13 / 05 / 2024

fatih tarihi sütun

fatih tarihi sütun

Fatih'te yer alan 5. yüzyılda Doğu Roma İmparatoru Arkadios döneminde çıkan isyanın bastırılması üzerine, zaferi taçlandırmak üzere dikilen, günümüzde kaidesi kalan sütun yok olma tehlikesiyle karşı karşıya...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı! 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı sınav tarihi belli oldu!

Binlerce kişinin beklediği hakim ve savcı yardımcısı sınavının tarihi belli oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1.000 hakim ve savcı yardımcısı alımıyla ilgili sınav tarihini açıkladı. Peki hakim ve savcı yardımcısı alımı sınavı ne zaman gerçekleşecek? İşte hakim ve savcı yardımcısı alımı sınav tarihi

Dolarda büyük depreme hazır olun! Tunç Şatıroğlu dört gözle beklenen o tarihi açıkladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, dolarda büyük depremin olacağı tarihi açıklayarak yatırımcılara ''hazır olun'' uyarısında bulundu. 

Gram altın için rekor tarih resmen belli oldu! Altın Kahini İslam Memiş sürpriz geliyor dedi! Peş peşe açıkladı!

Altın Kahini İslam Memiş, gram altın için rekor tarihi ''Sürpriz geliyor'' diyerek peş peşe açıkladı.

Google Pixel 7a özellikleri ve tanıtım tarihi sızdırıldı: İşte detaylar!

Google'un uygun fiyatlı akıllı telefon serisi Pixel, yeni bir modelle genişlemeye hazırlanıyor. İşte cihaz hakkında bilinen bütün ayrıntılar...

Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınavı ne zaman? Son başvuru tarihi? Sınavlar hangi illerde yapılacak? Başvuru kriterleri?

Darüşşafaka Eğitim Kurumları giriş sınavı 21 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de yapılacak. Depremden etkilenen 11 ili de kapsayan ve toplam 37 ilde gerçekleştirilecek sınavda başarılı olanlar 8 yıllık tam burslu eğitim imkanına kavuşacak.

Merakla bekleniyordu! Xiaomi 13 Ultra'nın çıkış tarihi sızdırıldı.

Geçtiğimiz günlede Çinli firma Türkiye'de de çok tutulan amiral gemisini yeni versiyonu Xiaomi 13 Ultra'yı tanıtmıştı. Şimdi ise Xiaomi 13 Ultra'nın çıkış tarihi sızdırıldı.

700 bin işçi için tarihi süreç başlıyor!

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri başlıyor. 700 binden fazla işçinin maaşına 2023-25 dönemi için yapılacak zam belirlenecek.

Bitcoin'de tarihi sıçrama! Son dönemin zirvesini gördü.

Kripto para borsası hareketlendi. Bitcoin günlerdir yükselişini sürdürüyor. Bugün de büyük bir çıkış yaparak son dönemin zirvesine yükseldi. İşte tüm ayrıntılar...

Altın fiyatları uçuşa geçiyor! Piyasa analistinden son 1 ay uyarısı

Piyasa Analisti Selçuk Ergin (Selcoin) yayınladığı piyasa değerlendirme videosunda artık yükselişlerin başladığını ve FED'in faiz kararı sonrası dolar, altın ve gümüş gibi emtialarda pik seviyelerin gelebileceğini ifade etti. Gram altında 1400 lira seviyesini veren Selcoin, tarihi söyledi.

2022 MTV son ödeme tarihi ne zaman?

MTV son ödeme tarihi sürücüler tarafından araştırılıyor. 2022 Motorlu Taşıtlar Vergisi hakkında araştırmalar hız kazandı. İşte 2022 MTV son ödeme tarihine detaylar!

Rize Artvin Havalimanı'ndaki tarihi sır ilk kez ortaya çıktı

Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev'in katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılışta dikkat çeken detay ise Aliyev'in neden Türkiye'de açılışı yapılan bir havalimanına devleti temsilen geldiği oldu. İşte detaylar...

Dolarları oluk oluk elden çıkarıyorlar! Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi görülmemiş olay

Amerikan Merkez Bankası'nın tarihi sıklaştırması öncesi görülmemiş olaylar yaşanıyor. 3 ayda Japon kurumsal yatırımcılar yaklaşık 60 milyar dolarlık tahvili elden çıkardı.

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan yurt inşaatını mühürledi!

İstanbul Fatih'te tarihi Süleymaniye semtinde İlim Yayma Vakfı'nca yapılan inşaat İBB tarafından bugün saat 16.00 sıralarında inşaat mühürlendi.

fatih tarihi sütun Haberi

fatih tarihi sütun

İstanbul’un her köşesinde tarihi bir yapıya rastlamak mümkün. Bunlardan biri de 5. yüzyılda İmparator Arkadios'un çıkan isyanı bastırılması üzerine zaferini taçlandırmak için dikilen sütunu Arkadios. Sütunun günümüze kalan kaidesi ise yıllardır, Cerrahpaşa'da Haseki Kadın Sokağı’ndaki üç katlı iki binanın arasında sıkışmış durumda. Sütunun önü demir korkulukla kapatılmış, fakat üzerindeki motifler bakımsızlık nedeniyle neredeyse tamamen aşınmış ve taş yapıda derin çatlaklar halde duruyor.

Habertürk'te yer alan habere göre; Tarihi sütunun bulunduğu sokakta yaşayan Hamza Vatandaş, "Burası daha evvel çöplük olarak kullanılan, senelerdir bakımsız olan bir yer. 10-15 kafile her sene buraya ziyarete geliyor. Avrupalılar bizden çok daha fazla önem veriyor. Senede bir sefer Türklerin geldiği ve sorduğu, onun haricinde gelenlerin yüzde 80’i, yüzde 90’ının yabancıların olduğu bakımsız bir yer. Bence artık...