29 / 07 / 2024

Faiz koridoru uygulaması

Faiz koridoru uygulaması

"2017 Yılında Türkiye Ekonomisi: Beklentiler ve Politika Önerileri" başlıklı panel düzenlendi. Türkiye'de enflasyon sorununun iletişimden kaynaklandığını vurgulandı.

Gerçek mortgage hangi konutları kapsayacak? Konut kampanyasında peşinat, vade ve faiz ne kadar olacak?

Konut firmaları temsilcileri bir yandan sektörü canlandıracak kampanyayı beklerken, diğer taraftan da düşük faiz uygulamasının piyasa fiyatı haline gelen 5 milyon TL'lik konutları kapsaması gerektiğini söylüyor. Peki gerçek mortgage hangi konutları kapsayacak? 

Türkiye'de konut sahipliği oranı artacak!

Sıfır konuta düşük faiz uygulamasını değerlendiren GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, "Gayrimenkul sektörü ve vatandaşı direkt etkileyen 'birinci el konutlara yönelik düşük faiz oranı uygulaması' ülkemizde konut sahipliği oranının artırılması için büyük önem arz ediyor" dedi.

İş GYO yüzde 20 indirim kampanyasına dahil oldu!

GYODER, İNDER ve KONUTDER Kamu bankalarının başlattığı yüzde 0,98’lik konut kredisi faiz oranı uygulamasının ardından indirimli konut kampanyası başlattı. İndirimli konut kampanyasına İş GYO da katıldı. 

Ceylan İnşaat'tan 90 ay vade de 0 faiz fırsatı!

Ceylan İnşaat ev almak isteyenlere özel ödeme planı sunuyor. Firma, Konut satışlarında 90 ay vade de ‘0’ faiz uygulaması başlattı.

Merkez Bankası faizi düşürdü mü?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararında politika faizi ve faiz koridoru değişmediği belirtildi.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz kararında politika faizi ve faiz koridoru değişmediğini belirtti. Merkez Bankası, geç likidite penceresi borç verme faiz oranını yüzde 11,75'ten yüzde 12,25'e yükseltti.

Faiz koridoru uygulaması ekonomiyi dengeledi!

"2017 Yılında Türkiye Ekonomisi: Beklentiler ve Politika Önerileri" başlıklı panel düzenlendi. Türkiye'de enflasyon sorununun iletişimden kaynaklandığını vurgulandı.

Ekonomistlerden faiz kararı yorumu!

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını değerlendirdi. Merkez Bankasının faiz koridoru sisteminin yeniden daha etkili kullanmaya başlanıldığı söylendi.

Konut Hesabı uygulaması Ağustos'ta başlayacak!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için Ağustos'ta hayata geçirilecek ‘Konut Hesabı’ uygulaması için bankalar seferber oldu. Hesap açtıran müşterilerine uygun faizle konut kredisi kullandıran da var ek faiz veren de...

Merkez Bankası'nın faiz kararı konut kredilerine ışık olacak!

İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faiz koridoru üst bandını yüzde 9'a çekmesinin, konut kredi faizlerinde gidilecek indirime ışık olacağına inandıklarını kaydetti.

İnşaatçılar, MB'nin faiz indirimini bankaların uygulamasını istiyor!

Konutta yüksek faiz nedeniyle kredili satışlarda kan kaybı sürüyor. Martta kredili satışlar yüzde 14.3 düştü. İnşaat sektörü, Merkez Bankası’nın son faiz indiriminin bankalar tarafından uygulanmasını istiyor

Konut alımında sıfır faiz uygulaması nasıl yapılıyor?

Satın alınan konut için peşin ödenen tutarın yüzdesi arttıkça kredi kullanılacak bakiye azalıyor. Kredi kullanılacak bakiye azaldıkça da “sıfır faiz” le kullandırılan kredinin vadesi uzuyor.

Manzara Adalar'da yüzde 40 peşinat imkanı! 36 ay 0 faiz!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı imzası ile hayata geçen Manzara Adalar Konutları 975 daireden meydana geliyor. Dairelerin ödeme planında yüzde 40 peşinatla 36 ay 0 faiz uygulaması yer alıyor.

Faiz koridoru uygulaması Haberi

Faiz koridoru uygulaması

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, para politikasına ilişkin, "Aldığımız kararları maalesef erken değiştiriyoruz, sonucunu görmeden değiştiriyoruz. Bunun sonucunda da her defasında çıkış noktamız olan yatırımların yapılabilmesi için, düşük faiz için yola çıkıyoruz ama vardığımız noktada hem faizimiz yüksek oluyor hem de kurumuz yüksek oluyor." dedi.


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu (EAF) tarafından InterContinental İstanbul Otel'de "2017 Yılında Türkiye Ekonomisi: Beklentiler ve Politika Önerileri" başlıklı panel düzenlendi.


Panelde konuşan Yılmaz, para politikalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye'de enflasyon sorununun iletişimden kaynaklandığını vurguladı.


Yılmaz, "Aldığımız kararları maalesef erken değiştiriyoruz, sonucunu görmeden değiştiriyoruz. Bunun sonucunda da her defasında çıkış noktamız olan yatırımların yapılabilmesi için, düşük faiz için yola çıkıyoruz ama vardığımız noktada hem faizimiz yüksek oluyor hem de...