03 / 05 / 2024

Fabrika arazilerinde konut ve ofis projeleri yükseliyor

Fabrika arazilerinde konut ve ofis projeleri yükseliyor

1980'li yıllarda inşa edilen ama artık şehir içinde kaldıkları için başka yerlere taşınan eski fabrikaların arazilerinde son yıllarda lüks konut, ofis, AVM, otel projeleri yükseliyor.

Sanayiciler TOKİ'den fabrika istiyor!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının sanayiciye uygun arsa temini dışında fabrika yapım desteği de vermesi gerektiğini dile getirdi.

Ev kiralarında flaş gelişme! Fahiş fiyat için kritik adım

Hükûmet fiyat artışındaki en büyük etken olan konut açığını kapatmak için yeni formül arıyor. Şehir merkezlerine yakın kamu arazilerinde konut üretimi gündeme geldi. TOKİ’nin kiralama amaçlı konut ve iş yeri üretimi yapması da tartışılan formüller arasında yer alıyor.

Dorçe Prefabrik, şantiyeyi fabrika ortamına taşıyor!

Çelik modüler çözümleriyle çok sayıda kentte konut üretimi yapan Dorçe, inşaat sürecini şantiyeden kontrollü fabrika ortamına taşıyor.

Moskova'daki 7 eski sanayi sitesi alanında konut inşa edilecek!

İnşaatlar için boş arsa sıkıntısı yaşanan Moskova’da eski sanayi sitelerinin arazilerinde yeni projelere hayata geçiriliyor. Grayoronovo, Zyuzino, Kaşirskoye Şosse, Beskundikovo, Kuntsevo, Korovino ve Teplıy Stan isimli sanayi sitelerinde toplam 1,5 milyon metrekare büyüklükte yeni konut yapılacak.

Fabrika imar barışı başvurusu!

İmar barışına yalnız konut ve işyeri yapıları için değil, fabrika yapıları için de imar barışına müracaat edilebiliyor. Peki, fabrika imar barışı başvurusu nasıl yapılır?

İstanbul’daki fabrika bölgelerinde lüks konut yükseliyor!

İstanbul'da sanayi bölgesi olarak bilinen bölgelerde lüks konut inşa ediliyor. Sanayiden dönüşümde en gözde ilçeler; Zeytinburnu, Güneşli, Kağıthane, Ayazağa, Kartal ve Sancaktepe olarak sıralandı.

İstanbul'da eski fabrika arazilerinde lüks projeler yükseliyor!

İstanbul’da eski fabrikaların arazileri birçok yeni projeye ev sahipliği yapıyor. Zeytinburnu-Ataköy sahil hattı bu konuda başı çekiyor. Boğaziçi’ne alternatif olarak gösterilen bölgede metrekare fiyatları 30 bin TL'ye ulaştı...

Halkalı Caddesi konut üreticilerinin radarında!

Halkalı'yı Sefaköy'e bağlayan Halkalı Caddesi çehre değiştiriyor. Bölge eski fabrika arsaları sayesinde markalı konut üreticilerinin radarına girdi. Caddenin çevresinde çok sayıda markalı konut projesine start verilmiş durumda...

Nif İnşaat'tan konut hamlesi!

Fabrika ve okul alanındaki başarılı inşaat ve taahhüt projeleriyle tanınan İzmir Nif İnşaat, konut alanında da başarılı projelere imza atmaya devam ediyor. İzmir Nif İnşaat Genel Müdürü Işın Akın, Borusan, Pepsi, Susitaş'in Turgutlu ve Çiğli fabrikaları ve Batmak Akaryakıt inşaatlarının önemli refer

Emlak Konut'tan Galatasaray'ın Florya ve Riva arazilerine proje!

Emlak Konut, Galatasaray'ın Riva ve Florya arazilerinde proje geliştirmek üzere imzayı attı. Proje yapımına konu Florya arsası 22,627 metrekare ve Riva arsası ise 1.076,022 metrekare yüz ölçümüne sahip.

Bomonti markalı konut projelerinin üssü haline geldi!

İstanbul'un eski fabrika merkezlerinden olan Bomonti, konumu ve kolay ulaşımıyla son 5-6 yılda gayrimenkulde yoğun yatırım çekti. Markalı konut projelerin üssü haline gelen semt, beyaz yakalıların tercihlerinde ilk sıralara yükseldi.

İstanbul'da eski sanayi bölgeleri yeni konut alanlarına dönüşüyor!

İstanbul'un merkezine kolay ulaşımı ile öne çıkan Topkapı Cevizlibağ-Ataköy hattı fabrika dönüşümü ile konut ve ofis alanı haline geldi.

Hoşdere Fabrika Giriş Sahası imar planı askıda!

İstanbul Esenyurt İlçesi, Sanayi Mahallesi, Hoşdere Toplu Konut Alanı Komşuluğundaki Fabrika Giriş Sahasına İlişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Fabrika arazilerinde konut ve ofis projeleri yükseliyor Haberi

Fabrika arazilerinde konut ve ofis projeleri yükseliyor

1980'li yıllarda inşa edilen ama artık şehir içinde kaldıkları için başka yerlere taşınan eski fabrikaların arazilerinde son yıllarda lüks konut, ofis, AVM, otel projeleri yükseliyor.İstanbul'da son beş yılda 19 fabrika, konut, otel ve ofise dönüştü. 11 fabrikanın arazisinde dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Altı fabrikanın arazisi ise proje geliştirilmesi için gün sayıyor.


1980'li yıllarda sanayileşme hamlesi yapan Türkiye'de Levent, Bomonti, Kağıthane, Kartal, Basın Ekspres Yolu gibi bölgelerde birbiri ardına fabrikalar inşa edilmişti, İstanbul nüfusunun giderek artması, Mütekabiliyet Yasası ile yabancı yatırımcıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisinin yükselmesi ve bu fabrikalann artan maliyetler nedeniyle şehir dışına taşınması, son yıllarda fabrika arazilerinde bir dönüşüm trendi doğurdu. Fabrikalar kent dışına taşınırken yerlerine lüks konut, ofis, AVM ve otel projeleri yapılmaya başladı. Arsa sıkıntısının yaşandığı kentte,...