28 / 04 / 2024

Fesih nedir

Fesih nedir

Kira sözleşmesinin sona ermesi ve iş ortaklık sözleşmelerinin sona ermesi halinde karşımıza çıkan fesih kelimesinin anlamı nedir? Kira sözleşmesinin feshi ne anlam ifade ediyor? Fesih ne demektir, işte yanıtı...

Kira sözleşmesinde fesih süresi nedir?

Taşınmaz mal kiralayan kiracılar ile taşınmazını kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşmesini ancak kanunda belirtilen durumlarda feshedebiliyor. Peki, kira sözleşmesinde fesih süresi nedir?

Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda feshedilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi fesih ihbarı nasıl yapılır? Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi nedir?

Kirada çekilmezlik hali nedir?

Kirada çekilmezlik hali, olağanüstü fesih sebepleri arasında yer alıyor. Peki, kirada çekilmezlik hali nedir? Kirada tarafların çekilmezlik hali sebebiyle kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kat karşılığı inşaat sözleşme fesih şekli!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yolu ile inşaat üretimi hem arsa sahiplerine hemde müteahhitlere kolaylıklar sağlayan bir yöntem oluyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşme fesih şekli nedir?

Ev sahibinin fesih hakkı nedir?

Taraflar arasında imzalanan kira kontratı ancak kanunda belirtilen tahliye şartlarının meydana gelmesi durumunda feshedilebiliyor. Peki, ev sahibinin fesih hakkı nedir? Kiracı ne zaman evden çıkarılır?

Belirsiz süreli kira kontratı nedir?

Kira kontratı bitimi süresinden önce tarafların fesih bildiriminde bulunmamaları durumunda, sözleşme kendiliğinden yenileniyor. Bu durumda kontrat belirsiz süreli oluyor. Peki, belirsiz süreli kira kontratı nedir?

İleriye etkili fesih nedir?

Müteahhit ile yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde inşaata dahil ortak alanların da yüzde 90 'lık orana dahil edilmesi gerekiyor. Peki sözleşmenin ileriye etkili feshi nedir?

Geriye etkili fesih nedir?

İnşaatın tamamlanma oranı yüzde 90 'ı bulmadığı takdirde, müteahhitin yükümlülüklerini yerine getirmemesinden kaynaklanan feshin geriye etkili sonuç doğurması gerekiyor. Buna göre geriye etkili fesih nedir?

Fesih ne demektir?

Kira sözleşmesinin sona ermesi ve iş ortaklık sözleşmelerinin sona ermesi halinde karşımıza çıkan fesih kelimesinin anlamı nedir? Kira sözleşmesinin feshi ne anlam ifade ediyor? Fesih ne demektir, işte yanıtı...

Kira sözleşmesi feshi nedir?

Kira sözleşmesi feshi nedir? Kira sözleşmesi fesih örneği için ve kira sözleşmesi feshinin nasıl gerçekleştiğine dair hükümlere haberimizi inceleyerek ulaşabilirsiniz. İşte kira sözleşmesi feshi nedenleri...

Hasılat paylaşımı sözleşmesi nedir?

Hasılat paylaşımı sözleşmesi arsa sahibi ve müteahhitin karşılıklı anlaşması ile yapılıyor. Peki hasılat paylaşımı sözleşmesi nedir? İşte yanıtı...

Kaba inşaat nedir?

Kaba inşaat tanımının, yapacağınız sözleşmede mutlaka belirtilmesi gerekiyor. Peki kaba inşaat nedir, tamamlanıp tamamlanmadığı nasıl anlaşılır? İşte yanıtı...

Topraktan daire nedir?

Müteahhidin kendi payına düşen daireleri, inşaatı tamamlamadan 3. kişilere satmasına topraktan satış deniyor. Topraktan daire nedir? için tıklayın...

Fesih nedir Haberi

Fesih nedir

Fesih ne demektir?

Fesih kelimesi, genellikle kira sözleşmelerinin feshi ve iş ortaklıklarının feshi şeklinde karşımıza çıkıyor. Peki bu "fesih" kelimesi ne ifade ediyor? Fesih ne demektir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Fesih kelimenin anlamı:

Fesih kelimesinin sözlük anlamı, "önceden verilmiş bir yargının kaldırılması, bozulması, feshedilmesi" olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre "fesih" kelimesi kira sözleşmelerinin ve iş ortaklıklarının bozulduklarını ifade ediyor.


Kira sözleşmesinin feshi..

Kira sözleşmesinin bozulması halinde uygulanması gereken işlemler, Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanununa göre, kira sözleşmesinin feshi, olağanüstü nedenlerden veya sözleşme süresinin bitmesi gibi doğal nedenlerden söz konusu olabiliyor.


İş ortaklıklarının feshi..

Ortaklık sözleşmelerinin feshi de, sözleşme kapsamında yer alan şartların yerine getirilmemesi veya en az birinin gerçekleşmemesi halinde söz konusu oluyor. İş ortaklıklarının feshinde, ortaklık hisse senetleri Borsa kotundan da çıkarılıyor.





Işıl Seren...