05 / 05 / 2024

Fikri Işık Asansör Eylem Planı kırmızı etiketli asansör açıklaması

Fikri Işık Asansör Eylem Planı kırmızı etiketli asansör açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ürün Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen basın toplantısında Asansör Eylem Planı'nı açıklıyor. Sanayi Bakanlığı'nın Asansör Eylem Planı'na göre asansörlere sıkı denetim geliyor. İşte detaylar...

Sabancı Holding dünya iş liderlerine yatırım çağrısı yaptı!

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cevdet Alemdar, "Türkiye’nin küresel inovasyon endekslerinde ve patent başvuruları göstergelerinde üst sıralara tırmanması, ülkemizde girişimciliğin bir iş kültürü olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi. Bazı Avrupa ülkeleri doğalgaz tedariğinin yetersiz kalacağı olağanüstü haller için asansör yasakları ve elektrikli araçların zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemleri de masada tutuyor...

Türkiye'de asansör kazaları neden arttı?

Ülke genelinde son 10 yıl içerisinde asansör kazalarında artış yaşandı. Bu sürede asansör kazaları nedeniyle 152 kişi hayatını kaybetti.

Rize Salarha Tüneli'nde ışık göründü!

Rize Güney Çevre Yolu ile Küçükçayır-Andon yolunu birleştirecek Salarha Tüneli için "Işık Göründü" töreni düzenlendi.

Esse Gayrimenkul Danışmanlık Asansör Peyzaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esse Gayrimenkul Danışmanlık Asansör Peyzaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Serhat Yıldız tarafından kuruldu.

Samsun'da inşaatın asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti!

Samsun’un Atakum ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan 11 katlı inşaat halindeki bir binada asansör montajı yaparken asansör boşluğuna düşen Orhan Işık (42) hayatını kaybetti...

Hamas'tan Harem-i İbrahim Camisi'ne asansör inşa edilmesine tepki!

Hamas Hareketi, El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne "büyük bir asansör" inşa edilmesini öngören projenin, Batı Şeria'daki mukaddesatı tehdit ettiğine dikkat çekti...

Kocaeli Uzuntarla Kültür Merkezi inşaatında son durum ne?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe ilçesi Uzuntarla’da hayata geçireceği kültür merkezindeki inşaat çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Bursa Karacabey Kültür Merkezi'nin inşaatı başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Karacabey’de hayata geçireceği kültür merkezi projesinin inşaatı başladı.

Binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'te Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi..

Yunusemre kültür merkezinde inşaat sürüyor!

Yunusemre Belediyesi’nin Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde hayata geçirdiği kültür ve taziye evinde inşaat çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. 

İzmit Yenişehir Kültür ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde hayata geçireceği kültür merkezinin temelini attı.

Fikri Işık Asansör Eylem Planı kırmızı etiketli asansör açıklaması Haberi

Fikri Işık Asansör Eylem Planı kırmızı etiketli asansör açıklaması

T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 13-19 Ekim Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bugün saat 10:00'da başlayan basın toplantısında bakanlığı Asansör Eylem Planı'nı açıkladı. 


Bakan Işık'ın açıklamalarına göre bundan sonra her asansöre bir kimlik numarası verilecek ve asansörler anlık takip edilecek. 


İşte Bakan Işık'ın Sanayi Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından duyurulan Asansör Eylem Planı açıklamaları;


"Her asansöre bir kimlik numarası verilecek"


"Asansörlerin yıllık denetimlerinin yapılıp yapılmadığı elektronik olarak anlık takip edilecek"


"Kırmızı etiketli asansör en geç bir ay içinde düzeltilmezse tamamen kapatılacak"


Emre Kulcanay /...