03 / 05 / 2024

Faizsiz eve sermaye şartı nedir

Faizsiz eve sermaye şartı nedir

Faiz ve peşinat olmadan satılan konut kampanyalar için yasal düzenleme yolda. Bu düzenleme ile 857 şirketin toplanan paraları farklı amaçla kullanması önlenecek. 

Faizsiz konutta sermaye gücü olmayan şirketler hizmet verebilecek mi?

BDDK verilerine göre faizsiz tasarruf sisteminde faaliyette bulunan 34 firmanın, 372 bin üyesi olduğu ifade ediliyor. Piyasa verilerine bakıldığında ise, 300 kadar firmanın, 800 bin - 1 milyon arasında da üyesi bulunduğu öngörülüyor. Peki sermaye gücü olmayan şirketler hizmet verebilecek mi?

Faizsiz konutta şartlara uymayan şirketler tasfiye edilecek!

Faizsiz konut sistemindeki 35 şirketin büyük bölümü yeni yasa ile gelen 100 milyon TL'lik sermaye koşuluna uyamıyor. Şartları sağlayamayan tasfiye edilecek. 

Faizsiz konutta yeni dönem başlıyor!

80’e yakın şirketin yer aldığı faizsiz konut sistemine ilişkin yasal düzenlemede sona gelindi. 100 milyon TL sermaye şartı ile merdiven altı şirketlerin kapanması bekleniyor...

Faizsiz konut sisteminin finans sistemi ile entegrasyonu!

Faizsiz konut ve otomobil edindirme şirketlerine yönelik yasal düzenleme çalışmaları yapılacak ve sektör yasal çerçeve kapsamına alınacak...

Tasarruf finansman şirketlerine 100 milyon TL’lik sermaye şartı!

Faizsiz konut ve taşıt edindiren firmalarla ilgili yasa teklifi TBMM’ye sunuldu. Yeni düzenleme ile bu şirketlere 100 milyon TL’lik sermaye şartı,  zimmet suçu işleyenlere ise 12 yıla kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor.

Faizsiz konut sisteminde ‘eleme’ zamanı!

Faizsiz konut sahibi yapan şirketlerle ilgili yasa teklifi Meclis’e sunuldu. 100 milyon lira sermaye şartının etkisi ve BDDK incelemelerinin ardından firmaların büyük kısmının tasfiye edilmesi, müşterilerin kurumsal firmalara aktarılması planlanıyor.

Tasarrufa dayalı faizsiz finans sektörü devlet güvencesiyle hak ettiği değere kavuşacak!

Çözüm Tasarruf Genel Müdürü Ebubekir Kaplan, faizsiz konut sisteminde şirketlere getirilecek sermaye şartı ve sıkı denetimlerle yapısal olarak güçlü kurumların vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmelerinin önünün açılacağını dile getirdi.

Faizsiz eve sermaye şartı geliyor!

Faiz ve peşinat olmadan satılan konut kampanyalar için yasal düzenleme yolda. Bu düzenleme ile 857 şirketin toplanan paraları farklı amaçla kullanması önlenecek. 

Faizsiz konuta yasal düzenleme geliyor!

Hükümet gittikçe artan faizsiz konut alımı ile ilgili yasal düzenlemeye gidiyor. Faizsiz konut satışı yapan şirketlere sermaye şartı getirilecek.

Çerçeve Mutfak Sanat Gıda Turizm Organizasyon Danışmalık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çerçeve Mutfak Sanat Gıda Turizm Organizasyon Danışmalık Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Atasoy tarafından kuruldu. 

Eve Internatıonal Mühendislik Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Eve Internatıonal Mühendislik Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Evren Çalşkan tarafından kuruldu. 

Eve BES dopingi!

Otomatik BES’te fonların ayrıntıları netleşti. Şirketlerin toplam 4 faizli ve 2 faizsiz kategoride fon sunma zorunluluğu bulunuyor. Paranın yüzde 10’u girişim sermaye ve gayrimenkul yatırım fonunda olacak

Ataç İnşaat'tan bedelli sermaye artırımı söylentisi hakkında açıklama!

Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş., bedelli sermaye artırımı söylentisi hakkında bir açıklama yaptı

Faizsiz eve sermaye şartı nedir Haberi

Faizsiz eve sermaye şartı nedir

‘Faizsiz-peşinatsız ev-otomobil satış şirketlerinin ‘FPK’ sayısının son zamanlarda hızla artması ve bu şirketlere yönelik şikâyetlerin çoğalmasıyla çalışma hayata geçti. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; şirketlerin amacı dışında çalışmaması ve para yatırılanların mağdur edilmemesi için, finans alt yapısı oluşturulması için taslak hazırlanıyor.Cumhurbaşkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda sürdürülen çalışmaların yakın zamanda yasa teklifi olarak TBMM’nin gündemine getirileceği öğrenildi. Çalışmalara, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu da katılıyor.

Bu konuda yapılan çalışmalar, iktidar partisinde yapılan toplantılarda da gündeme geldi. Sistemin düzgün işlemesi için neler yapılması gerektiği, saadet zinciri gibi vatandaşın mağdur edecek yapılara dönüşme olasılığı tartışıldı. Toplantılarda, bu şirketlerin sayısının 857’ye ulaştığı, bazılarının bin, bazı şirketlerin ise 100 bin üyesinin bulunduğu bilgisi aktarıldı. Bu yapı içerisinde kendi yaptığı konutları pazarlayan ve komisyon alan...