05 / 05 / 2024

Farallönden ev sahibi olmak

Farallönden ev sahibi olmak

Bir zamanlar Panama 'nın eski diktatörü Manuel Antonio Noriega'nın bir villaya sahip olduğu sessiz kıyı kasabası Farallön'da halk, ev sahibi olmak isteyen yabancıların akınına hazırlanıyor.

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına kurumsal destek takviyesi: Ev sahipleri 1-3 yıl hapis cezası alabilir! 

Kirantakipte Danışmanlık Hukuk Müşavirliği'nden ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, mülk sahiplerinin kimi anlaşmazlık durumlarında 1-3 yıl hapis cezası alabileceği, bu nedenle kurumsal destek almalarının önemli olduğu belirtildi.  

Ev sahibi 5 yıl sonra kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ve ev sahibi ilişkisi son zamanlarda artan kiralar yüzünden bozuldu. Bazı ev sahipleri zam talep ederken bazıları da yasal sınırı gözetiyor. Ev sahibi ile anlaşamayan kiracıların akıllarında bazı soru işaretleri var.

İzgaz faturalarını ödediler, ev sahibi oldular!

İZGAZ faturalarını otomatik ödeme talimatıyla yapan Gökhan ve Betül Evran çifti, katıldıkları çekiliş ile Kavanlar İnşaat Kavanium Sitesi'nden 92 bin TL değerinde ev sahibi oldu.

İzmir Enternasyonal Fuarı ev sahibi olmak isteyenlerin ilk adresi oldu!

İzmir Enternasyonal Fuarı'na yine İzmir'in konut mimarı Ege-Koop damgasını vurdu. Fuara özel cazip fiyat seçeneklerine sahip iki farklı kampanya sunan Ege-Koop standı, ilk günden itibaren ev sahibi olmak isteyenlerin ilk adresi odu.

Ev sahibi apartmandan atılabilir mi?

Apartmanda "Apartmandan ev sahibi atma" şeklinde tabir edilen hak kanunda "Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" başlığı altında açıklanıyor. Buna göre ev sahibi apartmandan atılabilir mi? Nasıl atılır? İşte yanıtı...

Mahal Sancaktepe’de teslim yılında hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı!

Denge Yapı, Sancaktepe’de hayata geçirdiği Mahal Sancaktepe projesinde hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Hayatın 9 ay sonra başlayacağı projede tüm konutlar yüzde 1 KDV ile satılıyor.

Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi?

Çiftçiler kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği alabilir mi? Tarım işçileri, çiftçiler kentsel dönüşümden nasıl yararlanacak? Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Kapıcı da kentsel dönüşümde faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi?

Kapıcılar da kentsel dönüşüm kapsamında faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi? Kapıcı, faiz desteği ile ev alabilir mi? Apartman görevlileri de kentsel dönüşümde faiz desteği ile konut sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Yakup Odabaşı: Gölbaşı'nda dar gelirli aileler ev sahibi olacak!

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı' nın, yeni dönem için hazırladığı " Konut Projesi " ile Gölbaşı' nda dar gelirli 1.000 aile ev sahibi olacak...

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen emekliler, TOKİ'den haber bekliyor!

Emeklinin gözü TOKi'de...Dar gelirlileri ev sahibi yapan TOKİ'ye, kirada oturan emeklilerden çağrı geldi. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen emekliler, TOKİ'den haber bekliyor

Garanti 2013'te 70 bin kişiyi konut kredisi ile ev sahibi yaptı!

Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ömer Orbay, 2013'te yaklaşık 70 bin kişiyi, konut kredisi kullandırarak ev sahibi yaptıklarını açıkladı.Garanti 2013'te 70 bin kişiyi konut kredisi ile ev sahibi yaptı...

Münir Tanyer: Ev sahibi olmak isteyenler elini çabuk tutsun!

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, dövizdeki dalgalanmanın bir süre sonra konut fiyatlanna da yansıyacağına dikkat çekerek, ev sahibi olmak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

Farallönden ev sahibi olmak Haberi

Farallönden ev sahibi olmak


Bir zamanlar Panama'nın eski diktatörü Manuel Antonio Noriega'nın bir villaya sahip olduğu sessiz kıyı kasabası Farallön'da halk, ev sahibi olmak isteyen yabancıların akınına hazırlanıyor. 


Komşu Rio Hato'daki eski ABD askeri hava üssü yakınlarda ABD ve Kanada'dan direk uçuşlara müsait uluslararası havaalanı olarak tekrar açılacak. Artan uçuşların da bölgede tatil merkezleri için bir inşaat dalgasına yol açması bekleniyor. Panama'da nadir olan beyaz kumlu plajlarıyla ünlü Farallön ise bu açıdan avantajlı. 

Farallön'u ilk defa 1992'de ziyaret etmiş olan Arjantinli Gordon Pineo, "Projelerin artacağından şüphe yok" diyor. 

Pineo ve Antonio Enriquez, 2009'da Farallön'da 1970'ten beri Enrıquez' ailesine ait olan bir arazide pansiyon açtı. Pineo, "Onları yenemiyorsan onlara katıl" diyor. 


Farallön ile doğudaki turizm merkezi Coronado'ya kadar olan 32 kilometrelik kıyı şeridi, Venezüella, Kolombiya ve Kuzey Amerika'dan...