28 / 04 / 2024

Fikirtepe yürüyüşünün gerekçeleri neler

Fikirtepe yürüyüşünün gerekçeleri neler

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde istenilen mesafenin katedilememesi Fikirtepeliler'i isyan ettirdi... Bölgede 21 inşaat firmasıyla anlaşan hak sahiplerinden oluşan ada temsilcileri, 1 Şubat 2015 Pazar günü yürüyüş ve basın açıklaması yapacak.

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Yatırımın yüksek potansiyelli adresi: Kumbara hisseler! Nasıl alınmalı, ne kadar beklemeli?

Yatırımcılar ve yeni yatırım yapacaklar, uzun vadede kazandıracak hisseleri merak ediyor. 18,7 bin takipçili temettü yatırımcısı Onur Demir, X sosyal medya hesabından yatırımın yüksek potansiyelli adresini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Dolar, euro, arsa, bitcoin ve otomobil değil! İşte yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracı!

Yatırımcılar, dolar, euro, ev, arsa, otomobil ve bitcoin gibi yatırım araçlarına yatırım yaparken Borsa İzinde isimli borsa yorumcusu yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracının borsa olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri: Kira fiyatları geriliyorsa yüzde 25 sınırı kaldırılsın!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı." açıklamasından sonra ev sahipleri yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasını talep etti.

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında son dakika: İmar mevzuatına aykırı dendi, yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, mahkeme, Foça Sazlıca’daki aynı parseldeki yapı ruhsatı davasında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İşte o kararın gerekçeleri...

KİT'ler geçen seneye oranla yatırımlarını yüzde 179 yükseltti

Kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) geçen yıl sonu itibarı ile yatırımlarını bir önceki seneye göre yüzde 179 yükselterek 109 milyar 300 milyon liraya çıkarttı. İşte ayrıntılar...

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya'dan çarpıcı gümüş yorumu! 2024 yılında yatırımcının yüzü gülecek!

Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya'dan çarpıcı gümüş yorumu geldi. Kaya, gümüş yatırımcılarına seslenerek ''2024 yılında yatırımcının yüzü gülecek'' dedi. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak?

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Pek çok yatırımcı tarafından takip edilen küresel piyasalar, ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor.

ECB Başkanı Lagarde'den kritik faiz açıklaması geldi! Euro kurunun yönü belli oldu! Euro yatırımcıları dikkat!

ECB Başkanı Christine Lagarde para politikası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Açıklanın hemen ardından gözler euro/TL kuruna çevrildi. Euro kurunun yönü belli oldu! Euro yatırımcıları dikkat!

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euronun yönü belli oldu! Elinde 1 euro bile olanlar şimdiden hazır olsun!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi, faizlerle ilgili önemli açıklama yaptı. Yapılan açıklama sonrasında euronun yönü resmen belli oldu. Elinde 1 eurosu bile olanlar şimdiden hazır olsun!

İslam Memiş'ten yürekleri ağza getiren açıklama geldi! Altın ve dolarda bunu yapmazsanız yatırımınız boşa gidecek!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ve dolar yatırımcıları için yürekleri ağza getiren bir açıklamada bulundu.  Altın ve dolarda bunu yapmazsanız yatırımınız boşa gidecek!

Dolar dağları deldi, Özgür Demirtaş'ın seneler önceki dolar yorumu su yüzüne çıktı! Meğer her şeyi anlatmış!

Bugün dolar kuru 19 TL'nin üzerinde yeni rekor kırarken, Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın eski dolar yorumu yeniden su yüzüne çıktı. Ekonomist Özgür Demirtaş dolar yorum ile adeta bugünleri anlatmış...

Fikirtepe yürüyüşünün gerekçeleri neler Haberi

Fikirtepe yürüyüşünün gerekçeleri neler


Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında 21 inşaat firmasıyla anlaşan hak sahiplerinden oluşan ada temsilcileri önceki akşam bir araya gelerek eylem kararı aldı. 


Fikirtepe yürüyüşünün gerekçeleri neler?


Kentsel dönüşümde pilot bölge ilan edilerek törenle temel atılmasının ardından 4 yıl geçmesine rağmen bölgenin tamamında inşaatların halen başlamamış olması, Fikirtepe'nin yüzde 90'ı imza attığı halde 2/3 çoğunluk kararının uygulanmaması, adalar için mahkemeden çıkan kamulaştırma kararlarının uygulanmasındaki yavaşlık, 28 adada 2/3 çoğunluk sağlanmasına rağmen işlemler için beklenilmesi mahalle sakinlerini isyan etme noktasına getirdi. 


Bunun üzerine Fikirtepeliler, 1 Şubat 2015 Pazar günü saat 13:00'de Sabit Pazar'dan başlayarak Mandıra Caddesi boyunca yürüyecek ve Murat Sineması Meydanı'nda basın açıklaması yapacak.


Ne istiyorlar? 



Ada temsilcilerinin, Fikirtepe Dumlupınar, Eğitim ve Merdivenköy Mahalleleri Derneği'nde (FİDEM) gerçekleşen toplantısı sonucunda kararlaştırdıkları; yürüyüşün ardından gerçekleştirilecek basın açıklamasında bir...