29 / 04 / 2024

Yüzbinlerce ev sahibi ve kiracı birbirini şikayet etti!

Yüzbinlerce ev sahibi ve kiracı birbirini şikayet etti!

Tüketici en fazla ev sahiplerinden şikayet etti. Tüketiciler Birliği)ne bu sene yapılan en fazla şikayetlerden ikincisi ev sahipleri ve kiracılardan geldi.



Kiracı ile ev sahipleri arasında yaşanan gerginlikler, son dönemde artan enflasyonla birlikte yükselen kira fiyatları nedeniyle had safhaya ulaştı.

Tüketiciler Birliği’ne bu yıl çeşitli nedenlerle 1 milyon 229 bin 310 bin adet şikayet yapıldı.

Birliğin Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, tüketicilerin satın aldıkları hizmet ve ürünlerle ilgili bu yıl içinde kendilerine 1 milyon 229 binden fazla şikayet geldiğini bildirdi.

Gündüz’ün açıklamasına göre "Bu sene içinde en çok ev sahipler ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar ile gıda ürünlerinden şikayet geldi.

Yüzbinlerce ev sahibi ve kiracı birbirini şikayet etti!

Tüketiciler tarafından yapılan başvuru sayısının, önceki yıla göre yaklaşık yüzde 70 arttığını bildiren Gündüz, birliğe ülke genelinde 2020 yılında 594 bin 270, 2021’de ise 723 bin 330 şikayet yapıldığını söyleyerek, bu sayının 2022'de 1 milyon 229 bin 310'a yükseldiğini açıkladı.

Gündüz, kendilerine gelen şikayetlerin yüzde 70'inin gıda ve ev sahipleriyle kiracı arasındaki anlaşmazlıklar ile kargo hizmetlerinde yaşanan mağduriyetler olduğunu vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön