16 / 05 / 2024

Fatih türbe yenileme

Fatih türbe yenileme

Fatih’teki tüm türbe, hazire ve kabirler, Fatih Belediyesi’nin öncülüğünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Kültürel Miras Koruma Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla restore ediliyor.

Osfa Mimarlık Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Osfa Mimarlık Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Türk tarafından kuruldu.

Erpet Turizm İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Fatih Şubesi açıldı!

Erpet Turizm İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Fatih Şubesi 50 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Çeker tarafından açıldı.

İstanbul’da 35 bin konut yenilenecek!

İBB iştirakleri; KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ'ın bulunduğu Şehircilik Grubu'nun koordine ettiği İstanbul Yenileniyor Platformu'nda İstanbul'da bütün yenileme başvurularının tek bir merkezde toplanıyor. Peki platform nasıl işliyor?

Fatih 08 İnşaat Taahhüt Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Fatih 08 İnşaat Taahhüt Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Savaş tarafından kuruldu.

Fatih Yücelik, Türk Çimento'nun yeni başkanı oldu!

ERÇİMSAN Holding’in İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Yücelik, Türk Çimento’nun 24'üncü Başkanı oldu.

Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer nasıl kaçtı?

Yaklaşık 400 bin kişiyi dolandırarak yurtdışına kaçtığı iddia edilen Fatih Özer'in yurt dışına nasıl kaçtığı merak konusu oldu. Peki Özer, yurt dışına nasıl kaçtı. İşte detaylar...

Azd Turizm İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Azd Turizm İnşaat Anonim Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Tüfekci tarafından kuruldu.

Fatih'te Karagümrük Kütüphanesi hizmete açıldı!

Fatih Belediyesi, ilçede dokuzuncu kütüphanesi olan Karagümrük Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 

FuzulEv Fatih’te ikinci şubesini hizmete açtı!

Şubeleşme çalışmalarına hız kesmeden devam eden FuzulEv Fatih’te ikinci şubesini açtı...

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Bursa'da apartman boşluğundaki türbe görenleri şaşırtıyor!

Bursa’da 15. yüzyılın başlarında hayatını kaybettiği düşünülen Aşık Yunus’un Karamazak Mahallesi’nde 3 apartmanın arka oda pencerelerinin baktığı havalandırma boşluğunda yer alan türbesi görenlerin dikkatini çekiyor.

Konya'da türbe alanı imara açılıyor!

Konya Ankara Caddesi üzerindeki Halka Beğüş Mescidi ve Türbesi’nin doğu kısmında bulunan arsa ile birleştirilerek sosyal tesis yapımı için imara açılması için çalışmalar başladı...

Bulut Gıda İnşaat Tekstil Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Şubesi açıldı!

Bulut Gıda İnşaat Tekstil Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Şubesi bugün 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Fatih türbe yenileme Haberi

Fatih türbe yenileme


Fatih’teki tüm türbe, hazire ve kabirler, Fatih Belediyesi’nin öncülüğünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Kültürel Miras Koruma Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla restore ediliyor.


İslamiyet öncesi dönemden günümüze kadar gelen mezar ve mezar taşı geleneği en olgun ve güzel örneklerini Osmanlı Dönemi’nde vermiştir. Hem manevi değerleri hem süsleme özellikleri ile bu türbe, hazire ve kabirler İstanbul ve Fatih’in en önemli kültür varlıklarından biridir. Geçen zaman içerisinde doğa tahribatı, ilgisizlik ve bakımsızlıkla kültürümüze, maneviyatımıza ve şehir estetiğine yakışmayacak bir hal alan bu önemli kültür varlıkları Fatih Belediyesi’nin öncülüğünde gün yüzüne çıkarılıyor.


Tespiti Tamamlanan 48 Noktada Çalışmalara Başlandı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Kültürel Miras Koruma Müdürlüğü tarafından Fatih Belediyesi’nin destekleriyle yürütülen proje kapsamında, Fatih’te 409 adet türbe, hazire ve kabrin...