26 / 07 / 2024

FETÖnün yargılanacağı mahkeme salonu

FETÖnün yargılanacağı mahkeme salonu

Habertürk, İstanbul’daki FETÖ davalarının görüleceği Silivri Cezaevi’nin hemen karşısında; 3 yıl önce inşa edilen Türkiye’nin en büyük duruşma salonuna girdi.

Kiracılara kötü haber! Kira artışına yüzde 25 sınırına mahkeme 'Adil değil' dedi!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarında kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. 

Osmaniye’de 105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi’nin 4 sanığının yargılanmasına başlandı!

Osmaniye'de 6 Şubat deprem felaketinde yıkılan, 105 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin yaralandığı Bilge Sitesi'nin müteahhitleri Mustafa İpek ve Faruk Pilge ve bunun yanı sıra, fenni mesulleri Ayhan Gedik ve Haluk Koç'un yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Halkbank'tan süper müjde kısa süre önce geldi. Halkbank müşterisi olun olmayın bakın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadın girişimcilere Halkbank aracılığıyla faizsiz kredi imkânı sağlanacağını açıkladı. Faizsiz kredi haberinin detayları da çok geçmeden ortaya çıktı.

İkinci el prefabrik ev alınır mı? Prefabrik evlerin bakımı nasıl yapılır?

Prefabrik evlere dair özellikle ikinci ev prefabrik evlere dair bazı ön yargılar vardır. Onlardan biri de ikinci el prefabrik ev alınır mı yoksa alınmaz mı? İşte bu konuda sorulan sorular ve yanıtları!

Trump’ın başı dertten kurtulmuyor! Şimdi de 1,6 milyon dolar para cezası!

ABD’nin sansasyonel haberlerle gündeme gelen eski Başkanı Donald Trump’ın şirketler grubuna mahkeme tarafından tam 1,6 milyon dolar para cezası verildi.

İzmir'deki ‘mega dönüşüm’ projesi mahkemeden 10'uncu kez ret yedi!

İzmir’de 11 sene önce başlatılan ve ısrarından vazgeçmeyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Karabağlar'da 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesini mahkeme 10'uncu kez iptal etti!

Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinde mahkeme kararını verdi!

Beykoz “Tokatköy Kentsel Dönüşüm” projesinin iptali için açılan davaya da karar çıktı.

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

Amasra’nın imar planları davalık oldu!

Amasralılar şehir silüetini olumsuz şekilde etkileyeceği gerekçesiyle imar planlarına yaptıkları itirazlarını, yargıya taşıdı.

Fadıl Akgündüz'ün yargılandığı davaya yeni erteleme!

Fadıl Akgündüz ile akrabalarının da aralarında bulunduğu 7 sanığın, Caprice Gold ile Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı mahkeme yeniden ertelendi. 

Temel Bulut'a 316 yıl 3 ay hapis cezası!

Konut mağdurlarıyla sık sık gündeme gelen Esenyurt’ta maket üzerinden daire satışı yaptıkları gerekçesiyle "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 sanığın yargılandığı davada mahkeme, şirket sahibi sanık Temel Bulut'a 316 yıl 3 ay hapis ile bir milyon 275 bin lira adli para cezası verdi.

Mahkemeden emsal karar! Kirasını ödemeyince dava açtı!

Bursa'da, koronavirüs salgını sürecinde 23 bin TL’lik dükkan kirasını ödeyemeyen restoran sahibi, kira bedelinin düşürülmesi için mahkemeye başvuruda bulundu. Dükkan sahibi de kararın Yargıtay süreci sonuçlanana kadar kirayı yarı oranda ödedi.

Feryal Gülman'ın yalı satışına engel yok!

Feryal Gülman, geçen ay Bebek'teki yol yalısını 245 milyon TL'ye satışa çıkarmıştı. Kemal Gülman'ın hukuka uygun olmayan yalının satışının durdurulması talebini mahkeme cuma günü reddetti.

FETÖnün yargılanacağı mahkeme salonu Haberi

FETÖnün yargılanacağı mahkeme salonu

Habertürk, İstanbul’daki FETÖ davalarının görüleceği Silivri Cezaevi’nin hemen karşısında; 3 yıl önce inşa edilen Türkiye’nin en büyük duruşma salonuna girdi.


15 Temmuz darbe girişimine katılan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelileri hakkındaki davaların duruşmaları, İstanbul Adalet Sarayı’ndaki salonların küçük olması ve güvenlik nedeniyle Silivri’de yapılacak. Duruşmalar, FETÖ’nün “17-25 Aralık 2013 paralel yargı darbe girişimi” öncesinde inşa edilen, FETÖ firarisi Savcı Fikret Seçen’in bizzat ilgilendiği, 2013 Mayıs’ında yapımı tamamlanan; Türkiye’nin hâlâ en büyüğü niteliğindeki büyük duruşma salonunda gerçekleştirilecek. 15 Temmuz darbe girişimi sanıklarının yargılanacağı büyük salonlar; Silivri Cezaevi Yerleşkesi’nde ve Ergenekon ile Balyoz davalarının yapıldığı salonun karşısında yer alıyor. Binada büyük salonun dışında, 2 ayrı küçük duruşma salonu daha bulunuyor.


İLK DURUŞMA 27 ARALIK’TA


Salonda, darbe girişiminde Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne Özel Harekât timinin götürülmesi...