17 / 07 / 2024

faiz oranlarındaki düşüş

faiz oranlarındaki düşüş

Gayrimenkul yatırım ortaklığı hisselerinin piyasa değeri 13 yıllık zaman diliminde dolar bazında yüzde 3.878 artış gösterdi. 226 milyon dolar olan BIST Gayrimenkul Endeksi’nin piyasa değeri 9 milyar dolara çıktı.

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

Mevduat faizlerinde düşüş trendinin sonuna gelindi! Faizler yeniden yükselişe geçecek!

Mevduat faizleri son 1.5 ay içerisinde 15 puanın üzerinde gerileyerek yüzde 28’lerin altına indi. Uzmanlar, faiz oranlarındaki düşüş trendinin artık sonuna gelindiğini belirterek önümüzdeki dönemde yeniden yükselişe geçeceğini ileri sürüyor.

Konut kredisi faiz oranları Aralık'ın 3. haftasında ne oldu?

Ev sahibi olmak isteyenler konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor. Peki bankaların konut kredisi faizleri ne oldu? Konut kredisi faiz oranları yeni yıla nasıl girecek? İşte detaylar...

Bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları değişti!

Kamu ve özel bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmesi ile birlikte bankaların faiz oranlarının değişip değişmediği merak ediliyor...

Konut kredisi faiz oranları Kasım'ın ilk haftasında ne oldu?

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz kararı indirimleri sonrası konut kredisi faiz oranlarında düşüş yaşandı. Peki, konut kredisi faiz oranlarında son durum ne? İşte detaylar...

Konut kredisi faiz oranları yükseliyor mu?

Ev almayı düşünen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor. Peki konut kredisi faizlerinde son durum ne oldu?

Hangi bankaların konut kredisi faiz oranları yükseldi?

Konut almak isteyen vatandaşlar kredi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor? Peki konut kredizi faizlerinde son durum ne?

Moskova'da faizler düştü yeni ev satışları rekora koştu!

Rusya’da konut kredi faiz oranlarındaki düşüş yeni ev satışlarında rekor artışa neden oldu. Moskova’da geçen Eylül ayında ilk defa yeni konut satışları 10 bini geçti. 

Konut kredi faiz oranları Ağustos'un son haftasına nasıl başladı?

İhtiyaç - taşıt - konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşle beraber otomobil ve konut satışlarında adeta bir patlama yaşandı. Peki konut kredi faiz oranları Ağustos'un son haftasına nasıl başladı?

Güncel konut kredisi faiz oranları hesaplaması!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın kredi faiz oranlarını düşürmesi ile beraber konut kredisi hesaplama işlemi merak ediliyor.

Faiz oranlarındaki yükseliş konut satışlarını nasıl etkileyecek?

Temmuz ayında konut satışlarında 229 bin adetle aylık bazda rekor geldi. Faiz oranlarındaki yükselişe değinen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Sektör yeniden durgunluğa girme eğiliminde” dedi.

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirim devam etmeli!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, "Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 152 artarak 58 bin 632’ye ulaştı. Bu bağlamda, konut satışlarındaki artışın devam etmesi için faiz oranlarındaki düşüşün sürekli olması çok önemli" dedi...

faiz oranlarındaki düşüş Haberi

faiz oranlarındaki düşüş

Gayrimenkul yatırım ortaklığı hisselerinin piyasa değeri 13 yıllık zaman diliminde dolar bazında yüzde 3.878 artış gösterdi. 226 milyon dolar olan BIST Gayrimenkul Endeksi’nin piyasa değeri 9 milyar dolara çıktı. BIST Ticaret Endeksi’nin piyasa değeri de 727 milyon dolardan 13 milyar dolara yükseldi. Peki neden gayrimenkul sektörü diye baktığımızda; AKP iktidarı boyunca düşen faiz ortamının konut kredilerine ilgiyi canlı tuttuğu görülüyor. Yüzde 60’lardan yüzde 5’lere kadar gerileyen faiz oranları, konut kredilerinde yükselişe, gayrimenkul sektöründe canlanmaya neden oldu. Sektörde sıçrama yaratan bu durum faizlerin tırmanışa geçmesi halinde ise tersine dönebilir. Gayrimenkul sektörünü canlı tutan elbette sadece faiz oranlarındaki gerileme değil.


Sebebi ne?

Artan nüfus ve şehirleşmenin sonucu altyapı, ulaşım ve sosyal tesis ihtiyacı sektöre ilgiyi canlı tuttu. Genç nüfusun artan konut talebi, sektörün Türkiye’deki...