04 / 05 / 2024

fikirtepe inatçısının evi yıkılıyor mu

fikirtepe inatçısının evi yıkılıyor mu

Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında evini yıktırmayarak adı 'Fikirtepe inatçısı'na çıkan Alaaddin Demirel'in evi nihayet yıkılıyor. Alaaddin Demirel, Vartaş İnşaat'la aylar sonra geçtiğimiz hafta anlaşmıştı. Peki o ev ne zaman yıkılıyor? İşte tarihi...

Teras Kale'de yarısı peşin, yarısı teslimde! Sınırlı sayıda villa için geçerli!

Çanakkale Teras Kale projesinde başlatılan yeni kampanya kapsamında yüzde 50 peşinat ödendiğinde kalan tutar teslimde ödenebiliyor. Söz konusu kampanya sınırlı sayıda villa için geçerli.

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Yüzde 25 zam sınırı varken evi kiraya verirken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri dikkat!

Kiralar getirilen yüzde 25 zam sınırı sebebiyle anlaşmazlıklar büyüyor. Konut yatırımı yapıp kira getirisi elde etmek isteyenler nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki yüzde ev sahipleri, evlerini kiraya verirken neleri gözden kaçırmamalı?

İngiltere’de yatırım fırsatı: Metrekaresi 5 bin pound! Projenin yarısını öde, İngiltere’de ev sahibi ol!

İngiltere’de yatırım fırsatı: Metrekaresi 5 bin pound! Projenin yarısını öde, İngiltere’de ev sahibi ol! Peker Holding, İngiltere’de satışa sunulan The Old Brewery ve Finchley Dollis projelerinde Türk yatırımcılar için yüzde 50 peşinat, 36 ay vade seçeneği ile mortgage almadan da ev sahibi ol

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

Ev kiralama yöntemi kiracı ve ev sahipleri arasında sorunlara yol açıyor. Bazı ev sahipleri 'tahliye taahhütnamesi' şartıyla evi kiraya veriyor. Bu yöntemle yasal kira zammı yüzde 25 sınırı aşılabiliyor. 

Ünlü iş adamı 60 bin TL'ye oturan kiracısını hava parası vererek çıkardı! Evinin yeni kira bedeli ise dudak uçuklattı

Ünlü işadamı Fırat Yiğit, İstanbul'un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL hava parası vermeyi teklif etti. Kiracı ise kabul etti. İşadamı, aynı evi tekrar kiraya verecek. Evin yeni kiralık bedeli ise görenlerin dudağını uçuklattı...

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı süre için 72 ay vade ve 1.89 faizle konut fırsatı! 

Mesa Panorama Maltepe'de yoğun talep üzerine sıfır peşinat fırsatı başladı. Sınırlı süre için geçerli olacak kampanyada 72 ay vade ve 1.89 faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama Maltepe'de konut fiyatları ne kadar? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

Kiracının evi satılırsa ne olur?

Kira sözleşmesi halihazırda devam eden kiracıların evleri satışa konu olabiliyor. Peki, kiracının evi satılırsa ne olur? Hakları nelerdir?

Emlak Konut GYO Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3461/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 12 Kasım 2021 tarihinde imzalandı.

Emlak Konut GYO Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kibritçi İnş. Taah. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile imzalandı. 

Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor?

Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor? Bodrumluların bu talebi gerçekleşecek mi?

Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi açıldı!

Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenen Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi'nin açıldı. AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou açılış konuşmasında; "Devam eden medya programları için AB tarafından 6 milyon avro civarında kaynak ayrılmıştır" dedi...

fikirtepe inatçısının evi yıkılıyor mu Haberi

fikirtepe inatçısının evi yıkılıyor mu


Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma yasası etkisini gösterdi. Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde evini yıktıracak o imzayı atmayarak ortaya çıkan fotoğraf karesiyle Türkiye'nin gündemine 'Fikirtepe inatçısı' olarak oturan Alaaddin Demirel'in evi bu hafta yıkılıyor.


Alaaddin Demirel gibi inatçıların inadı nasıl kırıldı?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Fikirtepe muhtarları ve mahalle dernekleri ile 8 Ağustos 2014 Cuma günü yapılan toplantıda Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün kentsel dönüşümde çok kararlı olduklarını açıklaması, "2-3 aya kadar imzası yüzde 90'ı geçen adalara acele kamulaştırma tebligatlarını göndererek tüm adaların bir an evvel şantiye alanına dönüşeceğini" söylemesi kentsel dönüşümde sözleşme imzalamakta Alaaddin Demirel gibi inat eden Fikirtepeli hak sahiplerinin üzerinde etkili oldu.


Alaaddin Demirel, Vartaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Barata ile 5 Ağustos'ta el sıkıştı.



Alaaddin Demirel'in evi ne...