01 / 05 / 2024

fazla aidat şikayet

fazla aidat şikayet

Site aidatında bulunan her ödemeyi kiracıların ödemesi zorunlu değil.  Uzmanlar giderlerin sorgulanması gerektiğini öneriyor.  Uzmanlar, siteye yeni yapılan bir şeyin masrafını ev sahibi öderken, diğer tadilat gibi ek masrafları kiracıların ödemesi gerektiğini söylüyor...

Kiraya yüksek oranda zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Ev sahipleri eğer kiraya çok fazla zam yaparlarsa bu durumda kiracılarda zor durumda kalıyorlar. bu şekilde bir sorun yaşayan kiracılar ise ev sahibini nereye şikayet edebilecekleri de merak konusu. İşte ayrıntılar...

Ev sahiplerinden yüksek kira isyanı: Kira gecikiyor, faturalar ve aidat ödenmiyor! Yeni mağdurlar ev sahipleri oldu!

Dairelerini değerlerinden fazla tutara kiralayan bazı mülk sahipleri, geciken kira, ödenmeyen aidat ve faturalar sebebiyle mağdur olduklarını belirtti. İşte ayrıntılar...

Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve ev sahipleri iyi geçinebildiği gibi bazı sebeplerden ötürü bu ilişkileri hasara uğrayabilir. Bu durumda genellikle zam konusundan çıkmaktadır. Peki “Kiraya fazla zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?” İşte detaylar!

Yüzbinlerce ev sahibi ve kiracı birbirini şikayet etti!

Tüketici en fazla ev sahiplerinden şikayet etti. Tüketiciler Birliği)ne bu sene yapılan en fazla şikayetlerden ikincisi ev sahipleri ve kiracılardan geldi.

Dünyaca ünlü otomobil markası, 300 binden fazla aracını geri çağırdı!

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, arka lamba şikayetleri yüzünden 321 binden fazla aracını geri çağırma listesine ekledi. Şirket, geri çağırmanın nedenini açıklarken ekim ayı sonunda büyük ölçüde dış pazarlardan gelen ve aracın arka lambalarının yanmadığını iddia ederek şikayetçi olan müşt

Konut sitesi aidatı en fazla ne kadar olmalı?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Bazı sitelerdeki aidatlar kira bedellerine yaklaşıyor. Taammümlere göre aidat bedeli kira tutarının yüzde 15’ini geçmemelidir" şeklinde konuştu.

Yüksek aidat ücretleri şikayet edilebilir mi?

Son 7 ay içerisinde İstanbul genelinde aidat ücretleri yüzde 20 artış kaydetti. Öyle ki aidat ücretleri neredeyse kiralarla yarışır hale geldi. Peki vatandaşlar artan bu aidat ücretleri karşısında ne yapabilir? İşte detaylar...

Sitelerde mülkiyet yoksa aidat toplanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Ben 5 yıl önce belediyenin yolları genel kullanıma açması ile site özelliğini kaybeden fazla parselden oluşan bir yerde kiracıyım. Aidat adı altında bu meblağı tahsil etme yetkileri bulunmakta mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Aidatını ödemeyenler dikkat! Evinizden olabilirsiniz!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Aidatını ödemeyen daire sahipleri, komşularının ya da yöneticinin şikayet etmesiyle icraya verilebiliyor.

Fazla aidat ödemeyin!

Site aidatında bulunan her ödemeyi kiracıların ödemesi zorunlu değil.  Uzmanlar giderlerin sorgulanması gerektiğini öneriyor.  Uzmanlar, siteye yeni yapılan bir şeyin masrafını ev sahibi öderken, diğer tadilat gibi ek masrafları kiracıların ödemesi gerektiğini söylüyor...

Aidat ödemeyenler dikkat: Evinizden olabilirsiniz!

Apartman ya da site aidatlarını göz ardı etmemeniz gerekiyor.  Aidatını ödemeyen daire sahipleri, komşularının ya da yöneticinin şikayet etmesiyle icraya veriliyor ve evlerinden olabiliyor.

Kooperatif tasfiyesi ne kadar sürer?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bizler, adına ‘tasfiye halinde’ sözcüğü eklenerek varlığını sürdüren bir konut kooperatifinde ev sahibiyiz. Tüm üyelerden işin 2 katından fazla ‘aidat’ adı altında para istiyor. Üye olmayanlar istenen parayı ödemek zorunda mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Kiracılar dikkat! Fazla aidat ödemeyin!

Binalarda ortak giderler için ödenen aidatlar kira fiyatlarıyla yarışır duruma geldi. Avukat Ali Güvenç Kiraz, aidatta yazılı her kalemi ödemek zorunda kalan kiracılar için uyarılarda bulundu.

fazla aidat şikayet Haberi

fazla aidat şikayet

Yüksek aidat problemi uzun süredir gündemde olan bir konu.  Güneş'in haberine göre, aidatlar site yönetimi tarafından, sitede yapılan harcamalar için ev sahibi veya kiracıdan alınan bedeller olarak tanımlanıyor. Fakat son dönemlerdeki yüksek aidat bedelleri ev kiraları ile yarışır duruma geldi. 

Toplantıya katılın 

Son dönemlerde neredeyse asgari ücret kadar yükselen aidatlar bile mevcut. Bu yüksek aidat ücretlerinden dolayı vatandaşlar site yöneticilerinden yakınıyor. Aidatları denetlemek veya bu yükselişe engel olunmak isteniyorsa ev sahipleri tarafından yapılan toplantılara katılınmalı.

Yatırım mı, işletme mi? 

Toplantılara katılıp aidatların yükselişlerini engellemek ev sahipleri için bir çözüm. Uzmanlar kiracılar için, aidat içinde olan iki bütçe kalemi olduğunu söylerken, “Bunlar yatırım ve işletme kalemleridir. Ev sahibinin ödemesi gerekenler yatırım bütçesine, kiracının ödemek zorunda olduğu ise işletme bütçesine dahildir” diyor. 

İtiraz hakkınız var

Oturulan binadaki...