04 / 05 / 2024

Fikirtepe çadırkent

Fikirtepe çadırkent

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, " Fikirtepe'de bakanlık olarak girdik şimdi müteahhitlik yapıyoruz. Oradaki vatandaşların işlerini çözmeye çalışıyoruz." dedi...

Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerinde ev tahsisleri başladı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde kendilerine ev tahsisi yapılan 83 yaşındaki Nafiye ile kızı Leman Yavuz, yeni evleri için yaşadığı mutluluğunu dile getirdi. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde tahliye anlaşmazlığı!

Uzun zamandır dönüşümü kangren haline gelen İstanbul Fikirtepe için geçtiğimiz sene Çevre Şehircilik Bakanlığı adım attı. Ancak şimdi de tahliyelerle ilgili anlaşmazlıklar başladı. Fikirtepeliler, kendilerine sözlü olarak sunulan vaatlerin yazılı sözleşme haline getirilmesini istiyor.

Fikirtepe'de tahliyeler başladı!

Yaklaşık 10 sene önce Fikirtepe'de başlayan kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girdiği projede tahliye işlemleri başladı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un kangrene dönen kentsel dönüşüm noktası Kadıköy Fikirtepe için Şubat'ta yeniden başlattığı planlama sürecinde bir adım daha attı.

İşte 10 adımda Fikirtepe Kentsel dönüşüm projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2010'da kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve kat malikleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle yeterli miktarda ilerleyemeyen Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tamamlayacak.

Yeni bir Fikirtepe projesi yaşanmaması adına bu genelgeyi yaptık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ülkemizde yeni bir Fikirtepe projesi yaşanmaması adına aslında bu genelgeyi yapmış olduk, bu kanun düzenlemesini Meclisimizden çıkarmış olduk" dedi...

Fikirtepe ‘Stratejik Eylem Planı’nda yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm genelgesi, yayınlandığı 19 Şubat 2019'dan önceki projelerini kapsamıyor. 2005'te pilot bölge seçilen Fikirtepe'nin adı, Kentsel Dönüşüm ‘Stratejik Eylem Planı’nda yer almıyor.

Fikirtepe mağdurları çadırda bayramlaştı!

İstanbul Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm mağdurları Kurban Bayramı’nı çadırda geçirdiler. 

Fikirtepe çadırkente dönüştü!

Fikirtepe’de evleri teslim edilmeyen mağdurlar, çadırlarda nöbet tutuyorlar. Senarist Raci Şaşmaz’ın inşaatları yarım bıraktığını dile getiren mağdurlar, “Kurtlar Vadisi’nin en kötü senaryosu bize yazıldı” diye açıklama yaptılar. 

Fikirtepe'de çadırsal dönüşüm!

İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdruları hala çözüm bekliyor. Evi yıkılan ancak kira yardımı alamayan vatandaş şatiye alanına çadır kurdu...

Fikirtepe mağdurları evsiz kalınca şantiyeye çadır kurdu!

Sorunlarına çözüm bekleyen Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurları hem evsiz kaldı hem de kira yardımı alamıyor...

Bakanlık Fikirtepe'de sahaya indi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Fikirtepe'de bölgede yaşanan sorunların çözümüne yönelik atılacak adımların değerlendirilmesi amacıyla kurduğu irtibat ofisi hizmet vermeye başladı. Ali Nuhoğlu, "Hak sahipleri ile yüklenici firmalar arasındaki sorunların çözüleceğini umuyoruz." dedi. 

Hüseyin Başaran Fikirtepe'deki projesine kızının adını vermişti!

Gıda, inşaat, enerji ve finans alanında faaliyetleri bulunan holding Başaran Holding, Fikirtepe'deki Mina Towers projesine kızının adını vermişti.

Fikirtepe çadırkent Haberi

Fikirtepe çadırkent

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Üsküdar Belediyesi’ni ziyaret etti. Hürriyet'te yer alan habere göre; Bakan Özhaseki, Üsküdar Belediyesi önünde vatandaşlarla bir araya gelerek imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm

Fikirtepe’de devam eden kentsel dönüşüm sürecine dikkat çeken Bakan Özhaseki. " Fikirtepe'de bir plan yapılmış. Belediyeler de devreden çekilmişler. İlçe ve Büyükşehir çekilmiş. Vatandaşlarla müteahhitler karşı karşıya kalmışlar. Aynı ada içerisinde vatandaşın bir kısmının vekaleti Ahmet'te, birisi Mehmet'te. Çözün de göreyim. İmzalar atılmış. Aradan 3-4 sene geçmiş müteahhit batmış. Vatandaş mağdur, müteahhit mağdur, kamuoyu mağdur.  O yüzden tek başınıza hareket ederseniz zorluklar var. Şimdi müteahhit gelse size yüzde 85- 90 inşaatınızın verir mi? Hayır vermez. Devlet veriyor. Ama bazı kardeşlerimiz ne hikmetse uyanıklığı seviyor. Ben diyor, bir dükkanın...