29 / 04 / 2024

Faizler artıyormu

Faizler artıyormu

San Francisco Fed Başkanı John Williams'dan faiz artırımıyla ilgili açıklama geldi. San Francisco Fed Başkanı John Williams, " Fed faizleri bu yılın sonuna doğru artırmaya başlayabilir " dedi.

Yüksek faizler ev hayalini de vurdu! Konut kredisinde taksitler asgari ücretin iki katına çıktı!

Sürekli olarak artış gösteren faizler konut kredilerini de vurdu. Bugün 1 milyon TL için sunulan en düşük oran yüzde 2,94 şeklinde belirtiliyor. Bu orandaki kredinin 120 ayda geri ödemesi de 3 milyon 645 bin Türk Lirası oluyor...

İhtiyaç kredisinde faizler 7'yi geçti! 10 bin TL alan, 30 bin TL ödeyecek!

Mevduatın krediye dönüşümü zayıf seyrederken, bireysel kredilerdeki faiz artışı da devam ediyor. İhtiyaç kredisinde faizler 7'yi geçerken 10 bin TL alan, 30 bin TL ödüyor...

ABD'de mortgage başvuruları yüzde 9.9 arttı, faizler yükseldi!

ABD'de mortgage başvuruları 5 Ocak ile biten 2024 yılının ilk haftasında yüzde 9,9 artış kaydetti ve faizler yükseldi. 

İkinci elde fiyat köpüğü bitti, otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıktı!

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem “Artık kredi çıkmıyor, faizler yüksek. Otomobili ihtiyacı olan alıyor” derken, Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, “Talep biraz sıfıra doğru kaydı” ifadesini kullandı.

TL mevduat faizinde çok konuşulacak artış! Faizler yüzde 50’ye yaklaştı!

Ekonomi yönetiminin Kur Korumalı Mevduat’ı (KKM) kademeli terk etme planı için bir adım daha atıldı. Bu kapsamda, TL dönüşümlü KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı. Yapılan düzenlemeyle beraber TL mevduat faizlerinde artış, KKM'ye verilen faizlerde düşüş olması öngörülüyor.

Yapısını güçlendirmek isteyene müjde geldi! Öyle bir destek geliyor ki, faizler iniyor, vadeler uzuyor!

Evini ya da binasını güçlendirmek isteyen vatandaşa iyi haber geldi. Buna göre güçlendirme ve kentsel dönüşüm kredisinde limitler artırılırken, faizler aşağı çekiliyor ve vadeler de uzatılıyor. İşte detaylar…

Üniversite öğrencisinin öğrenim kredisine akıl almaz zam: İstenen para 'yok artık' dedirtti

Hükümetin 'faiz sebep enflasyon sonuçtur' anlayışı nedeniyle yüzde 14 oranında sabit tutmak için kararlı bir duruş gösterdiği faizler üniversite öğrencisine akıl almaz bir şekilde yansıtılıyor. 4 yıllık eğitim hayatı boyunca devletten çektiği kredinin ödeme tutarını gören öğrenciler 'yok artık' dedi

Selçuk Geçer dolarda tehlike çanları için tarih verdi

Geçer: "Türkiye ekonomisi çok büyük bir risk barındırıyor. Dövizde yüzde 10'luk hareket bile doları 18 liraya atıyor. Faizler artık hiçbir işe yaramıyor."

Faizler düştüğünde konut ve araziye yönelimler artıyor mu?

Reel faiz düştüğünde, konut ve araziye yönelimler artıyor mu? Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım anlattı...

Konut kredilerinde faizler yükseldi!

Piyasa faizlerinden Merkez Bankası’nın örtülü faiz artışına anında tepki geldi. Fonlama maliyeti 200 baz puandan fazla artınca, faizlerde dipten çıkış hızlandı. İhtiyaç kredilerinde faizler yıllık yüzde 18’i geçti, konut kredilerinde yüzde 13’e dayandı.

1947 yılında başkalarının arsasında inşaat çoğalmış!

1947 yılında İstanbul'un muhtelif semtlerinde ruhsatiseyiz olarak inşa edilen evlerin sayısı gittikçe artıyormuş. Başkalarının arsasında ruhsatsız olarak inşa edilen evler Belediye tarafından tespit edilerek yıktırılacakmış.

Faizler kalıcı bir şekilde yükseliyor!

Devekuşu gibi kafayı kuma gömmenin bir yararı yok; Merkez Bankası faizleri artırmadı diye ekonomideki faizler olduğu yerde duruyor değil. Ekonomideki tüm faiz oranları hızlı biçimde yükseldi. Yükselmeye de devam ediyor.

2005 yılında İstanbul'da bina yükseklikleri giderek artıyor!

2005 yılında İstanbul'da kent içinde konut yapılacak arsanın az olması nedeniyle yeni projelerdeki bina yükseklikleri gittikçe artıyormuş. 2 bin 108 gökdelenin bulunduğu şehire 116 gökdelen daha inşa edilecekmiş.

Faizler artıyormu Haberi

Faizler artıyormu

San Francisco Fed Başkanı John Williams, " Fed faizleri bu yılın sonuna doğru artırmaya başlayabilir " dedi. San Francisco Fed Başkanı John Williams'dan faiz artırımıyla ilgili açıklama geldi.


Fed'in üst düzey yetkililerinden San Francisco Fed Başkanı John Williams bugün yaptığı bir açıklamada merkez bankasının bu yılın sonuna doğru faizleri artırmaya başlayabileceğini ve önümüzdeki birkaç yıl boyunca faizleri normal seviyelere yükselteceğini...