23 / 07 / 2024

FBI bitcoin operasyonları

FBI bitcoin operasyonları

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI),ABD'li enerji şirketinin bilgisayar korsanlarına ödediği parayı düzenlediği operasyonla geri aldı. 

Bitcoin'in mucidi dünyanın en zengin 15’inci insanı oldu!

Dünyanın en büyük hacmine sahip kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) geliştiren kişi olan Satoshi Nakamoto’nun net servetinin 73 milyar dolar olduğuna dikkat çekildi.

Bitcoin'in en büyük gizemi çözülüyor!

Kripto para piyasasının en büyük birimi olan Bitcoin'in kim tarafından geliştirildiği merak konusu olmuştu. ABD'de görülen oldukça sıradan bir dava en büyük gizemi çözmek üzere. 

Bitcoin, altını geçecek!

Kantitatif analist PlanB, Bitcoin'in piyasa değerinin altın ve gayrimenkul gibi daha geleneksel varlıkların değerini eninde sonunda geçeceğine dikkat çekti. PlanB, altının, BTC'nin piyasa değerine yaklaşamayacağını da vurguladı.

Bitcoin sert satışlarla geriledi!

Uzun zamandır Bitcoin yatırımlarını elinde tutan yatırımcılar Bitcoin'lerini satmaya başladı. Kripto para borsasının en büyük oyuncusu Bitcoin bu satışların ardından 65 bin dolara geriledi. 

Bitcoin ve Ethereum yeniden düşüşte!

Altın fiyatlarının zirve yapması ile beraber Bitcoin ve Ethereum'a ilgi azaldı. Bitcoin 69 bin dolardan 62 bin dolara geriledi. 

Altın almak mı daha mantıklı, Bitcoin almak mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Atılım Murat bugünkü köşesinde altın yatırımını ve Bitcoin yatırımını karşılaştırdı. İşte Atılım Murat'ın 'Bitcoin mi, altın mı?' başlıklı yazısı...

Bitcoin rekor tazeledi!

Kripto paraların en büyük birimi olan Bitcoin yükselişine devam ediyor. Bitcoin 67 bin doları geçerek rekor tazeledi.

Bitcoin'de rekora az kaldı!

Kripto para piyasaları güç kazanmaya devam ediyor. Kripto para piyasaların atası olan Bitcoin rekor kırmaya hazırlanıyor. 

New York Belediye Başkanı Eric Adams maaşını Bitcoin olarak istiyor!

ABD'nin New York kentinin yeni belediye başkanı Eric Adams, maaşının Bitcoin olarak ödenmesini talep ediyor. 

Ünlü milyoner Zaryn Dentzel'in Bitcoin hesabı ve serveti çalındı!

38 yaşında olan Bitcoin milyoneri ve İspanyol Facebook şeklinde bilinen sosyal ağ Tuenti'nin kurucularından Zaryn Dentzel servetini çaldırdı. Zaryn Dentzel dört ya da beş kişilik bir çetenin saldırısına uğradığını açıkladı.

El Salvador Bitcoin'den kazandığı gelirle 20 okul yaptıracak!

Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador, Bitcoin sayesinde kazandığı gelirle 20 okul inşa edeceğini açıkladı. 

JP Morgan Bitcoin'e değer biçti!

Kripto para birimin en çok yatırım alan birimi Bitcoin için biçilen adil değer belli oldu. Dev banka  JP Morgan Bitcoin'in adil fiyatının 35 bin dolar olduğunu kaydetti.

Türkiye'de en çok Bitcoin aranan şehirler hangileri oldu?

Google Trends, kelimelerin toplam aramalar içindeki oranına göre il il arama yoğunluğu verilerini açıklıyor. Peki Türkiye'de en çok Bitcoin aranan şehirler hangileri oldu? İşte Türkiye'nin en yoğun şekilde Bitcoin arayan 20 kenti...

FBI bitcoin operasyonları Haberi

FBI bitcoin operasyonları

Geçtiğimiz günlerde ABD'li benzin boru hattı işletmecisi fidyecilere yaklaşık 2.3 değerinde kripto para ödemesi gerçekleştirdi Hürriyet'te yer alan habere göre; ABD Adalet Bakanlığı, siber fidye yazılım saldırısına uğrayan ve sistemine geri erişim sağlamak için fidyecilere Bitcoin'le ödeme yapan firmanın parasının FBI tarafından yapılan operasyonla geri alındığını duyurdu. 

ABD'li Colonial Pipeline şirketi, geçtiğimiz ay bilgisayar korsanlarının fidye yazılım saldırısına uğraması nedeniyle teknik konuda büyük sorunlar yaşamış, önemli benzin boru hatları devre dışı bırakılmıştı. Yapılan bu saldırı ABD'deki en yıkıcı siber saldırı olarak nitelendirildi. 

ABD Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, yaptığı açıklamada yapılan operasyonlar neticesinde Colonial şirketinin fidyecilere ödediği yaklaşık 2.3 milyon dolar değerindeki 63.7 Bitcoin'i geri aldıklarını bildirdi. 

Açıklamada yer alan detaylara göre;  ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) fidyenin büyük bir bölümünün aktarıldığı...