29 / 04 / 2024

fesih bildirimi belirsiz kira sözleşmeleri

fesih bildirimi belirsiz kira sözleşmeleri

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirimi nasıl yapılıyor? İşte Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan "Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirimi" ile ilgili yasal hükümler...

Google deprem bildirimi nasıl kullanılır? Deprem bildirimi nasıl açılır? Google Android Deprem Uyarı Sistemi kullanımı!

Türkiye geneli son günlerde adeta beşik gibi sallanıyor. Ülkemizde sık sık meydana gelen depremlerin ardından, saniyeler önceden depremi bilmek isteyen vatandaşlar, Google Android Deprem Uyarı Sistemi'ni araştırmaya başladı. Peki Google deprem bildirimi nasıl kullanılır?

Belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır?

Gayrimenkul satın alan kimselerin ilgili belediyeye tapu bildirimi yapmaları gerekiyor. Peki, belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır? Emlak bildirimi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesini fesih hakkı ev sahibinde mi kiracıda mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira sözleşmesinin fesih hakkının kimde olduğunu kaleme aldı. 

Fesih ihbarnamesi örneği 2021!

Ev veya iş yeri sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira kontratları belli zaman ve durumlarda fesh edilebiliyor. Peki fesih ihbarnamesi nasıl hazırlanır? İşte fesih ihbarnamesi örneği 2021...

Fesih yapılmazsa kira sözleşmesi ne olur?

Kira sözleşmesi fesih edilmediği durumlarda dahil ev sahipleri kiracılarından evi boşaltmalarını talep edebiliyor. Peki, bu durumda kiracının hakları neler? Takvim Gazetesi köşe yazarların Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını yanıtladı.

Kira fesih örneği 2021!

Kira fesih örneği, mal sahibi tarafından kiracılığı sona erdirmek için hazırlanıyor. Peki kira fesih örneği nasıl hazırlanır? İşte Kira fesih örneği 2021...

İş yeri kiralarında kiraya verene 'fesih hakkı' imkanı!

Yeni Borçlar Kanunu'na göre kiraya verene, onuncu yıl sonunda sebebe dayanmaksızın fesih hakkı tanınmıştı. Bu hak, 1 Temmuzdan sonra iş yeri kiraları için de geçerli oldu.  

Fed Başkan Yardımcısı Quarles: Toparlanmanın önündeki yol belirsiz!

Fed Başkan Yardımcısı Quarles, Kovid-19 salgını nedeniyle yaşanan krizin henüz bitmediğini belirterek, "Bazı göstergeler ekonomik faaliyette bir toparlanma olduğunu gösterse de toparlanmanın önündeki yol oldukça belirsiz." ifadesini kullandı.

Müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi!

Kamu İhale Kanunu hakkında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Genelge kapsamında müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi.

Kira fesih örneği 2020!

Kira fesih örneği, mal sahibi tarafından kiracılığı sona erdirmek için hazırlanılan belgedir. Peki kira fesih örneği nasıl hazırlanır? İşte kira fesih örneği 2020!

Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih dönemi başladı!

Kentsel dönüşümde artık müteahhidin üçüncü kişilere borcundan dolayı vatandaşların taşınmaz mülklerine haciz ve tedbir uygulanmaması sağlandı. Kentsel dönüşüm projelerinin yarım kalmaması için tek taraflı fesih dönemi başladı...

Kentsel dönüşümde vatandaşa tek taraflı fesih hakkı getirildi!

Kentsel dönüşüm kapsamında arsa payı karşılığı müteahhitle yapılacak olan anlaşmalarda fesih konusunda çok önemli değişiklikler yapıldı. Kentsel dönüşümde müteahhit inşaata başlamaz ya da yapım işini geciktirirse, bina ve arsa sahipleri sözleşmeyi tek taraflı feshedebilecek

Müteahhit mağduru vatandaşa sözleşme fesih hakkı!

Tapu Kanunu ile bazı kanunlarda önemli değişiklikler öngören kanun teklifi kabul edildi. Kanunla dönüşüm alanlarında maliklere, müteahhitten kaynaklı sorun yaşanması halinde sözleşme fesih hakkı getirildi...

fesih bildirimi belirsiz kira sözleşmeleri Haberi

fesih bildirimi belirsiz kira sözleşmeleri

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirimi!

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirimi ile ilgili yasal düzenlemelere Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer veriliyor. Kanun hükümlerine göre belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirimi, 3 başlık halinde açıklanıyor.


Söz konusu yasal hükümler aşağıda sıralanıyor. Bu maddelere göre belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirimi, taşınmaz ve taşınır yapı kiralarında ve taşınır kiralarında olmak üzere ayrılıyor.


II. Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirimi 

1. Genel olarak

MADDE 328- Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflardan her biri, daha uzun bir fesih bildirim süresi veya başka bir fesih dönemi kararlaştırılmış olmadıkça, yasal fesih dönemlerine ve fesih bildirim sürelerine uyarak sözleşmeyi feshedebilir. Fesih dönemlerinin hesabında, kira sözleşmesinin başlangıç tarihi esas alınır.


Sözleşmede veya kanunda belirtilen fesih dönemine veya bildirim süresine uyulmamışsa, bildirim bir sonraki...