09 / 05 / 2024

Eylülde açılan şirketler

Eylülde açılan şirketler

TOBB, 2018 Eylül ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini yayınladı. Verilere göre, Eylül ayında 690 inşaat şirketi kuruldu.

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

Tarihi Altıeylül Ortaokulu’nu yıkma planı Danıştay’a takıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur’un döneminde imar planı değişikliğiyle tarihi Altıeylül Ortaokulu’nun yıkılmasına ve buranın ticari alan gösterilmesine karşı 6 sene önce açılan davada, Danıştay'dan iyi haber geldi. Yüksek Mahkeme, söz konusu okulun yıkılamayacağına hükmetti.

Dış ticaret açığı eylülde 5 milyar dolar oldu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Eylül ayında bakanlığımız geçici dış ticaret istatistikleri kapsamında dış ticaret açığımız aylık yüzde 42,4 oranında, yıllık ise yüzde 48,1 oranında azalarak 5 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir" dedi.

Migros, Eylül'de 35 yeni mağaza açtı! Mağaza sayısı 3 bin 205, satış alanı 1 milyon 897 bin metrekare oldu! 

Migros tarafından, Eylül ayında açılan yeni mağaza sayısını ve mağazaların formatlarını tek tek açıklandı. İşte detaylar...

BOTAŞ'tan Eylül doğalgaz tarifesi açıklaması geldi! Eylülde doğalgaza zam mı gelecek? 

BOTAŞ, eylül itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesi ile ilgili açıklama yaptı. Eylül ayında doğalgaz faturalarına zam mı gelecek? Bu ay doğalgaza zam mı geliyor? İşte detaylar...

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

Okulların açılmasına son 5 gün kaldı! Çağrı Market kırtasiye ürünlerinde fiyatlar nasıl? 6 Eylül 2022 fiyat listesi..

Çağrı market okul kırtasiye alışveriş kataloğunu yayınladı. Birçok üründe piyasının altındaki rakamlar okul alışverişi için market market gezen velileri sevindirdi. Sevilen perakende markası, 6 Eylülde yayınladığı katalogta, kırtasiye ürünlerine yer verdi. Işte 6 Eylül 2022 fiyat listesi...

Cannes'da açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde!

Dünyanın en prestijli şehircilik ve gayrimenkul fuarı MIPIM 2022 Fransa'nın kültür kenti Cannes'da başladı. MIPIM kapsamında açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde çıktı. Açıklama GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu'dan geldi.

2021'in ilk yarısında açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi!

Resmi verilere göre, 2021'in ilk 6 ayında ülke genelinde açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi. En büyük yaprak dökümü İstanbul’da gerçekleşti.

Son 10 yılda imara açılan alanlar meclis gündeminde!

Ülkemizde son 10 yılda orman niteliğini yitiren ve imara açılan alanlara ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, konuyu meclis gündemine taşıdı. 

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri TBMM gündeminde!

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri ile konuk evlerinde yaşayan ve hakkında koruma kararı alınan kadın sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Son iki yılda açılan kamu hastaneleri meclis gündeminde!

Son iki yılda açılan kamu hastanesi, özel hastane ve eczane sayısı ile yapılan tedaviler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Seyfi Dursunoğlu'nun mirası için açılan dava ertelendi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu'nun yeğenleri söz konusu vasiyete itiraz ederek dava açmıştı. Mirasa yönelik açılan davanın ilk mahkemesi önceki gün görüldü.

Eylülde açılan şirketler Haberi

Eylülde açılan şirketler

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2018 Eylül ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, kapanan şirketlerin sayısı Eylül ayında Ağustos ayına oranla yüzde 16,26 arttı.

Milliyet'te yer alan habere göre, 2018 yılının ilk dokuz ayında toplam 6 bin 394 şirket ve kooperatif kuruldu. Kurulan toplam şirketlerin yüzde 86,47’si limited şirketi, yüzde 12,48’i anonim şirketi, yüzde 1,03’ü ise kooperatifler oluşturdu. 

Eylül'de 2 bin 234 ticaret, 786 imalat, 690 inşaat ve 861 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Kurulan gerçek kişi ticari işletmelerinin; 861’i toptan ve perakende ticaret motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 408’i inşaat, 243’ü imalat sektöründe oldu.

2018 Eylül ayında kapanan şirket ve kooperatiflerin; 360’ı toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 171’i inşaat, 127’si mesleki, bilimsel...