04 / 05 / 2024

fetih sonrası yapılan camiler

fetih sonrası yapılan camiler

1984 yılında İmrahor İlyas Bey Cami korunmaya muhtaç durumdaymış. 1520 yaşındaki Fetih sonrasında camiye çevrilen anıt eser bakımsızlık nedeniyle dağılmakta ve parçaları da çeşitli inşaat işlerinde kullanılmaktaymış.

Tüp fiyatlarına zam yolda! Yapılan güncelleme ve markaların fiyatları...

Tüp fiyatlarında bir güncelleme daha yapıldı. Yapılan bu güncelleme sonrasında Aygaz, İpragaz, Bizimgaz tüp rakamlarında değişikliğe gidildiği kaydedildi. İşte tüp fiyatlarındaki son durum ve haberin detayları...

Suudilere yapılan konut satışları azaldı mı?

Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrası Suudilerin Türk ürünlerine uyguladığı boykot rakamları da etkiledi. Suudilere yapılan konut satışı geriledi. 

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası yapılan konutlar mecliste!

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası yapılan konutlara dair bazı sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

Köprüye yapılan yüzde 14 zam sonrasında Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti 103 liradan 117 liraya kadar ulaştı. Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

Deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesi yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesinin yükselmesi, düz demirden nervürlü demire geçilmesi, yapı denetim sisteminin ortaya çıkması gibi önemli uygulamalara geçildiğini söyledi.

2017 sonrası yapılan kaçak bina yıkılacak!

İmar Barışı’na 3.7 milyon başvuru geldi. Konu hakkında değerlendirme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı’nın 2017 sonuna kadar yapılan projeleri ilgilendirdiğinin altını çizdi...

Keçi Adası'na yapılan inşaata çevrecilerden tepki!

Keçi adasına yapılan inşaatın çevreye zarar verdiğini belirten vatandaşlar, durdurulmasını istedi. Adadaki inşaata çevrecilerden tepki Marmaris Körfezi'ndeki Keçi adasındaki inşaat faaliyetleri, çevreci derneğinin tepkisine yol açtı.

1981 yılında İstanbul'da gecekondu yapımı yok denecek kadar azalmış!

1981 yılında İstanbul'da gecekondu yapımı yok denecek kadar azalmış. Günde ortalama 25 - 30 gecekondunun yapıldığı İstanbul'da, 12 Eylül sonrası yapılan gecekondu sayısı bir günde yapılanların sayısını geçmemiş.

Konak Tünelleri için yapılan itiraza mahkemeden ret!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin öniinii açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. Konu ile ilgili TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldı...

Hüseyin Sözlü yapılan hizmetleri anlattı!

Büyükşehir Belediyesi'nin Seyhan İlçesi'nde temelleri atılan 4 köprü ve Sarıçam, Tufanbeyli, Saimbeyli, Pozantı, Kozan ve Feke İlçelerinde yapılan asfalt ve yol çalışmaları hazırlanan slayt gösterisi ile anlatıldı.

Tapuda yapılan işlemler nelerdir?

Tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda yapılan diğer işlemler nelerdir?

Emek Sineması yerine yapılan inşaata durdurma!

Mimarlar Odası bugün yaptığı basın toplantısında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin 19 Aralık 2014 tarihinde oybirliğiyle Emek Sineması'nın yerine yapılan inşaata yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Alanya yeniden yapılanıyor!

Alanya yeniden yapılanıyor. AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu. Mevlüt Çavuşoğlu'nun bakan oluşuyla gelen kutlama mesajları nedeni ile Yeni Alanya gazetesi 58 sayfa çıktı!

fetih sonrası yapılan camiler Haberi

fetih sonrası yapılan camiler



İMRAHOR İLYAS BEY CAMİ 1520 YAŞINDA


İlk kez M.S 463'de kilise olarak inşa edilen, Fetih sonrasında camiye çevrilen anıt eser bakımsızlık nedeniyle dağılmakta ve parçaları çeşitli inşaat işlerinde kullanılmakta.

  

Samatya ile Yedikule arasında yer alan İmrahor İlyas Bey Cami'nin terk edilmiş bir durumda olduğu saptandı. ''Kültür Mirasımız'' kampanyası çerçevesinde araştırmalarını sürdüren arkadaşlarımızın saptadıklarına göre, ilk kez M.S 463'de bir kilise olarak inşa edilen, fetih sonrasında camiye çevrilen bu anıt eser bakımsızlık nedeniyle dağılmakta ve parçaları çeşitli inşaat işlerinde kullanılmakta. II. Bayezid devrinde İlyas Bey tarafından cami ve zaviyeye dönüştürülen anıtın geçen yüzyıl sonuna kadar faal olduğu Prof. Semavi Eyice tarafından...