05 / 05 / 2024

fabrikaları devlet mi yapacak

fabrikaları devlet mi yapacak

Başbakan Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı 23 ili kapsayan yatırım destek paketinin koordinasyonu bir bakana bağlanacak. Yatırım yapmak isteyenlere ilgili bakanlık yol gösterecek

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

Türkiye'de devlet memuru sayısı düşürülmeli mi? Anketten şaşırtan cevap!

Türkiye'de devlet memuru sayısının fazla olup olmadığı zaman zaman gündeme geliyor. 357,3 bin takipçili mühendis, X sosyal medya hesabından 'Türkiye'de devlet memuru sayısı düşürülmeli mi?' anketi yaptı. İşte o ankete verilen cevaplar ve vatandaşların yorumları...

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili sosyal medyada “Bu bir mülksüzleştirme planı” yorumunu yapan da bulunuyor, “Bu yasayla sorun çözülür” diyenlerde. Peki ueni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? İşte kntsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar...

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? ŞPO'dan son dakika açıklaması!

Şehir Plancıları Odası, Afet Yasası değişikliklerinin ne anlama geldiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? Afet Yasası’ndaki değişikliklerin anlamı ne? İşte o soruların yanıtları...

Devlet Bahçeli’den emekli maaşına ilişkin çok tartışılacak açıklama! Emekli maaşına zam gelecek mi?

​​​​​​​Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekli aylığına yönelik, “Cumhurbaşkanlığı hükümeti çok yönlü bir çalışma içerisinde. Kısa zaman içinde sonuç verir diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Devlet'ten kira desteği: Hane başına 5.250 TL verilecek!

Devlet evini kentsel dönüşüme veren vatandaşlara kira desteğinde bulunuyor. Bu kapsamda hane başına 5.250 TL sağlanıyor. Peki, kira yardımlarına zam gelecek mi?

Devlet, sosyal destek alanlara bayram ikramiyesi verecek mi? Evde bakım, dul ve yetim aylığı alanlar ikramiye alır mı?

Bayram ikramiyesinden kimlerin faydalanacağı Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla sorgulanmaya başlandı. Senede iki defa Ramazan ve Kurban bayramında hesaplara yatırılan ikramiyeler sosyal destek alanlara verilecek mi? İşte detaylar..

Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Önemli bir ilan: Kredi çeken herkesi ilgilendiren bir konu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz! Artık e-Devlet üzerinden başvurarak kredi ödemelerinizi geri alabilirsiniz. Peki Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar kontrol edin! Başvuran 3 bin 38 TL alıyor! SED yardımına yeni zam geldi mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, devlet tarafından yoksul ailelere çocuklarının masraflarını karşılamak amacıyla SED yardımı yapılıyor. Peki SED yardımına Mart zammı geldi mi?

Kiracı kira yardımı alabilir mi? Ev sahibi kira yardımı alır mı?

Kira yardımı Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük ölçekli depremlerden sonra gündeme geldi. Vatandaşlar, oturdukları evlerin ağır hasarlı olduğunu öğrendiği devlet tarafından verilen kira yardımını alabilirler mi? İşte detaylar!

e-Devlet'ten başvuran PTT'den o anda alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sosyal desteklere geçtiğimiz aylarda 'Çocuk Destek Bileşeni' dahil edilmişti. e-Devlet'ten başvuran PTT'den o anda alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

e-Devlet'e başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!

Aile Bakanlığı dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için çocuk başına sosyal yardım ödemesi yapıyor. e-Devlet'te başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!

e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına Şubat zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına yardım ödemesi yapıyor. e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına Şubat zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

fabrikaları devlet mi yapacak Haberi

fabrikaları devlet mi yapacak

AK Parti'nin son yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısının önemli gündem başlıklarından biri de ekonomi oldu. Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı yatırım paketinde işlerin daha hızlı yürümesi için bir bakanın yatırımlardan sorumlu olarak görevlendirilmesine karar verildi. Buna göre, yatırım yapmak isteyen girişimci hangi sektörde nasıl yatırım yapacağını, valiliklere değil ilgili bakanlığa soracak. İlgili bakanlık her türlü konuda yatırımcıya yol gösterecek. Hükümetin açıkladığı yatırım paketi Doğu ve Güneydoğu'da 23 ili kapsıyor. Terörden etkilen şehirleri şaha kaldıracak olan paket için hükümet, hem yatırımcıya yol gösterecek hem de bürokrasiyi kısaltacak bir dizi önlemler almaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda bu konuda bir bakan görevlendirilecek. ;


SIFIR FAİZLİ KREDİ

Yeni teşvik paketinde fabrikayı devlet yapacak. Yine fabrika içindeki makine ve teçhizat...