03 / 05 / 2024

ferdi iskan bedeli

ferdi iskan bedeli

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

Ferdi İskan nasıl düzenlenir?

Yeni almış olduğunuz dairenizin inşaatı bitmiş oturulur vaziyete gelmiş olduğunda Ferdi İskan almanız gerekiyor. Ferdi İskan belgesi oldukça önemi bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ferdi İskan nasıl düzen

Ferdi iskanı kim alır?

Yapımı biten bir binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki ferdi iskan belgesini kim alır? Yanıtı haberimizde...

Ferdi Demir Çalışkan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ferdi Demir Çalışkan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ferdi Demir tarafından kuruldu.

Antalya'nın üç büyük merkezinde inşaat sektörü düşüş yaşıyor!

Göçün de etkisiyle son 10 yılda büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe, yıllar sonra ilk kez büyümede ibre eksiye döndü. Bu düşüş ferdi iskan rakamlarına da yansıdı.

Ferdi iskan zorunlu mu?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Ferdi İskan nasıl düzenlenir?

Yeni almış olduğunuz dairenizin inşaatı bitmiş oturulur vaziyete gelmiş olduğunda Ferdi İskan almanız gerekiyor. Ferdi İskan belgesi oldukça önemi bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ferdi İskan nasıl düzen

İskan bedeli hesaplama 2015!

İskan, belediye sınırları içerisinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için alınması gerekiyor. Peki, iskan için ne kadar bedel ödenir? İşte iskan bedeli hesaplama 2015..

İskanı alınmamış evin tapu masrafı!

Tapu masrafları, taşınmaz alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tapu dairesinin bildirdiği banka hesabına yatırılması gereken hizmet bedeli oluyor. Peki, iskanı alınmamış evin tapu masrafı ne kadardır?

İskan dışı alan ne demek?

İskan dışı alan ne demek? İskan dışı alanlarda yapılaşma esasları nelerdir? İşte Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alan iskan dışı alanlar ile ilgili yasal hükümler bu haberde...

Tapu satış bedeli eksper değerinin altında ise ne yapılmalı?

Gayrimenkul tapu işlemlerinde yaşanan sorunlar arasında satış bedelinin, eksperin belirlediği değerden düşük olması ve dolayısıyla Maliye ile yaşanacak problemler yer alıyor. Peki, tapu satış bedeli eksper değerinin altında ise ne yapılmalı?

Kentsel dönüşüm kira bedeli!

Devletin vereceği kentsel dönüşüm kira bedeli ne kadar? Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır? Kentsel dönüşümde kira yardımı ne zaman başlar? İşte 6306 sayılı kanun kapsamındaki esaslar...

İktisap bedeli nasıl hesaplanır?

İktisap bedeli, elden çıkarılan mal ve hakların, elden çıkarıldığı ay hariç olmak üzere toptan eşya fiyat endeksindeki artış oranında artırılarak tespit ediliyor. İktisap bedeli nasıl hesaplanır?

İktisap bedeli nedir?

İktisap bedeli nedir? Mal ve hakların elden çıkarılmasında iktisap bedeli nasıl hesaplanır? İktisap bedeli nereden ve nasıl öğrenilir? İşte Gelir Vergisi Kanununda yer alan esaslar...

Türkiye’nin iskan politikası nedir?

Türkiye’nin iskan politikası, şimdiki adıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan bakanlığın tarihçesidir. Bakanlık, Nafia Nezareti, Nafia Vekaleti, Bayındırlık Bakanlığı, İmar ve İskan Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı adlarını almıştır.

ferdi iskan bedeli Haberi

ferdi iskan bedeli

Ferdi iskan zorunlu mu?

Ferdi iskan diğer adıyla da Bağımsız Bölüm Kullanma İzni Belgesi;  “Bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile her bağımsız bölüm için ayrı ayrı düzenlenen ruhsat niteliğindeki izin belgesidir”.


Satın almış olduğunuz dairenizin bulunduğu binanın inşaatının tamamen bittiğinde tamamı için Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan Belgesi) tanzim edildikten sonra yapı sahibinin veya bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile alınabiliyor. Dairenizin metrekare ölçümü baz alınarak ilgili vergiler tahsil edilerek ilgili belediye tarafından veriliyor.


Elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelik başvurusu için söz konusu ferdi iskan belgesi şartı aranıyor. Ferdi iskanın alınabilmesi için gerekli belgelerin temin edilip, ferdi iskan masrafının ödenmesi gerekiyor.


Ferdi iskan almak için gerekenler... 

1) Ferdi İskan belgesi almak istediğiniz dairenizin tapu fotokopisi.

2) Emlak Vergi Müdürlüğünden yani Belediye Gelirler Müdürlüğü'nden söz konusu bağımsız...