28 / 04 / 2024

Eymir Gölü imara açılıyor

Eymir Gölü imara açılıyor

Ankara'da birinci derece doğal sit ve özel çevre koruma alanı olan Eymir Gölü imara açılıyor. Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, amacın burada konut projesi yapmak olduğunu söyledi.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Adil Bayındır'dan 'Beyşehir Gölü imara açıldı' iddiasına cevap: İnşaat yok, beton yok! 

Konya Beyşehir’in Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’in çevresinin imara açıldığına yönelik iddialara ilişkin, "İnşaat yok, beton yok, ben buralıyım Beyşehir benim suyum" dedi.

İris Gölü imara mı açılacak?

İzmir'in Karaburun ilçesindeki İris Gölünün imara açılacağı yönündeki haberler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

Salda Gölü'nün imara açılacağı iddiası doğru değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bembeyaz kumları ve turkuaz rengiyle göz kamaştıran tabiat harikası Salda Gölü'nün imara açılması veya etrafının betonlaşacağı şeklindeki iddia asla doğru değildir" dedi...

Melih Gökçek'ten Eymir önerisi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eymir Gölü’nün Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda halka açılması gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, “Artık herkes şunu kabullenmeli. Eymir artık halka açılacaktır." dedi

Ardahan Çıldır Gölü imara açılıyor!

Kars ve Ardahan valiliklerinin bir süredir yürütmüş oldukları çalışmalar neticesinde Çıldır Gölünün imara açılması kararı alınıp, planlamayla ilgili gerekli çalışmalar başlatıldı.

Gökçek: Eymir'i alacağız, devamına boğaz yapacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı programda Eymir Gölü ile ilgili planlarını şöyle açıkladı: “Eymir elden çıkmış vaziyette. Eymir’i alacağız, devamına da boğaz yapacağız”

Gökçek: Eymir'i inşallah ODTÜ'den alacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki gece katıldığı bir televizyon kanalında, Ankara gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gökçek, Eymir Gölü ile ilgili tartışmalara da değindi.

Eymir Gölü yanına inşa edilecek otelim ÇED toplantısı yapıldı!

Eymir Gölü'ne 150 metre uzaklıkta yapılması planlanan 'diplomatik otel' projesi için ilk 'halkın katılımı toplantısı' Mühye Köyü köy kahvehanesinde düzenlendi..

Eymir Gölü halkın ortak malı olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eymir Gölü 'nün Büyükşehir 'e devri ile ilgili iddialı açıklamalarını devam ettirdi. ODTÜ 'lülerin burayı kendi mülkleri gibi gördüklerini belirtti.

Eymir Gölü çevresine ağaçlandırma zorunluğu geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Eymir Gölü'nün çevresindeki şahıs arazilerine yapılacak tesis ve konutlar için "ağaçlandırma" zorunluluğu getirdi...

Melih Gökçek ısrarlı: Eymir’i alacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eymir Gölü’nin ODTÜ’den alınarak Ankaralının kullanımına açılacağını Güvenpark’ı yeniden düzenleyeceklerini, Turan Güneş Bulvarı’nın genişletileceğini, kente yeni stat yapılacağını açıkladı.

Eymir Gölü imara açılıyor Haberi

Eymir Gölü imara açılıyor

Ankara'da birinci derece doğal sit ve özel çevre koruma alanı olan Eymir Gölü imara açılıyor. Eymir Gölü'ne 150 metre mesafede yapılması gereken otelle ilgili açıklama yapan Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, amacın burada konut projesi yapmak olduğunu söyledi. Otel, Ütopik Rekreasyonlar Yatırımları A.Ş tarafından yapılacak. Proje tanıtım dosyasında firmanın yapacağı her bir apart için ayrı bir kat irtifakı tapusu aldığı görülüyor. Eymir Gölü kıyısında açıklama yapan Bozoğlu şöyle konuştu: “Bir otel düşünün kendisine ait parselin tapusunu almak varken ve sadece bunu kullanması gerekiyorken yapacağı her bir apart için ayrı bir kat irtifakı tapusu almaya çalışıyor. Buradan aslında amacın oteli yapıp ardından da bir konut projesi yapılması olduğunu çıkarabiliriz. Proje tanıtım dosyasında otel için onlarca kat irtifakı tapusu verildiği...