04 / 05 / 2024

Fikirtepe mağdurları kentsel dönüşüm

Fikirtepe mağdurları kentsel dönüşüm

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar dün Kadıköy Rıhtım'da bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarından yardım çığlığı: '3 sene dediler 10 sene oldu'

2005'te 'özel dönüşüm alanı' daha sonra ise 'kentsel dönüşüm alanı' olarak ilan edilen Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdurları kiralarının dahi ödenmediğini iddia ederek, seslerini duyurmak istiyor...

DEVA Parti'li Evrim Rızvanoğlu'ndan kentsel dönüşüm mağdurlarına destek!

İstanbul Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm mağdurlarıyla buluşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, yerinde dönüşüm ilkelerine uygun davranılmadığını dile getirdi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm mağdurlarının tek isteği: Tapular verilmeden dönüşüm başlamasın!

İstanbul’da Mahalleliler Birliği’nin çağrısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kentsel dönüşüm mağdurları, tapuları verilmeden kentsel dönüşüm ve planlamanın başlatılmamasını istedi.

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

Has İnşaat mağdurları, içinde oturamadıkları evlerinin şimdi de kentsel dönüşüme gireceği iddiasını gündeme getirerek, kara para aklamak iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

İzmir'de deprem mağdurları kentsel dönüşüm için çözüm bekliyor! 

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında İzmir depremi mağdurlarının kentsel dönüşüm için çözüm bekleyişlerini kaleme aldı.

Akif Hamzaçebi Fikirtepe mağdurlarıyla bir araya geldi!

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar dün CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ile bir araya geldi...

Fikirtepe mağdurlarından dönüşüm eylemi!

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar dün Kadıköy Rıhtım'da bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Fikirtepe mağdurları Kadıköy'de basın açıklaması yapacak!

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar bugün Kadıköy Rıhtım'da bir basın açıklaması yapacak.

Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu mağdurları bir araya getirdi!

Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu, kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyetleri çözüyor. Mağdurların bir birine ulaşmasını sağlayan platform üzerinden kolayca avukat bulunabiliyor.

Avcılar kentsel dönüşüm mağdurları bugün toplanıyor!

120 bin kişinin yaşadığı Avcılar'da 7 bin binanın acilen yenilenmesi gerekiyor. Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu da bu konulara dikkat çekmek ve mağduriyetlerinin giderilmesi için Avcılar Havuz Meydanı'nda miting düzenleyecek...

Ekrem İmamoğlu Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret edecek!

18 Mart Pazartesi günü (bugün), saat 19:00’da CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe Mandıra Caddesi üzerinde Fikirtepe mağdurlarını ziyaret edecek.

Konut mağdurlarından tabutlu eylem!

Esenyurt'ta 3200 dairelik siteden 10 yıl önce daire alan vatandaşlar şirket TMSF yönetimine geçince dairelerini teslim alamadılar. Mağdurlar siteye tabutla gelip seslerini duyurmak istedi. 

Konut mağdurları İBB önünde eylem yaptı!

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları bugün saat 12:00'de Saraçhane'de toplandı.

Fikirtepe mağdurları kentsel dönüşüm Haberi

Fikirtepe mağdurları kentsel dönüşüm

Kadıköy Fikirtepe'de geçtiğimiz yıllarda başlayan kentsel dönüşümün tamamlanamaması, Fikirtepe'yi adeta sorun yumağı haline getirdi. 

Yaklaşık olarak 8 yıl önce kentsel dönüşüm projesi kapsamında evlerini müteahhit firmalara veren vatandaşlar, yıkılan evlerinin yerine yenisinin yapılmaması ve yıllardır kira yardımı alamadıkları gerekçesiyle Kadıköy'de bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Kadıköy Meydanı’da toplanan mağdurlar ellerinde, "Mazlumların babası Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan, bize sahip çıkın" yazılı  pankartlarla sloganlar attı. 

Fikirtepe mağdurlarının konuyla ilgili basın açıklaması şu şekilde;

-Biz duyarlılığımızı ve anlayışımızı 1,5  yıl bekleyerek gösterdik fakat önümüzü görecek hiçbir somut adım atılmadığını bu sebeple mağduriyetimizi kamuoyuyla paylaşmanın faydalı olacağı kararını almış bulunmaktayız.
-Şu anda ülkemizde korunaksız sağlam olmayan ve acil müdahale edilmesi gereken depreme dayanıksız birçok yapı mevcuttur. Fikirtepe´de yıkılmamış ve depremden dolayı yıkılma riski bulunan 30 yapı adası...