03 / 05 / 2024

FETÖden kapatılan kuruma karşı dava

FETÖden kapatılan kuruma karşı dava

Yargıtay, 15 Temmuz sonrasında KHK’larla kapatılan kurumlarda çalışanların işe iade, fazla mesai ve kıdem tazminatı gibi davalar açamayacaklarına karar verdi.

3 ülkenin Türkiye'den vize başvurularını durdurduğu iddiası...

Almanya, İspanya ve İtalya randevuların tamamen dolduğunu gerekçe göstererek, Türkiye'den yapılan vize başvurularını mayıs ayı sonuna kadar kapatma kararı aldığı iddia edildiği belirtildi.

TOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi...

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

Meteoroloji uyardı! Meteoroloji'den 3 bölge için sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı...

Meteoroloji'den yapılan açıklama kapsamında son hava durumu tahminleri belirtildi. Buna göre, Ege, Marmara ile Batı ve Orta Karadeniz yağmurlu hava etkili olacağı bildirildi. Marmara ve kuzey Ege'de kuvvetli poyraz beklenmekte. Hava sıcaklıklarının Marmara ve çevresinde 4 ila 6 derece düşeceği belir

English Home'da büyük indirim; Fiyatı 949,99 TL'den 299,99 TL'ye düştü

English Home'un internet sitesinde yapılan bir indirim görenleri hayrete düşürdü. 949,99 TL'den satılan bu ürünün fiyatı yüzde 68 indirimle 299,99 TL'ye düştü. Acele eden alır! İşte detaylar...

Türkiye'den yapılan çay ihracatı yüzde 52 artarak 14,9 milyon dolar oldu!

Açıklanan son dakika rakamlara göre, Türkiye'den ocak-mayıs döneminde gerçekleştirilen çay ihracatı geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 52 arttı, 14 milyon 890 bin 518 dolara ulaştı.

Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatı yüzde 75 düştü!

Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatında Mart ayında da gerileme meydana geldi. Mart'ta İsviçre'den yapılan altın ithalatı yüzde 75 düşüşe geçti. 

PTT'den bir müjde daha! Başvuranın hesabına şimdi tık diye 50 bin TL yatıyor! Hemen siz de bir göz atın!

PTT`ye giden vatandaş içi para dolu çantayla geri dönüyor. Aktifbank ihtiyaç sahibi vatandaşlara 50.000 TL kredi sağlıyor. PTT'den yapılan ödemeler vatandaşa zil takıp oynatacak. İşte Aktifbank kredi detayları…

Garanti'den 31 Ekim'e kadar Bonus yağmuru!

Garanti, havalara uçuracak bir haberi duyurdu! Garanti'den yapılan açıklamaya göre; 31 Ekim'e kadar Bonus yağmuru yağacak.

TOKİ'den flaş açıklama! Başvuru yapacaklar bu detaya dikkat

TOKİ'den Sosyal Konut Projesi'yle ilgili milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir uyarı yapıldı. TOKİ'den yapılan açıklamada, " Yoğun ilgi nedeniyle bankalar ve E-Devlet sisteminde sorun yaşanıyor." ifadelerine yer verildi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...​

Kapatılan Instagram hesabı nasıl geri alınır?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’a giriş yapmak isteyen kişiler bazı durumlarda “hesabın kapatıldı” ikazıyla karşılaşabiliyorlar.

EGM’den şok promosyon açıklaması! 2022 Polis maaş promosyonu kaç TL? Hemen 2022 polis promosyonuna bakın!

EGM'den polislerin promosyonlarıyla ilgili önemli bir son dakika açıklaması geldi. EGM'den yapılan bu açıklama, polislerin müjde beklentisini güçlendirdi. Peki 2022 Polis maaş promosyonu kaç TL? Polis maaş promosyonu belli oldu mu? Hemen 2022 polis promosyonuna bakın!

Ev sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor! TOKİ'den vatandaşlara flaş uyarı

TOKİ’den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapan TOKİ’nin ismi kullanılarak, ‘sahtekârlık ve dolandırıcılık’ girişiminde bulunulduğunun tespit edildiği duyuruldu.

TMSF'den kapatılan 'evim şirketleri' için 698 milyon lira! 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kapatılan evim şirketlerinin tasfiye komisyonlarına 698 milyon Türk Lirası aktarıldı. İşte detaylar...

FETÖden kapatılan kuruma karşı dava Haberi

FETÖden kapatılan kuruma karşı dava

Yargıtay, 15 Temmuz sonrasında KHK’larla kapatılan kurumlarda çalışanların işe iade, fazla mesai ve kıdem tazminatı gibi davalar açamayacaklarına karar verdi.


Yargıtay, FETÖ ile mücadele kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) kapatılan işyerlerinde çalışanların işe iade, fazla mesai ve ihbar ve kıdem tazminatı gibi davalar açamayacaklarına karar verdi. Daire, dava önceden açılmışsa da düşme kararı verilmesi gerektiğine işaret etti. Darbe girişimi öncesinde de olsa çıkarılanlarla kapatılma nedeni ile çıkarılanları yakından ilgilendiren emsal kararın veriliş süreci şöyle işledi:


'KHK NEDENİYLE DÜŞME KARARI VER'

İstanbul Özel Nilüfer Coşkun İlkokulu'nda çalışan öğretmen 2013'te işten çıkarıldı. Haziran 2013'te de "işçilik alacaklarının tahsili" talebiyle dava açtı. Dava, darbe girişimi sonrasına kadar devam etti. İstanbul Anadolu 4'üncü İş Mahkemesi, "öğretmenin çalıştığı dönemden alacağı olmadığı" gerekçesiyle davayı reddetti. Yani yargılama...