06 / 05 / 2024

evka 3 mimari proje yarışması

evka 3 mimari proje yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar'da kuracağı “Ulaşım Entegrasyon Merkezi”nden sonra, metronun son durağı Evka 3’teki otobüs durak ve araç otopark alanının düzenlenmesi için de ulusal mimari proje yarışması yapıyor.

Fahrettin Altay – Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor!

İzmirli vatandaşlar tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay – Narlıdere Metro Hattı 24 Şubat'ta hizmete açılıyor. 7 istasyondan oluşan hatla Evka-3’e kadar kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.

Elemental 3 İnşaat Mimari Tasarım Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elemental 3 İnşaat Mimari Tasarım Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Kadriye Jülide Szawlowski kuruldu.

2019 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nda 3 projeye ödül! 

Mimarlar tarafından ilgiyle takip edilen Ytong Mimari Fikir Yarışması'nın bu yıl 20'ncisi düzenlendi. “Plan B: Akıntıya Karşı Bir Mimarlık Okulu” konulu yarışmanın kazananları açıklandı...

İzmir Büyükşehir'den 600 bin TL'lik kamulaştırma!

Kent içi ulaşımı rahatlatacak projeleri hayata geçirmeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Evka 3 Mahallesi ile Ankara Caddesi arasındaki yeni bağlantı yolu için 600 bin TL'nin üzerinde kamulaştırma yaptı.

İzmir Birgi mimari dokusunu 700 yıldır koruyor!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi, halen Aydınoğulları dönemindeki mimari dokusunu koruyor. Birgi yaklaşık 3 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapıyor.

TOKİ Silivri 1.356 konut başvuruları 3 gün sonra başlıyor!

TOKİ, Silivri’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile dar ve orta gelirliler için 1.356 adet konut inşa etmeye başladı. TOKİ Silivri 1.356 konut başvuruları ise 3 gün sonra başlayacak.

İzmir Büyükşehir'den 800 kişilik yurt!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin barınması için Bornova Evka 3'te 800 kişilik yurt inşa edecek.

Nef 3 yılda 56 ödül aldı!

Nef, Sign of the City Awards 2017’de, Nef Gölköy projesi ile ‘En İyi Mimari Tasarım’ ve Nef Yalıkavak projesi ile ‘En İyi Pazarlama Kampanyası’ ödüllerine layık görüldü. Nef,  3 yılda aldığı ödül sayısını 56’ya yükselttiğini açıkladı.

Balat Ayakapı Hamamı 3 milyon avroya satışa çıkarıldı!

Mimari açıdan sanat eseri olan ve Mimar Sinan tarafından yapılan İstanbul Balat’taki Ayakapı Hamamı 3 milyon avroya satışa çıkarıldı

TOKİ'den yatay mimaride 3 yılda 94 bin konut!

TOKİ 3 yılda 94 bin 18 konut üretti. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan yaptığı açıklamada yatay mimari yaklaşımla geliştirilen konut projelerinde kat sayısının; talep, nüfus yoğunluğu, iklim ve topografya gibi alan yeterliklerine bağlı olarak tespit edildiğini belirtti.

İzmir Evka 3 Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Evka 3’teki otobüs durak ve araç otopark alanının düzenlenmesi için açtığı mimari proje yarışmasını sonuçlandırdı.

İzmir Büyükşehir'den mimari proje yarışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar'da kuracağı “Ulaşım Entegrasyon Merkezi”nden sonra, metronun son durağı Evka 3’teki otobüs durak ve araç otopark alanının düzenlenmesi için de ulusal mimari proje yarışması yapıyor.

Basmane Çukuru projesini İzmirliler seçecek!

Folkart, 9 Eylül'de TMSF'den tapusunu alıp inşaatına başladığı alanla ilgili seçtiği 3 mimari projeyi, önümüzdeki hafta İzmirliler'in tercihine sunmaya hazırlanıyor.

evka 3 mimari proje yarışması Haberi

evka 3 mimari proje yarışması


İzmir'de yapılacak mimari eserlerin yarışma yoluyla seçilmesi yöntemini tercih eden Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar “Ulaşım Entegrasyon Merkezi Mimari Proje Yarışması”ndan sonra yeni bir proje yarışmasına daha start verdi. Bornova Evka-3'te metronun son durağı ile otobüs son durak ve araç otoparkının bulunduğu alanın “Sosyal Merkez ve Aktarma İstasyonu” olarak yeniden tasarlanması amacıyla açılan mimari proje yarışmasında, hem işlevsel ve yenilikçi çözümlerin öne çıkarılması hem de çevreye duyarlı bir anlayışın ortaya koyulması hedefleniyor.


Yapılacak “Sosyal Merkez ve Aktarma İstasyonu” İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 21.108 m2lik araziyi kapsıyor. Yarışmada birinci olan projeye 80 bin TL, ikinciye 60 bin TL, üçüncüye 40 bin TL; dördüncü, beşinci ve altıncıya ise mansiyon ödülü olarak 30 bin TL verilecek. Yarışmaya katılacak projelerin son teslim tarihi 7 Şubat 2017.


Çevreye...