21 / 05 / 2024

evlenmeden önce yapılan mal ayrılığı sözleşmesi

evlenmeden önce yapılan mal ayrılığı sözleşmesi

Evlilikte mallara nasıl sahip olunacağına eşlerin yapacağı sözleşme ile karar verilebiliyor. Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebiliyor. İşte evlenmeden önce yapılan mal ayrılığı sözleşmesi...

Muammer Aksoy'un evi için yapılan tescil başvurusuna red!

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurucularından olan Prof. Dr. Muammer Aksoy'un Ankara Çankaya'da konumlanan konutu için yapılan tescil başvurusu Kurul tarafından onaylanmadı. Gerekçe olarak ise "Kültür varlığı niteliği taşmıyor" denildi.

2020'de en çok tapu işlemi yapılan iller!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce açıklanan verilere göre; tapuda geçtiğimiz yıl 18 milyar 150 milyon 286 bin liralık işlem yapıldı. Peki tapuda en çok işlem yapılan iller hangileri? İşte tüm merak edilenler...

1999'dan önce yapılan evler için risk uyarısı!

AK Parti'li Özhaseki'den, 1999'dan önce yapılan evler için deprem riski uyarısında bulundu. Özhaseki, ''Çünkü o günkü inşaat yönetmeliğine göre yapılan evlerin hesapları bugün yaptığımızdan çok farklı" dedi.

1999'dan önce yapılan binalar depreme çok dayanıklı değil!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde evlerinin yıkılması sonucu iki kızını yitiren  AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker yaptığı açıklamada, "1999'dan önce yapılan binalar depreme çok dayanıklı değil" dedi.

En çok tapu işlemi yapılan iller hangileri?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce açıklanan verilere göre; tapuda geçtiğimiz yıl 12 milyar 197 milyon 800 bin liralık işlem yapıldı. Peki tapuda en çok işlem yapılan iller hangileri? İşte tüm merak edilenler...

Depremde ağır hasar alan okullar 1999 depreminden önce yapılmış!

İstanbul’da meydana gelen depremden sonra yapılan hasar tespit incelemelerinde toplam 29 olmak üzere, 20’si hafif 9’u ağır hasarlı okulların olduğu tespit edildi. Ağır hasarlı okulların 1999 depreminden önce, az hasarlı olanların ise 1999 sonrası dönemde yapıldığı bilgisine ulaşıldı….

1998'den önce yapılan binalar yıkılabilir!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul'da 1998 yılı öncesinde yapılan binalarla ilgili uyarılarda bulundu. Moriwakş, deprem yönetmeliğindeki değişiklikten önce inşa edilen binaların riskli olduğunu söyledi.

10 maddede Yeni İmar Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemeler!

Yeni İmar Yönetmeliği yürürlüğe girmeden önce hangi maddelerinde hangi değişiklikler yapıldı? İşte Yeni İmar Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemeler..

1998'den önce yapılan tüm binalar için kentsel dönüşüm şart!

Beykent Sitesi yönetici ve sakinleri ile bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 1998'den önce yapılan tüm binalar için kentsel dönüşümün gerekli olduğunu söyledi

Nişantaşı'nda tadilat yapılan bina çöktü!

Nişantaşı'nda, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımı gerekleştirilen ve bir süre önce boşaltılan binanın içinde çökme meydana geldi. Tadilat yapılan binanın çökmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Karabük İncekaya Kanyonu'na yapılan cam teras ihale edildi!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 3 yıl önce 80 metre derinliğindeki İncekaya Kanyonu üzerine yapılan 11 metre uzunluğundaki cam terasın ihalesi gerçekleştirildi.

Evlenmeden önce yapılan mal ayrılığı sözleşmesi!

Evlilikte mallara nasıl sahip olunacağına eşlerin yapacağı sözleşme ile karar verilebiliyor. Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebiliyor. İşte evlenmeden önce yapılan mal ayrılığı sözleşmesi...

Norveç firmasınca yapılan HES hizmete giriyor!

Norveç firmasınca yapılan HES hizmete giriyor. Norveç Statkraft firmasınca Siirt'te Botan Çayı üzerinde 4 yıl önce yapımına başlanan 700 milyon dolarlık Çetin HES'in bu yıl hizmete gireceği bildirildi

evlenmeden önce yapılan mal ayrılığı sözleşmesi Haberi

evlenmeden önce yapılan mal ayrılığı sözleşmesi

Evlenmeden önce yapılan mal ayrılığı sözleşmesi!

Evlilikte mallara nasıl sahip olunacağına eşlerin yapacağı sözleşme ile karar verilebiliyor. Mal rejimi sözleşmesi, evlenmeden önce veya sonra yapılabiliyor. 


Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebilir, kaldırabilir veya değiştirebilirler.


Mal ayrılığı sözleşmesi örneği:


……………………………ile ………………………arasında, yapılacak/ yapılmış …./…./…./ tarihli evlilik akdi sebebiyle, taraflar Türk Medeni Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunun verdiği açık yetkiye dayanarak ve evlenme tarihinden geçerli olmak üzere aralarında mal ayrılığı rejimini kabul ettiklerini aşağıda belirtilen yasal sınırlar çerçevesinde beyan etmişlerdir.


1- Her birimiz, yasal sınırlar içerisinde, kendisine ait olan kişisel mallarını yönetmek, bunlardan yararlanmak ve tasarruf etmek hakkına sahip olacaktır. Bir diğeri, diğer eşin menkul ve gayrımenkulleri ile kişisel her türlü malvarlığı üzerinde yönetme ve tasarruf hakkına sahip olmayacaktır.


2- Her...