04 / 05 / 2024

faiz artışı tl

faiz artışı tl

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son bir yıldır beklenen faiz artırım kararının aralık toplantısında gelmesinin ardından TL, dolar karşısında 3 günde yüzde 2 değer kazandı.

Bankaların mevduat faizleri ne kadar? 350 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi kaç TL?

Yüksek faiz oranları, TL cinsinden birikimlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlara oldukça cazip bir yatırım fırsatı sağlıyor. Peki 350 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar?

1 milyon TL'lik mevduatın aylık kazancı ne kadar? 1 milyon ne kadar faiz getiriyor? Mevduat faizleri resmen fırladı!

Merkez Bankası'nın son faiz artışının ardından mevduat faizleri yükselmeye devam ediyor. Bu durum mevduat faizlerine talebi artırırken vatandaşlar ''1 milyon TL'lik mevduatın aylık kazancı ne kadar?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. 

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Merkez Bankası'ndan faiz artışı! Son dakika Merkez Bankası faizleri yüzde 50'ye çıkardı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, mart ayında politika faizini sürpriz bir kararla 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. 

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

İhtiyaç kredisinde faizler 7'yi geçti! 10 bin TL alan, 30 bin TL ödeyecek!

Mevduatın krediye dönüşümü zayıf seyrederken, bireysel kredilerdeki faiz artışı da devam ediyor. İhtiyaç kredisinde faizler 7'yi geçerken 10 bin TL alan, 30 bin TL ödüyor...

Hangi banka ne kadar faiz veriyor? 1 milyon TL'nin banka banka faiz oranları!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından uygulanan faiz artırım politikasının etkisiyle, aralık ayında bankaların mevduat faiz oranları da değişti. Peki hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte banka banka faiz oranları...

Altın yatırımcılarına müjde! Gram altında yeni rekor! Gram, çeyrek, Cumhuriyet altını kaç TL? 23 Aralık altın fiyatları

Merkez Bankası'nın 250 baz puan beklentiler doğrultusunda faiz artılı ile birlikte  döviz ve altın fiyatları yükselişe geçti. Gram altın rekor kırarken yatırımcıların gözü altın fiyatlarına çevrildi. Peki gram, çeyrek, Cumhuriyet altını kaç TL? 23 Aralık 2023 Cumartesi altın fiyatları.

ABD’de faiz artırımı ihtimalinin düşmesi piyasalara bahar havası getirdi!

Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havaya destek verdi.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

Dolar yükseliyor! Kur 27,51 liraya tırmanışa geçti! Son dakika: 3 Ekim Salı dolar/TL kuru ne kadar? 

Son dakika dolar/TL kuru yakından takip ediliyor. Faiz kararı öncesinde daha yüksek faiz artışlarının gelebileceği beklentisi ile tırmanışa geçen dolar 27,50 lirayı geçti. Son dakika dolar/TL kuru 3 Ekim 2023...

Merkez Bankası faiz artışı: Kredi faizleri ikiye katlandı, ne olacak?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesi sonucunda, kredi faiz oranlarında büyük bir dalgalanma yaşandı. Özellikle seçim öncesinde yüzde 20 oranında olan taşıt kredi faizleri, yüzde 46'ya fırlayarak iki katından daha fazla artış gösterdi. 

Ekonomistlere göre Fed'in faiz artışları sona erdi!

Amerikan bankalarının başekonomistlerine göre Fed faiz artışında artık sona geldi ve gelecek sene faiz düşürmeye başlayacak. Ekonomistler ABD’de yıllıklandırılmış büyümenin önümüzdeki üç çeyrekte yüzde 1’in altında seyretmesini bekliyor.

faiz artışı tl Haberi

faiz artışı tl


ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son bir yıldır beklenen faiz artırım kararının aralık toplantısında gelmesinin ardından TL, dolar karşısında 3 günde yüzde 2 değer kazandı.


Fed toplantısı öncesinde faiz artırım beklentileri ile negatif seyreden TL, özellikle kasım ayı başından Fed toplantısına kadar satış baskısı altında kalmıştı. Fed toplantısı öncesinde TL varlıkları üzerindeki baskı, analistlerin faiz artırımından sonra dolar/TL'de 3 seviyelerinin aşılabileceği söylemlerine, hatta 3,15 seviyelerinin konuşulmasına neden olmuştu. 


Fed'in piyasa beklentileri doğrultusunda gösterge faizini 25 baz puan artırmasının ardından birçok analistin genel beklentilerinin aksine düşüşe geçen dolar/TL, 2,91'in altına kadar geriledi. 


Fed sonrasında dolar, diğer gelişmiş ülke para birimlerine karşı değer kazanırken, gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısındaki güçlü görünümü dikkati çekti. Avro, yen ve sterline karşı yüzde 2'ye varan artışlar kaydeden dolar,...