16 / 05 / 2024

Evlatlığın mirasçılık durumu

Evlatlığın mirasçılık durumu

Mirasbırakanın vefatı halinde terekedeki intikale uygun olan özel hukuk ilişkileri Medeni Kanun Kanun gereğince otomatik olarak mirasçılara geçiyor. Peki evlatlığın mirasçılık durumu nedir? İşte yanıtı..

Ocak'ta ev arayanların yüzde 43'ü kiralık, yüzde 57'si satılık ilanlara baktı!

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan verilere göre 2024 yılı Ocak ayı emlak verilerini yayınladı. Buna göre Türkiye genelinde Ocak ayında konut arayanların yüzde 43’ü kiralık yüzde 57’si satılık konut aradı.

Yeni yılın ilk ayında açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı 51 bin 998 TL oldu!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporunda yer alan rakamlara göre; Ocak 2024'te Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı ise 51 bin 998 Türk Lİrası olarak belirlendi. 

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Açlık sınırı 10 bin 434 lira, yoksulluk sınırı 36 bin 91 lira oldu! Haziran rakamları açıklandı!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporuna göre, Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı Haziran'da 10 bin 434 lira, yoksulluk sınırı ise 36 bin 91 lira olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

26 Haziran 2023 günü sağlık ocakları açık olacak mı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 26 Haziran 2023 Pazartesi gününde sağlık ocaklarının açık olup olmayacağı merak ediliyor. Bunun yanı sıra banka, noter ve adliye gibi resmî kurumların durumu da sorgulanıyor. 26 Haziran’da hangi resmî kurumlar açık olacak veya açık olacak mı? İşte tüm detaylar…

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Yapı Yapı Time İnşaatçılık Hırdavat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yapı Yapı Time İnşaatçılık Hırdavat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Davut Köle tarafından kuruldu.

Devlet destekli bakım sigortası için düğmeye basıldı! Yaşlıların sağlık ve bakım giderleri karşılanacak! İşte detaylar..

Yaşlılık döneminde ister evde ister bakımevinde, sağlık ve bakım giderlerinin karşılanmasına ilişkin bakım sigortası gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Yabancılar vatandaşlık için 2. el konutları tercih etti!

Ekonomimcom yazarlarından Abdullah Tolu, bugünkü yazısında yabancıya konut satışını kaleme aldı. Abdullah Tolu, yabancıların vatandaşlık için 2. el konutları tercih ettiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri 2022! İşte son durum!

Bütün sağlık çalışanlarının yakından takip ettiği Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri hakkında beklenen açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. İşte Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerinde son bilgiler…

Mirasçılık belgesi nedir? Mirasçılık belgesi nereden alınır?

Mirasçılık belgesi, mirasçılara mahkeme  tarafından verilen ve mirasçı olduklarını kanıtı niteliğinde ki belgedir. Peki, mirasçılık belgesi nereden alınır?

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Evlatlığın mirasçılık durumu Haberi

Evlatlığın mirasçılık durumu

Evlatlığın mirasçılık durumu!

Mirasbırakanın vefatı halinde terekedeki intikale uygun olan özel hukuk ilişkileri Medeni Kanun Kanun gereğince otomatik olarak mirasçılara geçiyor. Doğrudan doğruya Kanun’dan doğan miras hakkına sahip olan mirasçılar, aşağıda sıralanıyor:


1. Mirasbırakanın hısımları:

a) Kan hısımları 

b) Evlatlığı ve altsoyu 

2. Mirasbırakanın Eşi 

3. Devlet 


Türk Medeni Kanununda yer alan esaslara göre; Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, yukarıda da görüldüğü üzere onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır. Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


Evlatlığın Mirasçılığı..

Evlatlık ve altsoyu, evlat edinene kan hısımı gibi mirasçı olurlar. Medeni Kanun madde 500 gereğince evlatlığın kendi ailesindeki mirasçılığı da devam eder. 


Ancak evlat edinen ve hısımları, evlatlığa mirasçı olmazlar.


Ana ve baba..

Altsoyu bulunmayan...