06 / 05 / 2024

Fikirtepe kamulaştırmaları

Fikirtepe kamulaştırmaları

Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürü Güvenç, "Fikirtepe'de 57 adanın 12'sinde maliklerle yüzde 100 anlaşma sağlanmış, 32'sinde de anlaşılan mal sahibi oranı 3'te 2 çoğunluğa ulaşmış durumda" olduğunu açıkladı

Fikirtepe'de vatandaşlara tebligatlar, Valilik kanalıyla gönderilmeye başlandı!

Çevreve Şehircilik Bakanlığı' nın Kadıköy Fikirtepe için aldığı ‘ acele kamulaştırma ' kararının ardından firmalar ile uyuşmazlık yaşayan vatandaşlara tebligatlar, Valilik kanalı ile gönderilmeye başlandı.

Çukurova Havalimanı arsaları kamulaştırıldı mı?

İhalesi sebep gösterilmeden yine ertelenen Çukurova Havaalanı bu kez kamulaştırmalar ile gündeme geldi. 

Son 10 yılda kamulaştırılan taşınmazlar ve acele kamulaştırmalar TBMM'de!

Son 10 yılda kamulaştırılan taşınmazlar ve acele kamulaştırmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Riva Deresi'nin kamulaştırması henüz yapılmadı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Riva Deresi yan kollarıyla ilgili ıslah projeleri ve kamulaştırma planlarının 2014 ve 2015'te tamamlanarak İBB Başkanlığına yollandığını, hala kamulaştırmalarının yapılarak DSİ'ye teslim edilmesinin beklendiğini belirtti.

Baraj inşası kamulaştırmaları için yeni düzenleme!

Baraj inşası için gerekli taşınmazların kamulaştırılması konusunda yetki tanınan idarenin talebiyle il dahilinde görev yapmak üzere valilik bünyesinde komisyon kurulacak...

Adana Yumurtalık'ta kamulaştırmaların ödemesinin yapılmadığı iddia edildi!

Adana'nın Yumurtalık ilçesinin Küçük Yumurtalık Mahallesi'nde gerçekleştirilen kamulaştırmaların ödemesinin yapılmadığı iddiası TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Artvin'de kamulaştırma mağduriyetleri TBMM'de!

Artvin'in Şavşat ilçesi Ciritdüzü köyünde gerçekleştirilen kamulaştırmaların yarattığı mağduriyet TBMM gündemine taşındı. CHP'li Byaraktutan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Kentsel dönüşüm kamulaştırmalarında KDV istisnası uzatılıyor!

Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Teklifinin ilk 20 maddesi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Buna göre, kentsel dönüşüm kamulaştırmalarında KDV istisnası 31 Aralık 2020'ye kadar uzatılıyor..

Osmangazi'de 21 bin 850 metrekare alan kamulaştırıldı!

Osmangazi Belediyesi, 2018'in bitmesine sayılı günler kala yapmış olduğu kamulaştırmalar ile de dikkat çekiyor. İlçede yıl içinde 21 bin 850 metrekare alan kamulaştırıldı.

Bursa Osmangazi Meydanı için 145 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından 40 bin metrekare alanda hayata geçirilecek Osmangazi Meydanı projesi kapsamında 84 bina kamulaştırılarak yıkıldı. Kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 145 milyon TL ödeme yapıldı.

Fatsa Meydanı'ndaki kamulaştırmaların yüzde 95'i tamam!

Fatsa’nın prestij projesi olarak tanımlanan meydan projesiyle ilgili açıklamalar yapan Başkan Vekili Çoruh kamulaştırma çalışmalarının yüzde 95'inin tamamlandığını söyledi.

Erzurum İspir'de acele kamulaştırma!

Erzurum'da planlanan Kızılcık Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali projesi için acele kamulaştırmalar yapılacak..

Burdur Bucak'ta yapılan kamulaştırmalar TBMM'de!

Burdur'un Bucak ilçesindeki OSB genişletme projesi için yapılan kamulaştırmalar meclis gündemine taşındı..

Gülsan Sanayi Sitesi’nde kamulaştırmalar başladı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada Gülsan Sanayi Sitesi’nde kamulaştırma işlemlerine başlandığını, bu zamana kadar 15 milyon TL ödeme yapıldığını belirtti.

Fikirtepe kamulaştırmaları Haberi

Fikirtepe kamulaştırmaları


Fikirtepe'de kentsel dönüşümü hızlandırmak için 3'te 2 oranında anlaşma sağlanan adalarda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılmasına karar verilen "acele kamulaştırma" devam ediyor.  


Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürü Yaşar Güvenç, yaptığı açıklamada, 134 hektarlık Fikirtepe'de 1/1000'lik imar planlarının onaylandığını, bu imar planına göre 57 ada oluştuğunu, bu adalardaki maliklerin müteahhitlerle anlaştığını anlattı.  


Bu adalardan her birini bir müteahhit firmanın kentsel dönüşüm için aldığını, 57 adada 34 müteahhit firmanın faaliyet gösterdiğini dile getiren Güvenç, bazı müteahhitlerin 2, 3 veya daha fazla adaya talip olduğunu, bu firmaların kendilerinin dışında mülk sahiplerinin rızasıyla belirlendiğini ifade etti.  


Güvenç, bazı müteahhit firmaların adadaki maliklerle yüzde 100 anlaştığını, sözleşmeleri yapıp tapudaki işlemleri tamamlayarak avan projelerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden onaylattıklarını ve kendilerinden ruhsat aldığını söyledi.  


Bazı...