30 / 04 / 2024

faizsiz finans nedir

faizsiz finans nedir

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Çiftçi, "Yıllık ortalama 1 milyon seviyelerine gerileyen konut satışları, Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finans Modeli ile 2 milyonun üzerine çıkarılabilir" dedi...

Mukim Öztekin: Hedef faizsiz finansın yıldızı olmak!

BDDK Başkanı Öztekin, hızlı büyüyen 25 piyasadan 10' unun Müslüman ülkelerde olduğunu belirterek, " Dikkati çekebilmek için faizsiz finansın yükselen yıldızı olmayı hedeflemeliyiz " dedi...

Faizsiz kredi kampanyası nedir? 5 bankanın açıkladığı detaylar belli oldu!

Yeni düzenlemeler ile birlikte kredi kartında nakit avans sayısı azalıp kredi faiz oranları da artıyor. Buna göre, bazı bankalar da hala düşük miktarlarda ve şartlara bağlı da olsa sıfır faizli kredi veriyorlar. Peki hangi bankalar faizsiz kredi veriyor?

Dayanışma Ekonomisi ile kredisiz, faizsiz ev sahibi olunmak mümkün!

FKB Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, herkesin alternatif bir finans modeli olan Dayanışma Ekonomisi ile kredisiz, faizsiz hatta peşinat dahi ödemeden ev sahibi olabileceğini söyledi. 

Katılımevim 2023 yılının dokuz ayında net dönem karını yüzde 958 artırdı!

Türkiye'nin önde gelen faizsiz finans kuruluşları arasında bulunan BDDK lisanslı Katılımevim, 2023 yılının 3. çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, söz konusu dönemde net karını yüzde 958 artırdı.

Faizsiz evlilik kredisi nedir? 150 bin TL evlilik kredisinden kimler yararlanacak, ödeme koşulları neler? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan evlilik kredisinin detayları merak ediliyor. Peki, Evlilik kredisi nedir? 150 bin TL evlilik kredisinden kimler yararlanacak? İşte detaylar...

Şirketler akın akın borsaya geliyor! Faizsiz finans kuruluşu Katılımevim de borsa yolunda!

Borsa İstanbul’da halka arz rüzgarı devam ediyor. Başvrusu SPK tarafından onaylanan Katılımevim halka açılıyor. Halka arzın 6-7 Haziran tarihlerinde, borsada satış yöntemi ile tamamının bireysel yatırımcılara yönelik gerçekleştirileceği belirtildi.

Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Emeklilik tasarruflarına öncelik vermenin veya borç ödemenin önemi, finans uzmanlarının finansal güvenliğiniz için sık sık gündeme aldığı konulardan biridir. Peki Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır? İşte detaylar.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'ndan Bursa ve Samsun’a iki yeni şube!

Sinpaş’ın tasarrufa dayalı faizsiz finans desteği modeli ile her gelir grubuna uygun tasarruf imkanı sağlayan şirketi “Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı” Bursa ve Samsun’daki yeni şubeleriyle büyümeyi sürdürüyor.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’ndan hem yüzde 50 indirim hem 8. ayda teslim imkanı!

Konut, iş yeri, araç alımları ya da yatırım amaçlı ihtiyaçlara yönelik tasarrufa dayalı faizsiz finans desteği sunan Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, yeni kampanyası ile sınırlı sayıda kişiye hizmet bedelinde yüzde 50 indirim ve sekizinci ayda teslim imkanı sunuyor.. 

DeFi (Merkeziyetsiz Finans) nedir?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, merkeziyetiz finans sisteminin ne olduğunu ve detaylarını kaleme aldı. 

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans şirketlerinin akıbeti TBMM'de!

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans sistemiyle çalışan şirketler TBMM gündemine taşındı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Faizsiz konut sisteminin finans sistemi ile entegrasyonu!

Faizsiz konut ve otomobil edindirme şirketlerine yönelik yasal düzenleme çalışmaları yapılacak ve sektör yasal çerçeve kapsamına alınacak...

Tasarrufa dayalı faizsiz finans sektörü devlet güvencesiyle hak ettiği değere kavuşacak!

Çözüm Tasarruf Genel Müdürü Ebubekir Kaplan, faizsiz konut sisteminde şirketlere getirilecek sermaye şartı ve sıkı denetimlerle yapısal olarak güçlü kurumların vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmelerinin önünün açılacağını dile getirdi.

Faizsiz konut satışındaki riskler!

Faize karşı olan kitlenin gözdesi olan tasarrufa dayalı faizsiz finans şirketlerine oldukça ilgi gösteriliyor. Peki tasarrufa dayalı faizsiz finans şirketlerinde risk var mı?

faizsiz finans nedir Haberi

faizsiz finans nedir

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, yaptığı yazılı açıklamayla sektörü ve şirketinin sunduğu çözümleri değerlendirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye genelinde konut satışlarının 2019 Ocak ayından Haziran'a kadar, bir önceki yıla oranla yarı yarıya azaldığını ifade eden Çiftçi, "Haziran 2019’da geçen yılın aynı ayına göre 48,6 azalarak 61 bin 335 adede geriledi. Bu yılın ilk yarısında toplamda 484 bin 423 adet konut satışı gerçekleştirildi. 2019 yılının kalan yarısında da aynı grafik devam ettiği takdirde, geçtiğimiz yıla oranla satışların neredeyse yarı yarıya gerileyeceği öngörülüyor. Konut finansman maliyetleri çok yüksek. Yıllık ortalama 1 milyon seviyelerine gerileyen konut satışları, Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finans Modeli ile 2 milyonun üzerine çıkarılabilir" dedi.

Tasarrufa Dayalı Finansman sektörü hızla büyüyor 

Birevim’in geliştirdiği iş modeli ve hizmet anlayışı...