29 / 04 / 2024

fatih itfaiyesi alanı belediyenin mi oldu

fatih itfaiyesi alanı belediyenin mi oldu

Bakanlar Kurulu, İstanbul Fatih'te Hüsambey Mahallesi'ndeki yenileme alanı olan itfaiye alanının Fatih Belediyesi'ne bedelsiz olarak devredilmesine karar verdi. Alan, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nin yanında yer alıyor... İşte o Hazine arsası...

İBB, Fatih'te konut alanı imarlı arsa satıyor! Megakentte arsa sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ili, Fatik ilçesi, Nev Bahar Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. Peki Fatih Nev Bahar'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Tiran'da kaldığı 4 adres belirlendi!

Kripto para borsasının Türkiye’deki firmaları arasında yer alan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Tiran'da kaldığı 4 adres belirlendi.

Küçükçekmece Fatih Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi Fatih Mahallesi, III. Derece Arkeolojik Sit Alanını Kapsayan Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Fethiye Kayaköy'de sit alanında kaçak inşaat yapılıyor iddiası!

Fethiye Kayaköy'de inşaat yasakları kalkar kalkmaz, burası SİT alanı ve özel koruma bölgesinde olmasına rağmen, kaçak inşaatlar yapılmaya başlandı. Habertürk Gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı'nın okur mektupları köşesinde bir okuyucu kaçak inşaatla ilgili bilgi verdi.

Büyükyalı'da akıllı ev sistemleri ile yeni nesil yaşam alanı sunuluyor!

İlhamını İstanbul’dan ve paha biçilmez tarihi mirasından alan Büyükyalı; sakinlerine tarihi doku ve teknolojiyi birlikte sunuyor. Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, Büyükyalı’da sakinlerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve zaman kazandırmak için konutlarda son teknolojiyi kullandıklarını söyledi.

Fatih Kalenderhane Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Kalenderhane Mahallesi, 960 ada içi kadastral boşluk alan ve 961 adanın bir kısmı ile Hocagıyasettin Mahallesi, 513 adanın bir kısmı ve 562 adanın tamamı Yenileme Avan Projelere ilişkin 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Vakıf GYO Fatih İş Merkezi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Vakıf GYO'nun portföyünde yer alan, İstanbul ili Fatih ilçesinde konumlu iş merkezine ait 2020 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Halk GYO Fatih binası yıl sonu değerleme raporu!

Halk GYO'nun portföyünde yer alan ''Fatih Binası"na ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınlandı. 

Fatih'teki Zeyrek Evleri yenileniyor!

Fatih Belediyesi, Zeyrek’teki Dünya Miras Alanı’nda kalan 11 adet sivil mimarlık örneği yapının basit bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor. 

Fatih'te 250 yıllık çeşmelerinin üzerindeki binalar tepkilere neden oldu!

İstanbul Fatih'te yer alan 250 yıllık tarihi çeşmelerin üzerine inşa edilen binalar halkın tepkisine neden oldu.

Yozgat Valiliği, İstanbul Fatih’teki binasını satışa çıkardı!

Yozgat Valiliği 700 kilometre uzaklıkta yer alan İstanbul Fatih’teki binasını satışa çıkardı.

Fatih Metin'den tarım arazilerinin konuta çevrilmesine ilişkin açıklama!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Belediyeler bizden rekreasyon alanı diye izin alıyor ama daha sonra orayı ticaretle, konuta dönüştürüyor" dedi...

fatih itfaiyesi alanı belediyenin mi oldu Haberi

fatih itfaiyesi alanı belediyenin mi oldu


Bakanlar Kurulu, Fatih İlçesi Hüsambey Mahallesi 985 Ada 3 Parseldeki Hazine'ye ait 471,90 metrekare büyüklüğündeki yenileme alanını bedelsiz olarak Fatih Belediyesi'ne devredilmesine karar verdi. Bakanlar Kurulu'nun 2014/6581 sayılı kararı, bugün (24 Temmuz 2014 Perşembe) tarihli ve 29070 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 



Fatih Belediyesi'ne bedelsiz devredilen alan!



Bakanlar Kurulu tarafından Fatih Belediyesi'ne bedelsiz devredilen Hazine'ye ait yenileme alanı, Haydarbey Caddesi ile Büyük Karaman Caddesi'nin kesiştiği köşede yer alıyor. 



Fatih Belediyesi'nin kayıtlarına göre bölge, itfaiye alanı olarak görülüyor...



İşte o karar!


Bakanlar Kurulu'nun bedelsiz devretme kararı şöyle; 


BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2014/6581


İstanbul İli, Fatih İlçesi, Hüsambey Mahallesinde bulunan ve 13/9/2006 tarihli ve 2006/10961 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yenileme alanı olarak kabul edilen mülkiyeti Hazineye ait ekli listede belirtilen taşınmazın bedelsiz olarak Fatih Belediye...