11 / 05 / 2024

Fikirtepe Tasarım Çerçevesinde neler var

Fikirtepe Tasarım Çerçevesinde neler var

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmasıyla nasıl bir kent haline gelecek? Fikirtepe Kentsel Tasarım Çerçevesi’nde hangi detaylar var? Fikirtepe’de konutlar, ticari alanlar ve parklar – bahçeler nasıl olacak? Fikirtepe’de ulaşım nasıl tasarlandı?

3a Tasarım Mühendislik Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3a Tasarım Mühendislik Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Can Ardıçer, Cemil Aydın ve Ömer Ayan ortaklığında kuruldu.

Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Teklifi!

Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gereğince yap-işlet-devret modeli kapsamında yatırım ve hizmet alımı işleri için ilgili sözleşmeye taraf şirkete yapılacak ödemelerin ertelenmesi amaçlanıyor.

Özhaseki: Fikirtepe'de müteahhitliğe başlıyoruz!

Kentsel Tasarım Semineri'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Fikirtepe kentsel dönüşümü ile ilgili "Şimdi bir sürü insan batmış, evinden ayrılmış ve dışarıda insanlar artık kira yardımı da alamamaya başlamışlar. Bakanlık olarak gittik şimdi müteahhitliğe başlıyoruz." dedi.

Yaşam alanlarına değer katacak bir tasarım; Angel Koltuk!

Angel Koltuk, yaşam alanlarında farklı bir atmosfer yaratmak için oldukça iddialı. Yalın ve minimal tarzıyla soft bir tavır sergilerken tasarımındaki kreatif dokunuşları ile şaşırtıcı bir şıklık sunuyor.

Mezitli Sahil Alanına ödüllü kentsel tasarım projesi!

Mezitli Sahil Alanında Kentsel Tasarım Projesi kapsamındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sahil kimliğine kavuşacak Mersin'in değerine değer katması bekleniyor.

I-AM’den Turkcell Diyalog Müzesi’ne engelleri kaldıran tasarım!

Tasarım ve marka deneyimi ajansı I-AM, ziyaretçilerine duyma ve görme engellilerin hayatının bir simülasyonunu deneyimletmeyi hedefleyen “Turkcell Diyalog Müzesi” projesi çerçevesinde “Karanlıkta Diyalog” ve “Sessizlikte Diyalog” deneyim alanlarının fuaye tasarımını üstlendi

ISVEA, etkileyici yeni tasarımıyla banyolarda hayat buluyor!

Vitrifiye seramik ve banyo ürünlerinin seçkin İtalyan markası ISVEA, etkileyici yeni tasarımıyla banyolarda hayat buluyor. Allegro, modern mimariyi tamamlayan yalın çizgisiyle banyolara değer katıyor.

Yılmaz Değer Mimarlık Tasarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılmaz Değer Mimarlık Tasarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yılmaz Değer tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Beyoğlu, Arap Cami Mahallesi, Bankalar Caddesi'nde kuruldu.

Pırlanta Göztepe projesi Fikirtepe'ye değer katıyor!

Erkan İnşaat’ın butik anlayışla inşa edeceği toplu yaşam alanları projesi Pırlanta Göztepe’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Proje Kadıköy Fikirtepe'ye değer katacak.

Sakarya Erenler'de caddelere kentsel tasarım uygulanıyor!

Yeni dönem kentsel tasarım ve cadde yenileme çalışmaları kapsamında kamuoyu ile paylaşılan bir projede daha somut adımlar atılacağını müjdeleyen Başkan Toçoğlu, "Uluyol-Etbalık-Orhangazi Caddesi Yenileme Projesi Erenler'e değer katacak" dedi.

Avrupark'ın örnek dairelerini Gönye Proje Tasarım tasarladı!

Gönye Proje Tasarım, değer kattığı projeler arasına, örnek bir şehircilik anlayışıyla tasarlanan Avrupark’ı da ekledi. Gönye, ayrıca sosyal tesis, lobi ve koridorların iç tasarımı üzerindeki çalışmalarını da sürdürüyor.

RF Yapı Sistemleri Proje Tasarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

RF Yapı Sistemleri Proje Tasarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda Ramazan Dinçer ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda Sadık Bulut; 100 bin TL sermaye ile 4 Haziran'da kuruldu.

Kocamustafapaşa'da iki apartman yasa çerçevesinde yeniden yapıldı!

Kocamustafapaşa Mahallesi’ndeki Kemancı Siteleri’nin bir bloğunu oluşturan Manolya ve Sümbül Apartmanları, 2012 yılında kabul edilen Kentsel Dönüşüm Yasası ile apartman sakinleri tarafından yasa çerçevesinde, yeniden yapıldı.

Fikirtepe Tasarım Çerçevesinde neler var Haberi

Fikirtepe Tasarım Çerçevesinde neler var


Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında hazırlanan “Fikirtepe Kentsel Tasarım Çerçevesi”, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yatırımcı ve tasarımcıların Aralık 2013’te biraraya gelerek başlattıkları çalışma sonucu ortaya çıktı.

  

Birinci aşamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yatırımcılar ve tasarımcılar biraraya gelerek, onaylı İmar Planı, hazırlanmış mimari projeleri de dikkate alarak kentsel tasarım çerçeve ilkelerini tartıştılar.


İkinci aşamanın ürünü olacak olan kentsel tasarım projesi ve rehberi ise tüm tasarımcıların projelerinin bu çalışma ile ortak çalışması olacak.



Fikirtepe Kentsel Tasarım Çerçevesi nasıl çizildi?


Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesinin planlama ve uygulama olmak üzere iki aşamalı programının ilk aşama çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından yürütüldü. 


Proje alanına ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı 2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı. 2013 yılında ise Fikirtepe, Bakanlık...