04 / 05 / 2024

federal açık piyasa komitesi

federal açık piyasa komitesi

Mott Capital Management Portföy Müdürü Kramer: "Fed, 2017'de 3 kez faiz artırmayacak, tıpkı 2016'da 4 kez faiz artırmadığı gibi. Bence en muhtemel senaryo bir kez faiz artırmaları ve tahminimce bunu haziran ya da eylül toplantılarında yapacaklar" dedi.

FED kararı belli oldu!

İşte FED açıklaması... Dünya piyasalarının merakla beklediği Amerikan Merkez Bankası FED’ in toplantı tutanakları açıklandı. FED, aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarının hızını düşürmedi...

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ tartışması: Borsa neden kapatıldı? Borsa neden açık kalmalı? Hangi kesim haklı?

Kahramanmaraş merkezli yaklaşık 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul’da işlemlerin 5 iş günü durdurulmasının ardından tartışmalar sürüyor. Borsanın kapatılması veya açık olması konusunda piyasa oyuncuları ikiye bölünmüş durumda.

Fed tutanaklarından piyasaların beklediği iyi haber çıktı

Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 1 - 2 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenen son toplantısına ait toplantı tutanakları açıklandı. Tutanaklar yavaşlama beklentisini destekliyor.

''Yapmayan herkes çok pişman olacak'' diyen İslam Memiş, gümüş için açık net konuştu! Herkesin ağzı açık kaldı

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, düşüşe geçen gümüş için bu sefer açık net ifadeler kullandı. ''Yapmayan herkes çok pişman olacak'' diyen Memiş, yatırımcıları uyardı. 

Altın piyasasını korku sardı! Altını bekleyen büyük risk!

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin haziran toplantısı yarın başlayacak. Fed, faiz kararını çarşamba günü açıklayacak.

Fed faiz kararını ne zaman açıklayacak? Fed mart ayında faiz artırır mı? Artırırsa altın ne olur?

Küresel piyasalar, mart ayında yapılacak Fed toplantısını bekliyor. ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısıyla bir araya gelecek. 2 gün sürecek toplantının ardından Fed, mart ayı faiz kararını açıklayacak. Altın, dolar ve piyasaların gözü bu toplantıda olacak.

ABD'de inşaat sektöründe açık iş sayısı arttı!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, temmuzda piyasa beklentilerini geride bırakarak 6 milyon 618 bine çıktı. Açık iş sayısının en fazla arttığı sektörlerden biri de inşaat oldu. 

TCMB Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan limitleri sıfırladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) likidite konusunda bir adım daha atarak piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri için tanınan limitleri sıfırladı.

Halka açık AVM'lerin hangisinin fiyatı ne kadar?

İstanbul’daki halka açık AVM’lerin piyasa değerlerini bir hafta boyunca her gün açıkladık. İstanbul’un şampiyonu Akasya AVM oldu. Peki İstanbul ve Anadolu şehirlerindeki halka açık AVM'lerin hangisinin fiyatı ne kadar?

Janet Yellen: Faizler artacak!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, enflasyon ve istihdam verilerinin beklenen gibi olması takdirde Federal Açık Piyasa Komitesi'nde faiz artırılmasının uygun olacağını belirtti.

Janet Yellen: Faizler baharda artmaz!

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) bugün sona eren aralık ayı toplantısında alınan kararlar açıklandı. Bildiride, Fed'in politika faiz oranını artırmak konusunda sabırlı olacağı belirtildi...

TOKİ açık artırma satışları nasıl yapılır?

Mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına mensup kimseler TOKİ'nin üretmiş olduğu evlerinden faydalanabiliyor. Peki, TOKİ açık artırma satışları nasıl yapılır?

FED tahvil alımını azalttı!

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün başlayan ve bugün tamamlanan haziran toplantısının kararlarını açıkladı. ABD Merkez Bankası, aylık 45 milyar dolarlık tahvil alım miktarını 10 milyar dolar azaltarak, 35 milyar dolara indirdi.

FED'in nisan ayı açık piyasa toplantısının tutanakları yayımlandı!

ABD Merkez Bankas'ının (FED) 29-30 Nisan'da gerçekleştirdiği Federal Açık Piyasalar Komitesi’nin (FOMC) toplantı tutanakları açıklandı. Tutanaklarına göre, Açık Piyasa Komitesi üyeleri, gevşek para politikasından çıkış şartlarını masaya yatırdı..

federal açık piyasa komitesi Haberi

federal açık piyasa komitesi

Mott Capital Management'ın Portföy Müdürü Michael Kramer, ABD Merkez Bankasının (Fed) 2017'de haziran ya da eylülde olmak üzere bir kez faiz artırmasını beklediğini söyledi.


Fed'in geçen hafta düzenlenen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faiz artırması herkesin beklediği bir gelişmeydi. Öte yandan, FOMC üyelerinin gelecek seneye yönelik faiz beklentilerini 25 baz puanlık iki artıştan üç artışa çıkarması birçok piyasa aktörünü şaşırttı.


Fed Başkanı Janet Yellen, FOMC kararlarının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında faiz beklentilerinin, istihdam ve enflasyon projeksiyonlarındaki olumlu revizyonlar ile yeni mali politikalara yönelik öngörüler doğrultusunda artırıldığını bildirdi.


Piyasalar, Yellen'in "ufak bir değişim" diye nitelendirerek etkisini azaltmaya çabaladığı bu hamleye sert tepki verdi. Uluslararası dolar endeksi kararı takiben 103,58'e kadar yükselerek son 14 yılın zirvesini gördü. 


Bununla birlikte, 25 baz puanlık dört faiz...