12 / 08 / 2024

Farika Teymur Artır

Farika Teymur Artır

Şehirlerde daha çok anne - baba ve çocuklardan oluşan çekirdek aileler fazladır. Bununla beraber evli çocukların, torunların aynı apartmanda farklı dairelerde yaşadıklarını da görüyoruz. Aile apartmanları akraba arasını açmamalı...

Kira yüzde kaç artırılır?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesiyle kira bedeli de yenileniyor. Kira bedeline yapılacak artış, kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu ile sınırlandırılıyor. Peki, kira yüzde kaç artırılır?

Kira artırım oranı 2015 ne kadar?

Kiralama sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedelinde zam yapma hakkına sahip oluyor. Yapılacak artırım, mesken ve işyerinde farklı şekilde uygulanıyor. Peki, kira artırım oranı 2015 ne kadar?

Kira bedelinin artırılması davası nasıl açılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, kira bedelinin artırılması davası nasıl açılır?İşte yanıtı..

FED faiz artırımı için acele etmeyecek!

Fed Açık Piyasa Komitesi`nin son toplantısı tutanaklarına göre birçok yetkili faizlerin daha geç artırılmasını istiyor. ABD Merkez Bankası Fed, 27-28 Ocak'ta düzenlendiği Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) tutanaklarını yayınladı.

Fed faiz artırımına Haziran'da başlayacak!

Moody’s Analytics Direktörü Ryan Sweet: " Fed faiz artırımına ya haziran ya da eylül de başlayacak, düşük enflasyon bunu değiştirmeyecektir " şeklinde konuştu.

Boşanmalar 1+1 ve stüdyo daire taleplerini artırıyor!

Türkiye pazarına girmesiyle sektörde hızla ilerleyen Amerikalı gayrimenkul devi Keller Williams, evlilik ve boşanmaların ev tercihlerine etkisini mercek altına aldı.Boşanmalar 1+1 ve stüdyo daire taleplerini artırıyor!

Fed faiz artırımını erteleyebilir!

Fed'in para politikasına yönelik soru işaretleri devam ediyor. Ekonomistler, Fed'in faiz artırımını zayıflayan küresel ekonomi, düşen petrol fiyatları ve güçlenen dolar nedeniyle yılın ikinci yarısına erteleyebileceğini öngörüyor.

Bayraklı Belediyesi parkların sayısını artırıyor!

Bayraklı Belediyesi, ilçenin yeşilendirilmesine yönelik yaptığı çalışmalarla bu güne kadar 1 milyon 266 bin 361 metrekareye ulaştı. Belediye parkların, çocuk oyun alanlarının sayısını artırırken bir yandan da ağaçlandırma yapıyor.

Faturalardaki kayıp kaçak bedeli artırıldı mı?

Faturalardaki kayıp kaçak bedeli artırıldı mı? 2014’ün son çeyreğinde sayaç okuma süreleri 2 aya uzarken, EPDK’da, şirketlerin verdiği elektriğin faturasını 2015’e sarkıtıp finans yaratmaya çalıştığı kuşkusu var

Burçelik Vana sermaye artırımına ilişkin başvuru yayınladı!

Burçelik Vana Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Burçelik Vana Sanayi ve Ticaret sermaye artırımına ilişkin başvuru yayınladı.

Burçelik Vana sermaye artırımından elde edilecek payları yayınladı!

Burçelik Vana Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Burçelik Vana sermaye artırımından elde edilecek payları yayınladı.

Gersan Elektrik sermaye artırımındaki rüçhan tutarını yayınladı!

Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş. sermaye artırımındaki rüçhan tutarını yayınladı.

Manavgat Arıtma Tesisi kapasite artırımı ihalesi gerçekleşti!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Manavgat'ta yapacağı ilk yatırımı açıklandı. Manavgat Arıtma'nın kapasite artırımı konusunda gerçekleşen ihaleyi 32 milyon 850 bin TL bedelle Lidya Yapı kazandı..

Farika Teymur Artır Haberi

Farika Teymur Artır



Şehirlerde daha çok anne-baba ve çocuklardan oluşan çekirdek aileler fazladır. Bununla beraber evli çocukların, torunların aynı apartmanda farklı dairelerde yaşadıklarını da görüyoruz. Bu yaşam şekli, aileleri şehir hayatının yalnızlaştırmasından koruduğu gibi birtakım aile sorunlarını da beraberinde getiriyor. 


Aile apartmanında ikamet etmek bilhassa çalışan bayanların çocuklarının bakımı için büyük avantaj sağlıyor. Çocuk bakımı ve temizliği için hizmet alınan kişileri daha iyi tanımakta büyükanne ve diğer aile üyelerinin desteği önemli oluyor. Çocuk ve gençlere de duygusal ve sosyal açıdan iyi geliyor. Yine bu şekilde kardeşler yaşlı anne-babalarının bakımı için birbirine destek olabiliyor. Karşılıklı sevgi, saygı ve iyi niyet uygun şekilde gösterildiğinde aynı çatı altında yaşamak mutluluk vesilesi iken belli hassasiyetlere riayet edilmezse ciddi aile sorunları ortaya çıkıyor. Kimi zaman eşin ailesine mekânsal...