04 / 05 / 2024

Expoda gidişat

Expoda gidişat

EXPO Genel Sekreteri Selami Gülay, EXPO alanında süren çalışmaların hızla devam ettiğini ve alanın öngörülen sürede tamamlanacağını belirtti. EXPO alanındaki çalışmaların büyük bölümünün 2015 yılı bitmeden tamamlanacağını dile getirdi.

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? Vatandaşlar ne bekliyor? 

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar fiyatların gidişatının ne olacağını merak ediyor. Gazeteci Hakan Çınar, X sosyal medya hesabından 'Sizce gayrimenkul fiyatları düşer mi?' sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

Konut fiyatlarındaki düşüş kiraları da etkileyecek! Kira bedellerinde büyük artış beklenmiyor!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın açıklamalarını değerlendirdi. Konut sektöründeki gidişatın tam da tahmin ettikleri gibi gittiğini belirten Akçam, konut fiyatlarında bir süre düşüşün yaşanacağını, daha sonra ise fiyatların kısmen de olsa sabitleneceğini açıkladı.

2023'te 111 bin esnaf kepenk indirdi!

Dünya gazetesi köşe yazarı Naki Bakır kaleme aldığı yazısında ekonomik gidişat ve AVM'lerin etkisiyle 1 yılda 111 bin esnafın kepenk indirdiğini duyurdu.

Konut fiyatlarındaki gidişat ne olacak? İstanbul’da daire mi, İskoçya’da şato mu, Manhattan’da gökdelen mi?

Sosyal medyada İskoçya’da bir şato ilanı ile İstanbul’daki bir daire ilanı oldukça fazla paylaşıldı. Peki konut fiyatları ne olacak? Ev alacaklar beklemeli mi? Yatırımcılar ne yapmalı? İşte detaylar...

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

Döviz kurundaki artış durunca tüketici güven endeksi yükseldi!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik faktörlerin başında gelen tüketici güveni, kurlarda artışın durduğu eylül ayında yükselişe geçti. Tüketici Güven Endeksi, önceki aya göre yüzde 5,1 artarak 71,5’e çıktı.

Gıda ürünlerine sürpriz indirim kararı! Bugün resmen başladı! Aklınızı başınızdan alacak!

Ekonomideki kötü gidişat, yüksek enflasyon ve dolar kurunun her geçen gün artması nedeniyle gıda fiyatları da artmaya devam ediyor.  Bu kapsamda, market ve gıda sektörüne yönelik bir kampanya düzenleyen TEB, bu alanda yapılacak harcamalarda tam 300 TL indirim sağlayacağını duyurdu.

Altının babası İslam Memiş’ten peş peşe çok konuşulacak açıklamalar: “Haziran sonunda...”

Altın fiyatları ne kadar sorusunun cevabı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Aynı zamanda altının gidişatı araştırılırken, henüz altın almayanlar ya da alacak olanlar son durumu merak ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yine altına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu

Seçimler Borsa İstanbul’u nasıl etkileyecek? Olası seçim senaryoları neler? BIST 100 endeksi ne olur?

Mayıs ayında yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle yeniden siyaset arenası hareketlenirken, para piyasalarında da seçim senaryoları yeniden konuşulmaya başladı. Mayıs ayında görevi devralacak yeni hükümetin alacağı kararlar piyasaların gidişatında da etkili olacak.

Gram altının geleceği şok seviyeyi analistler açıkladı! Dibi gördü ama birden fırlayıp o rakamı görecek!

Ülkede her zaman dalgalı olan altın fiyatı son zamanlarda yeniden yükseldi ancak gidişat yeniden tersine döndü. Birçok uzman altın fiyatlarındaki düşüşü açıklamaya devam ediyor. Tuna Kaya geçtiğimiz nefes kesen son dakika duyurusu yaptı.

New York borsası karışık! Günü karışık seyirle kapattı

New York borsası, ABD'li bankaların bilançolarındaki kötü gidişat üzerine günü karışık seyirle tamamladı.

Hem doları hem de piyasaları çok etkileyecek açıklamalar!

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen açıklamalar hem doların dünya ve Türkiye’deki gidişatını heme de piyasaları oldukça etkileyecek türden!

Dünyaca ünlü 9 bankadan dolar tahmini! Haziranda büyük tehlike

Yatırım bankaları 2023 dolar tahminlerini tek tek duyurdu. Geçtiğimiz yıl oldukça hareketli bir grafik çizen dolar için zayıf bir yıl beklentisi var. Bazı kurumlar aksini söylese de yılın ikinci yarısını işaret eden kurumlar enflasyonun gidişatı ve savaş gibi jeopolitik risklere dikkat çekiyor.

Expoda gidişat Haberi

Expoda gidişat

EXPO Genel Sekreteri Selami  Gülay, EXPO alanında süren çalışmaların hızla devam ettiğini ve alanın öngörülen sürede tamamlanacağını belirtti


EXPO alanındaki çalışmaların büyük bölümünün 2015 yılı bitmeden tamamlanacağına dikkat çeken EXPO Genel Sekreteri Selami Gülay, yaklaşık 80 dekar büyüklüğündeki EXPO Gölü'nün tabanının kanallarla birlikte 100 bin metrekareyi bulan yalıtımının bitirildiğini açıkladı. 8 bin metrelik alan içi kanalizasyon hattının tamamlanma oranının yüzde 45'e ulaştığını, 13 bin 550 metre olan yağmursuyu drenaj hattının da yüzde 32'sinin tamamlandığını aktaran Gülay, EXPO alanı ile Lara Atıksu Arıtma Tesisi arasına da 14 kilometre uzunluğunda kanalizasyon kollektör hattı inşa edildiğini söyledi. 2 metre çapındaki borular kullanılarak yapılan hattın, Aksu ilçesinin ana kollektör hattı olacağını ve ilçenin kanalizasyon sorununu çözeceğini ifade eden Gülay, "Hattın geçeceği alanda zemin ıslahı...