16 / 05 / 2024

Fatih Efdalzâde Medresesi

Fatih Efdalzâde Medresesi

Fatih'teki 520 yıllık Efdalzâde Medresesi'nin yerine Ahmet Rasim Anadolu Lisesi'ne spor alanı yapılacak. Güçlendirme çalışmaları süren Ahmet Rasim Anadolu Lisesi'ndeki çalışmalarda tarihi medrese yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Avukat Mehmet Fatih Özer kiracı tahliye nedenlerini yazdı, ev sahiplerinden yorum gecikmedi: 'Nüfusumuza alacağız'

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer de ev sahibinin kiracısını hangi nedenlerle tahliye edebileceğini yazdı. İşte Mehmet Fatih Özer'in o paylaşımı...

Gazeteci Fatih Portakal sordu: Bu yıl birikimler nerede değerlendiriliyor? Vatandaş 'tasarrufum yok' dedi!

Altın, dolar ve mevduat faizlerinde yaşanan artışlar yatırımları daha kıymetli hale getirdi. Gazeteci Fatih Portakal, X sosyal medya hesabından '2024 yılının ilk ayında tasarrufunuz varsa nerede değerlendiriyorsunuz?' sorusunu sordu. İşte gelen cevaplar... 

Halk GYO Fatih Binası'nın değeri 86 milyon TL'yi aştı!

Halk GYO'nun Fatih Binası'nın 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 86 milyon TL'yi aştı.

Fatih Ürek Bodrum'daki 5 katlı villasını satıyor! Değerini gören gözlerine inanamayacak!

Yoğun bir iş temposunu bulunan ve yaz aylarını Bodrum'da geçiren sevilen sanatçı Fatih Ürek, evini satmaya karar verdi. Peki Fatih Ürek'in Bodrum'daki evinin değeri ne kadar? 

Fatih 1/5000 imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

Fatih ilçesi, Plan Notlarının I-Plan Genel Hükümleri Başlığına yeni maddenin (I-29) eklenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli 19.06.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Fatih Genç hangi alanlarda çalıştı? Çalık Enerji’de hangi görevi yürütüyor?

Fatih Genç kimdir? Hangi üniversitede eğitim aldı? Hangi görevlerde yer aldı? Çalık Enerji’de hangi pozisyonda çalışıyor?

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

Sancaktepe Fatih Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Fatih Mahallesi, 7071 Ada 1 Parselin Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Vakıf GYO Fatih İş Merkezi'nin değeri belli oldu! İşte o rakam! 

Vakıf GYO'nun portföyünde yer alan, İstanbul Fatih'teki iş merkezine ait 2022 yıl sonu değerleme raporu yayınlamdı. Peki Vakıf GYO Fatih İş Merkezi'nin değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Fatih Molla Gürani Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Fatih İlçesi, Molla Gürani Mahallesi 1844 Ada 15,16,17 ve 52 Parsellerin Bir Kısmına İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Fatih Demiröz Kuyumculuk Değerli Maden Geri Dönüşüm Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fatih Demiröz Kuyumculuk Değerli Maden Geri Dönüşüm Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Demiröz tarafından kuruldu.

Halk GYO Fatih binasının değeri ne kadar oldu?

Halk GYO Fatih binasının piyasa değeri 20 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Taşınmazın tamamına aylık 94 bin 750 TL kira değeri takdir edilirken, binanın KDV dahil toplam satış değeri 24 milyon 190 bin TL oldu. 

Vakıf GYO Fatih İş Merkezi'nin değeri ne kadar?

Vakıf GYO'nun portföyünde yer alan, İstanbul Fatih'teki iş merkezine ait 2021 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. Peki Vakıf GYO Fatih İş Merkezi'nin değeri ne kadar?

Fatih Efdalzâde Medresesi Haberi

Fatih Efdalzâde Medresesi

İstanbul Fatih'te bulunan 520 yıllık Efdalzâde Medresesi'nin kalıntıları yok edilip, yerine spor alanı yapılacak. Sultan 2. Beyazıt'ın emriyle yapılan ve asırlarca eğitim hizmeti veren medreseden geriye kalanlar yıkılıp, boşalan yer Ahmet Rasim Anadolu Lisesi'ne spor alanı yapılacak. Anıtlar Kurulu'na başvuran ve cevap alamayan vatandaşlar ise olaya tepkili. Fatih Sultan Mehmet'in dülgerbaşı (marangozbaşı) olan din âlimi Keskin Dede'nin kabrine çok yakın olduğundan, zaman içinde halk arasında Keskin Dede Mescidi olarak da anılmaya başlanan Efdalzâde Medresesi, Cumhuriyet'in ilk yıllarında yıktırılmıştı. Bedihi Süleyman Efendi Vakfı'na ait olan medresenin kalıntıları, depreme karşı güçlendirme çalışmaları süren Ahmet Rasim Anadolu Lisesi'ndeki çalışmalarda yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.


Esnaf, Anıtlar Kurulu'na başvurdu


Duvarlarının bir kısmı, pencereleri, işlenmiş taşları, bazı kubbeleri halen ayakta olan Efdalzâde Medresesi'nin tamamen yok...