02 / 05 / 2024

fikirtepe projeleri 2016

fikirtepe projeleri 2016

Fikirtepe’de master plan onaylandı, 1.5 ay içinde altyapı çalışmaları başlıyor. Fikirtepe Platformu Başkanı Nuhoğlu, “100 yılın ihtiyaçlarına cevap veren bir altyapı olacak” dedi

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çilesi!

Fikirtepe’de 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılan evlerin sahipleri, projelerin başlamamasından şikayet ediyor. Firmaların vaatlerini yerine getirmediğini söyleyen mağdurlar sorunun çözülmesini istiyor.

Okmeydanı'na Göz Hastanesi geliyor!

İstanbul Okmeydanı'na Göz Hastalıkları Hastanesi geliyor. 9 katlı olacak Beyoğlu Göz Hastalıkları Hastanesi'nin yapım projeleri, 2016 yılında mimar Musab Kesgin tarafından çizilmişti. 

Fikirtepe'de projeleri Kiptaş ve İller Bankası tamamlayacak!

Fikirtepe’de yaşanan sıkıntılar hakkında en net çözüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığı ile getirişiyor. Bakanlık mevcut sıkıntılı projeleri Kiptaş ve İller Bankası aracılığıyla tamamlanacağını açıkladı. 

Kiptaş Fikirtepe'de satış ofisi açtı!

İller Bankası ve İBB iştiraki olan Kiptaş ile Fikirtepe'de proje yapan Vartaş ve Anka Yapı’nın projeleri için ortaklık kurulmuştu. Kiptaş projeler için Fikirtepe'de satış ofisi açtı.

Fikirtepe’de 13 yapı adasının temeli atıldı!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ''Türkiye'nin her köşesinde konut projeleri hayata geçirmeye başladık'' dedi.

Kiptaş Fikirtepe'de sahaya iniyor!

Fikirtepe’de zora düşen Vartaş ve Anka’nın projeleri için ‘çözüm’ imzaları atıldı. Finansman desteğini İller Bankası verecek, inşaatları Kiptaş yapacak. Kiptaş, 5 Şubat’a kadar sahaya inecek

Babacan Holding'ten Fikirtepe'ye 2 bin 500 yeni konut!

Babacan Holding, şimdi de kentsel dönüşüm projeleri için kolları sıvadı. Kadıköy Fikirtepe’de iki ayrı dönüşüm projesine start veren Babacan Holding, toplam 950 milyon TL değerindeki yatırımla 2 bin 500 konut inşa edecek.

Ağaoğlu Maslak 1453 projesi 2016'da satış rekoru kırdı!

Ağaoğlu Maslak 1453, Emlak Konut GYO'nun 2016 yılının hasılat paylaşım modeliyle gerçekleşen projeleri arasında 1 milyar 346 milyon 976 bin lira ile satış rekoru kırdı

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm için özel çözüm!

Dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe’de bakanlıktan sonra direksiyona özel sektör geçmeye hazırlanıyor. Teknik Yapı Başkanı Durbakayım, “Sorunlu projeleri bakanlık devraldı. Bölgedeki sorunlu adalara biz de talibiz” dedi.

2016 yılı yatırım programına 4 proje alındı!

Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla "Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı","Yozgat Havalimanı" ve "Karaman Havalimanı" ile "Tokat Yeni Havalimanı Yapımı" projeleri 2016 Yılı Yatırım Programı'na dahil edildi.

Yenitepe Kadıköy ödeme planı 2016!

İstanbul Kadıköy'e bağlı Fikirtepe'de konumlandırılan Yenitepe Kadıköy ödeme planı 2016 detayları haberimizde yer alıyor. Projede toplam 1.100 daire bulunuyor.

Fikirtepe Mina Towers’ta 2016'nın son lansman fırsatı!

Başaran Yatırım Holding güvencesiyle hayata geçirilen Fikirtepe’nin en iddialı projelerinden Mina Towers’ta 2016'nın son lansman fırsatı.

fikirtepe projeleri 2016 Haberi

fikirtepe projeleri 2016

Kentsel dönüşümün sembolü haline gelen Fikirtepe’de 57 yapı adasının 25’inde anlaşmalar tamamlandı ve projeler oluşturulup çalışmalar başladı. E5 hattındaki projelerin ise inşaatları yıl sonunda tamamlanma noktasına geliyor. Bölgede yaşam 2017’nin ilk çeyreğinde başlamış olacak. Bölgede toplam 35 bin konut, 2 bin 500 ticari alan yer alacak. Fikirtepe Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, bölgenin altyapısıyla, yollarıyla, sosyal kültürel alanlarıyla tamamen çözülmüş bir kent merkezi olacağını söyledi. Nuhoğlu, “Başlayan projelerde de tüm terkleri oluşan master plana göre yaptık. Büyükşehir tarafından onaylandı. Bakanlık tarafından da kabul edildi. Bakanlık ve büyükşehirle yaptığımız görüşmelerde önümüzdeki 100 yılın ihtiyaçlarına cevap verecek bir altyapı öngörüsüyle hareket ediyoruz” diye konuştu.



Fikirtepe’de 57 adanın 35’inde iş yapan firmaların katılımıyla kurulan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği bünyesinde çalışan Fikirtepe Platformu,...