15 / 05 / 2024

fetö kapsamında gözlatına alınan şirketlerden ev alanlar ne yapacak

fetö kapsamında gözlatına alınan şirketlerden ev alanlar ne yapacak

FETÖ’ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle, haklarında soruşturma ve tedbir uygulaması başlatılan inşaat şirketlerden ev satın alanların hukuki durumu ne olacak? Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili hukuki durumu anlatıyor...

Stellantis Türkiye, ticari araç kapsamında ürettiği 12 adet ticari aracını görücüye çıkardı

Stellantis, ‘Pro One’ hamlesiyle ticari araç sektöründe liderliği amaçlıyor. Stellantis Ticari Araçlar İş Birimi’nin "Pro One" stratejik atağı kapsamında Citroen, FIAT Professional, Opel, Peugeot ve Vauxhall markalarından toplam 12 aracını görücüye çıkardı.

A101'den iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı! Çabuk koşun treni kaçırmayın!

Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden biri olarak bilinen milyonlarca A101'e müjde. A101, Apple'ın en yeni akıllı telefonlarından biri olan iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı. İşte 11 Nisan 2023 iPhone 13 fiyat listesi ve özellikleri...

Gram altında fırtına değil resmen kasırga geliyor! Gram altın o gün 1.200 TL'yi aşacak! Bakmayan bin pişman olacak

Gram altın fiyatı bugün 1178 TL seviyesi ile rekor kırdı. Yatırımcılar ise grama altında bir sonraki seviyesini merak ediyor. Gram altında fırtına değil resmen kasırga geliyor! Gram altın o gün 1.200 TL'yi aşacak! Bakmayan bin pişman olacak...

Altında fırtına değil tsunami geldi! Bu rakamları görenlerin gözleri yuvalarından fırladı! 4 Ocak 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları bugün de yukarı yönlü hareketine devam ediyor.  Gram altın öyle bir yükseldi ki, altında fırtına değil tsunami geldi. Bu rakamları görenlerin gözleri yuvalarından fırladı! 4 Ocak 2023 altın fiyatları.

Ford Focus'a aralık ayında tam tamına 44 bin 600 TL zam geldi! Görenlerin dudağı uçukladı! 13 Aralık 2022 fiyat listesi

Ford Focus aralık ayı fiyat listesi güncellendi. Ford Focus'a aralık ayında tam tamına 44 bin 600 lira zam geldi. Fiyatları görenlerin dudağı uçukladı! Peki Ford Focus fiyatı ne kadar oldu? Ford Focus fiyatı kaç lira? 13 Aralık 2022 Ford Focus fiyat listesi.

Altında fırtına değil tsunami geliyor!  Altın 15 gün sonra böyle olacak! Acil bakın

Altın fiyatlarında inişli çıkışlı seyir devam ediyor. Altın fiyatlarının ne olacağını merak edenler için 15 gün sonrası işaret edildi. Altında fırtına değil tsunami geliyor.

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

Trabzon'da kripto para vurgununda 18 kişi gözaltına alındı!

Trabzon Emniyeti, 'kripto' vurgunu gerçekleştiren 'saadet zinciri'ne ilişkin operasyonda 18 kişiyi gözaltına aldı. Saadet zincirine yapılan operasyon kapsamında 2. sınıf emniyet müdürü de gözaltına alındı.

Thodex soruşturmasında son durum ne?

Kripto para borsası Thodex'e yönelik soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı! 

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsası Thodex'e yönelik yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı. 

Thodex soruşturmasında savcılıktan 6 kişiye tutuklama talebi!

Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında gözaltına alınan 62 kişiden 6'sı tutuklanması, 22'si de adli kontrol altına alınması istemiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi. 

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

fetö kapsamında gözlatına alınan şirketlerden ev alanlar ne yapacak Haberi

fetö kapsamında gözlatına alınan şirketlerden ev alanlar ne yapacak

15 Temmuz darbe girişimi sonrası "Fethullahçı Terör Örgütüne finansman sağladıklarına dair kuvvetli şüphe" bulunduğu gerekçesiyle bazı şirketlerin ve ortaklarının  mal varlıklarına el konulmaya başlandı, soruşturma kapsamında şüpheli inşaat şirketlerine Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 133. maddesine göre kayyum ataması yapılıyor. Bu gelişmelerle inşaat şirketlerinin mevcut ya da yapımı devam eden projelerinden gayrimenkul satın almış olanların durumunun ne olacağı problem olarak ortaya çıkmaktadır.

Şirketler Kayyumlardan Alınıp TMSF’ye Devrediliyor

674 sayılı OHAL KHK’sının 01 Eylül 2016 tarihinde yürürlüğe girmesiyle kayyumların yetkileri sona erdi. Bahsi geçen şirketler artık TMSF’ye devredilecek. 


Devletin söz konusu inşaat şirketlerine yönelik kayyum atanması veya mal varlıklarına el konması OHAL kapsamında hukuki geçerliliği olan ancak sadece terör örgütüne finansman sağlayan kişilere yönelik bir tedbir uygulamasıdır. Bu kişilerin terör faaliyeti sonucu elde edilmiş...