05 / 05 / 2024

fenerbahçe limanı özelleştirme

fenerbahçe limanı özelleştirme

Fenerbehçe ve Kalamış yat limanları birleştirilip alanı büyütülerek özelleştiriliyor...

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nda binlerce metrekare yeni inşaat alanı açılacak!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı için bir özelleştirme ihalesi daha yapılacak. Ancak bu seferki 'genişleterek özelleştirme' ismi altında gerçekleştirilecek. Peki neler olacak? İşte Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nı bekleyenler...

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı 40 yıl süreyle özelleştiriliyor! Tarih açıklandı! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nı özelleştiriyor. Yat Limanı 2021 yılında özelleştirme kapsamında Koç Holding iştiraki Tek-Art'a verilerek Rekabet Kurulu tarafından onaylanmıştı. Ancak bu onay, Cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti.

İki yıldır ihaleye çıkmayı bekleyen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nda son dakika gelişmesi! Yeniden ihale yapılacak...

2022'de çıkılan ihale ile yeterli teklif alamayan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için tekrar ihale yapılacak. 

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı yeniden ihaleye çıkarılıyor!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın, 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi için yeniden ihaleye çıkılıyor.

17 ildeki 243 arazi için özelleştirme kararı! Yatırımcılar dikkat! Satış ve kiralamalar 2025'e kadar yapılacak!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait olan araziler özelleştirme kapsamına dahil edildi. 243 arazinin satışı ve kiralaması yapılacak. 

Şerdil Dara Odabaşı: Kalamış Yat Limanı'nı neden iptal ettiniz, neyi saklıyorsunuz?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve iptal edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi TBMM'de!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilme kapsamına alınması meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 2.5 milyar TL'lik teklif!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyonTL ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ sundu.

Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Mersin Silifke Taşucu Mahallesi'nde yer alan Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan özelleştirme kararları için dava!

Geçtiğimiz günlerde TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri için özelleştirme kararı çıkmıştı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, kararın iptali için dava açıyor.

Ege ve Akdeniz sahillerindeki araziler için özelleştirme kararı!

Birçoğu Ege ve Akdeniz sahillerinde bulunan 18 eğitim kampı ve sosyal tesislerine yönelik özelleştirme kararı alındı. Marmaris, Kuşadası, Seferihisar, Manavgat, Didim, Gökçeada ve Beşiktaş Boğaz'da bulunan arsalarda inşaat yapılabilecek. 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmayı planlayan Kadıköy Belediyesi ise ihale dışı bırakıldı.

fenerbahçe limanı özelleştirme Haberi

fenerbahçe limanı özelleştirme


Fenerbehçe ve Kalamış yat limanları birleştirilip alanı büyütülerek özelleştiriliyor. Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylanan Türkiye'nin en büyük kapasiteli marinasınııı imar planlarında karada turizm, ticaret alanları, teknik ve idari hizmet alanı için 35 bin 978 metrekare inşaat alanı ayrıldı. Plana itiraz eden Kadıköy Belediyesi, itirazları değerlendirilmezse dava açacak.

Kadıköy'deki iki yat limanı 1984-1988 arasında masrafları tamamen ilçe belediyesinin bütçesinden karşılanarak yapıldı. 1988'de işletme ihale- Özelleştirmesi TEK-ART Turizm ve  Tic. AŞ tarafından alındı, daha sonra bu şirket satılarak Koç Holding bünyesine dahil edildi. Marinaların işletmesi bugüne kadar SETUR tarafından gerçekleştirildi. Bu süreç içerisinde Kadıköy Belediyesi'nin Maliye Bakanlığı ile yeni bir ihalenin yapılabilmesi için birlikte hareket edilmesi yönünde talepleri kabul görmedi. Belediye kendi yaptığı mariııanın işletilmesi noktasında dışlandı. Son olarak da Özelleştirme Yüksek...