21 / 05 / 2024

Fikirtepe altyapı sorunu

Fikirtepe altyapı sorunu

Kentsel dönüşümün yılan hikayesine döndüğü Fikirtepe’de bazı projeler bitme aşamasına geldi, firmalar daire teslimlerine başlıyor ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi alt yapı ve yolları tamamlamadığı için ev sahiplerini zorlu bir süreç bekliyor

Yeni Fikirtepe için geri sayım başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, Fikirtepe için hazırlanan yeni imar planının askıya çıktığını dile getirerek, bir aylık süreç sonrasında uygulamaya geçileceğini belirtti.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm sevinci!

Kadıköy'ün en ihmal edilmiş semti Fikirtepe'de bugünlerde bayram havası esiyor. Fikirtepe'de 9 yıldır kangren olan kentsel dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Bölge vatandaşları sevinçlerini " Şimdi umutlarımız yeşerdi. İnşallah hayal kırıklığına uğramayız" diyerek dile getiriyor...

Altyapı sorunu çözülmemiş tek bir şehrimiz kalmayacak!

Çevre Bakanı Kurum, "Altyapı sorunu çözülmemiş tek bir şehrimiz, beldemiz, köyümüz ve mahallemiz kalmayacak. Şehirlerimizin tamamında tarihimizi ve kültürümüzü yaşatacağız. Çevremizi sonuna kadar koruyacağız. 2023'ün marka şehirlerini hep birlikte inşa edeceğiz" dedi...

Fikirtepe mağdurlarının umudu Mücahit Demirtaş oldu!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm sorunu çözülmeyi bekliyor. Kira yardımları kesilen mağdurlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na getirilen Mücahit Demirtaş'ın umut olduğunu belirtti.

İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım!

Marka Şehirler Zirvesi 2017'de konuşan Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan: "Marka Şehir İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım” dedi.

Bilecik'in altyapı sorunu çözülüyor!

Şanlıurfa merkez ve ilçelerde vatandaşların alt yapı sorununu çözmek adına çalışmalar başladı. Bilecik'in altyapı sorunu çözülüyor.

Denizli Karahayıt'taki altyapı sorunu meclis gündeminde!

Denizli Karahayıt'taki turizm işletmelerinden sıcak su kullanımı için istenen bedeller ve altyapı yatırımı yapılmaması sorunu TBMM gündemine taşındı..

Ordu Reşadiye'de altyapı sorunu çözüldü!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı, Reşadiye Caddesi’nde eskiyen alt yapı içme suyu ve asbest borularını yeniledi.

Manisa Sancaklıbozköy Mahallesi’nin altyapı sorunu çözülüyor!

Manisa Şehzadeler Sancaklıbozköy Mahallesi’deki altyapı sorunları çözüme kavuşuyor. MASKİ mahallede bin 600 metrelik kanalizasyon hattı inşa ederek, imara yeni açılan bölgede ikamet eden vatandaşların sorununu ortadan kaldırıyor.

Adıyaman'ın altyapı sorunu çözüldü!

Adıyaman Belediyesi şehrin göbeğindeki üç mahallenin kesiştiği alanda bulunan İlyas Deresi’ndeki ıslah çalışmalarını tamamladı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm sorunu çözülüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 5 Şubat 2017 Pazar günü temel atma töreninin gerçekleşeceğini söyledi.

İzmir'de altyapı sorunu büyüyor!

AK Partili Doğan, İzmir’de 3 gün süren yağışların ardından Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve İZSU’ya tepki gösterdi.

Adıyaman'ın altyapı sorunu çözülüyor!

Adıyaman Belediyesinin şehrin altyapı sorununu ortadan kaldırmak için başlattığı çalışmalardan bir tanesi olan Atatürk Bulvarı kuzey servis yolundaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Fikirtepe altyapı sorunu Haberi

Fikirtepe altyapı sorunu


İstanbul'daki kentsel dönüşüm uygulamalarında gözlerin çevrildiği Kadıköy Fikirtepe'de 6 yıldır devam eden sıkıntılı süreç her gün yeni problemler ortaya çıkarıyor. Bazı inşaat firmaları yükümlülüklerini yerine getirip projeleri tamamladı ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı ve yol çalışmalarına henüz başlamamış olması hem müteahhitleri hem de ev sahiplerini kara kara düşündürüyor.


Daireleri bir an önce teslim edip kira yardımı yükünden kurtulmak isteyen firmalar teslimlere başlarken kanalizasyon, asfalt ve kaldırım çalışmaları henüz tamamlanmayan semte taşınacak olanları zorlu günler bekliyor. Muaf olmalarına rağmen her yapı adasından 5 milyon lira alt yapı harcı alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 300 milyon liralık kaynağa sahip olmasına rağmen işleri ağırdan alması tepki çekiyor.

ANAHTARLAR VERİLECEK AMA…

1 milyon 350 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilen Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında bölgede 35...