28 / 07 / 2024

fethiyede sazlık alanların kurtarılması

fethiyede sazlık alanların kurtarılması

Muğla'nın Fethiye bulunan 84 bin metrekarelik sazlık alan yapılan düzenleme ile park haline getirildi. 3. Etap Sahil Bandı Projesi kapsamında bulunan park alanında uygulanacak çalışmanın peyzaj projesi, Kent Konseyi’nin görüşüne sundu...

İstanbul Planlama Ajansı'na göre Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanların sayısı 999 bin 411 oldu!

İstanbul Planlama Ajansı Türkiye'deki yabancı sayısını açıkladı. Türkiye'de toplam yabancı sayısı 7.490.993 kişi iken, bunların 999 bin 411 kişisi Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanlardan oluşuyor.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi yönetmeliğinde değişiklik! Hızlı yıkım için yeni karar Resmi Gazete'de!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığının, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmenliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 32552 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

'Ben hep 50 liralık benzin alıyorum' diyenler dikkat! 2022'de hep 50 liralık benzin alanların kaç litresi kayboldu? 

Uluslararası akaryakıt fiyatlarındaki artış ve TL'de yaşanan değer kaybı, pompa fiyatlarına yansıyor. Peki 2022'nin başında 50 liralık benzin alanların yıl sonunda kaç litresi kayboldu? İşte o rakamlar...

KİPTAŞ, Başakşehir Sular Vadisi 2. ve 3. Bölge'deki restoran ve kafeterya alanlarını kiraya veriyor! 

KİPTAŞ İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım San. ve Tic. A.Ş., Başakşehir Sular Vadisi 2. ve 3. Bölge'de yer alan restoran ve kafeterya alanlarını kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Tual Bahçekent'in son kısmının kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Tual Bahçekent kapsamındaki, ada dışı 1C Yolu, 647/2 ve 648/1 parseller arasındaki Park Alanı, 648/1 ve 648/7 parseller arası park alanı, çocuk oyun alanlarının (Projedeki Son Kısım) kısmi geçici kabulü yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı onaylandı.

Şehir hastanelerinde ticari alanların kiraları ödenmiyor iddiası!

Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılı Sayıştay raporunda, şehir hastanelerinde, hastaneleri inşa eden şirketlerin işlettiği ticari alanlara ilişkin usulsüzlüklere yer verildi. Buna göre, ticari alanlar için kira ödenmediği ileri sürüldü.

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Kanal İstanbul'da büyük gün yarın!

Kanal İstanbul projesinde yarın büyük gün. Proje için ilk kazma yarın Sazlıbosna'da vurulacak. Sazlıbosnalı sakinler, projeden memnun olduklarını belirtti. 

Tepe Emlak Yatırım, İDO’nun ticari alanlarını kiralayacak!

25 senelik tecrübesiyle gayrimenkul sektörünün köklü kuruluşları arasında yer alan Tepe Emlak Yatırım A.Ş., İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) terminal ve gemilerindeki ticari alanların kiralama hizmetlerini üstlendi.

Diyarbakır Sur'da ticari alanların satılmasına tepki!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Diyarbakır Ticaret Borsası yazılı bir açıklamada bulunarak, Sur'daki ticari alanların tek tek ihale ile satılması halinde kısa sürede atıl duruma düşeceklerini ifade etti.

fethiyede sazlık alanların kurtarılması Haberi

fethiyede sazlık alanların kurtarılması


Fethiye Belediyesi tarafından yürütülen 3. Etap Sahil Bandı projesinde sona yaklaşıldı. Bataklık ve sazlık alanların değerlendirilmesini amaçlayan ve kordon boyuna farklı bir görünüm kazandıran proje kapsamında 84 bin metrekarelik alan kurtarıldı. Sazlık alandan kurtarılan bu bölgeye geniş kapsamlı bir park projesi uygulanacak. Yeni projede çocuk oyun alanları, küçük anfi ve meydan alanı, kay kay pisti, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, yüzen platformlar, açık hava kütüphaneleri, kanallar, biyolojik göletlerin yanı sıra yeşil alanlar ve endemik ağaçlandırmalar yer alacak. 


Hayata geçirilecek yeni proje Fethiye kamuoyunun tartışması için Kent Konseyi'ne tanıtıldı. Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Ozan Özer tarafından yaklaşık 2 saat boyunca konsey üyelerine proje hakkında bilgi verildi. Sunumlar eşliğinde bilgiler aktaran Belediye Peyzaj Mimarı Ozan Özer, bu alanın planlanmasıyla...