28 / 04 / 2024

fikirtepe imar planıi fikirtepe yeni imar planı

fikirtepe imar planıi fikirtepe yeni imar planı

İdris Güllüce'nin 'Fikirtepe'de 15 güne kalmaz kazmayı vuracağız' açıklamasının ardından bölgedeki inşaat firmaları hareketlendi. İnşaat çalışmalarının başlamadığı Fikirtepe'de şimdi gözler birkaç güne askıya çıkması beklenen yeni imar planlarında...

1938 yılında Balıkesir'de imar planı nasıl yapılmış?

1938 yılında Balıkesir'de imar faaliyetleri başlatılmış. O dönemde inşa edilen yeni Hükümet Binası'nın çevresinde imar planı için çalışmalar yapılmış.

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Fikirtepe yeni imar planına kavuşuyor!

Kentsel dönüşüm mağdurlarına müjdeleri peş peşe veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe için yeni imar planı hazırlandığını söyledi.

Toroslar'ın yeni imar planı için çalışmalar başlıyor!

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 1’nci etap 1/1000 ölçekli imar planıyla ilgili görüş alışverişi yapmak için meclis üyeleriyle buluştu.

Manisa’nın imar planı için yoğun mesai!

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret ederek imar planı hakkında görüş alışverişi yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne imar planı çağrısı!

Ankara Boztepe Mahalle muhtarı Ali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilen imar planı için çağrıda bulundu. Muhtar Yıldırım; “Bizi bu manzaradan kurtarın” dedi.

Manisa'nın imar planı için yoğun mesai!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar planı çalışmalarında yapılan son durumla ilgili görüş alışverişi yapmak için Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile buluştu.

Sinop imar planı için rapor hazırlandı!

Sinop Çevre Dostları Derneği üyeleri bir basın toplantısı düzenleyerek, Sinop imar planı ile ilgili valilik tarafından düzenlenen inceleme ve sonrasında düzenlenen 37 sayfalık raporla ilgili incelemeler gerçekleştirdi.

Kaş imar planı için yeni bir dava daha!

Kaş imar planı için 3’üncü kez dava açtıklarını söyleyen Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatı Tuncay Koç, Çukurbağ Yarımadası’nın imara açılmasına karşı da dava açacaklarını söyledi.

Kıbrıs'ın yeni imar planı bir yıl sonra hazırlanır!

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi emirnamesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özersay, imar planı için bir yıl sonrasını işaret etti.

Sultangazi'deki yeni imar planı işlemleri mecliste!

Sultangazi'de yapılan parsel değişikliği ve yeni imar planı işlemleri TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

fikirtepe imar planıi fikirtepe yeni imar planı Haberi

fikirtepe imar planıi fikirtepe yeni imar planı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin 'Fikirtepe'de 15 güne kalmaz kazmayı vuracağız' açıklamasının ardından bölgedeki inşaat firmaları hareketlendi.Eski imar planlarına yapılan itirazlar sonucu hafriyat çalışmaları yapılmasına rağmen, inşaat çalışmalarının başlamadığı Fikirtepe'de şimdi gözler birkaç güne askıya çıkması beklenen yeni imar planlarında.Bölgede proje geliştiren müteahhitler ise henüz proje çalışmalarının tamamlanmadığını belirterek, yeni planlara göre projelerini hazırlayacaklarını ifade ediyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri üenel Müdürü Vedad Gürgen, Fikirtepe'de askıya çıkan planlara itirazların yapıldığını belirterek, bu itirazların değerlendirilmesinin kolay olmadığını söyledi.Yeni planların ise kısa zamanda askıya çıkacağını belirten Gürgen, bundan sonra sürecin daha hızlı ilerleyeceğini ifade etti. 

Firmaların yeni planlar doğrultusunda projelerini hazırlayarak başvuruda bulunabileceğini anlatan Gürgen, "Firmaların projeleri onaylandıktan sonra da ruhsatlar verilecek ve inşaatlar başlayacak" diye konuştu. 

Yaşar...