28 / 07 / 2024

Evkaf-ı İslamiye Müzesinin Kuruluşunun 100. Yılı ve Vakıf Müzeleri

Evkaf-ı İslamiye Müzesinin Kuruluşunun 100. Yılı ve Vakıf Müzeleri

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, "Vakıf denildiği zaman, tarihi ve sosyolojik derinliği olan toplumun her katmanına sirayet eden bir kurumdan bahsediyorsunuz demektir" dedi. ..

Atlas Sineması 2021’in ilk aylarında açılacak!

İki sene önce restorasyona alınan Atlas Sineması, içinde sinema müzesinin de olacağı yeni konseptiyle 2021 yılının ilk aylarında kapılarını açıyor.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Eskişehir Modern Sanat Müzesi'ni Japonlar yapacak!

Eskişehir Odunpazarı'da inşa edilecek modern sanat müzesinin detayları paylaşıldı. Projenin yapımını Japon mimar Kengo Kuma'nın mimarlık ofisi, Kengo Kuma & Associates üstlenecek.

Bilecik Yaşayan Şehir Müzesi açıldı!

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinin açılışı gerçekleşti. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı da katıldı.

Beşiktaş'ın yeni müzesi yarın açılıyor!

Beşiktaş'ın Vodafone Arena'da yer alan yeni müzesinin açılışı yarın saat 11:00'da gerçekleşecek. Açılışa Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılması bekleniyor.

Ordu Evkaf'ın altyapısı yenilendi!

OSKİ Genel Müdürlüğü, yıllarca çözüm bekleyen Evkaf Mahallesi'nin alt yapı sorunlarını gidermeye devam ediyor, yapılan çalışmalarla Fatsa ilçesi Evkaf Mahallesi, OSKİ tarafından sürdürülen çalışmalarla sağlıklı bir alt yapıya kavuşturuldu

Kilis müzesinin çatısı onarılıyor!

7 Ağustos 2015 tarihinde Kilis müzesinin çatısında işçiler izolasyon malzemesini kaynak yaparken çıkan yangında çatı kısmı tamamen yanmıştı. Müzenin çatısı onarılmaya başlandı.

Kilis Müzesi'nin çatısı onarılmaya başlandı!

7 Ağustos 2015 tarihinde Kilis müzesinin çatısında işçiler izolasyon malzemesini kaynak yaparken çıkan yangında çatı kısmı tamamen yanmıştı. Yangında zarar gören Kilis müzesinin çatısı onarılmaya başlandı.

Bursa Panorama 1326 Müzesi'nin temeli atıldı!

Bursa’nın tarihini yeniden canlandıracak Panorama 1326’nın temeli atıldı. Osmangazi Belediyesi tarafından 35 milyon TL bütçeyle yaptırılan Panorama 1326 Fetih Müzesinin temeli eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla atıldı.

Trabzon Kent Müzesi yıl sonunda tamamlanıyor!

Trabzon’un tanıtımına önemli katkı sağlayacak kent müzesinin yapımı yüzde 70 oranında tamamlandı. Eski Merkez Bankası binasının Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi çalışmasının bu yılın sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Ünye ve Fatsa'da dönüşüm için kamulaştırma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ordu Fatsa ilçesine bağlı Evkaf Mahallesi ve Ünye ilçesine bağlı Saraçlı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları için acele kamulaştırma yapılacak...

Ordu Kent Müzesi 2017'de açılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Yılmaz, Ordu'da Kent Müzesinin kurulacağı müjdesini verdi. Yılmaz Ordu Kent müzesinin 2017 yılında kurulmasını planladıklarını dile getirdi.

Antalya'da Sualtı Müzesi bu ay faaliyete başlayacak!

Antalya'da kurulan ve bu ay faaliyete başlaması beklenen Sualtı Müzesi merakla bekleniyor. Sualtı Müzesinin her yıl fazladan 500 bin turist çekmesi planlanıyor.

Evkaf-ı İslamiye Müzesinin Kuruluşunun 100. Yılı ve Vakıf Müzeleri Haberi

Evkaf-ı İslamiye Müzesinin Kuruluşunun 100. Yılı ve Vakıf Müzeleri

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, "Vakıf denildiği zaman, tarihi ve sosyolojik derinliği olan toplumun her katmanına sirayet eden bir kurumdan bahsediyorsunuz demektir" dedi. 


Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde düzenlenen "Evkaf-ı İslamiye Müzesinin Kuruluşunun 100. Yılı ve Vakıf Müzeleri" Paneli'nin açılışında konuşan Ertem, Vakıflar Genel Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi vererek, vakıfların önemine değindi. 


Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde 10 müzenin bulunduğunu ifade eden Ertem, şunları kaydetti:


"Vakıf denildiği zaman, tarihi ve sosyolojik derinliği olan toplumun her katmanına sirayet eden bir kurumdan bahsediyorsunuz demektir. Hele hele bu topraklarda bin yıllık geçmişi olan bir kurumdan bahsediyorsanız, ister istemez bu kurumun müzeciler açısından birçok eser ve objeye sahip olduğunu kabul ediyorsunuz demektir. Bu bakış açısıyla baktığınız zaman, Vakıflar Genel Müdürlüğünün bir müzeye sahip olmasının, belki de...