19 / 05 / 2024

Filistin Türkiye Dostluk Hastanesi

Filistin Türkiye Dostluk Hastanesi

İsrail' in, Gazze' ye yönelik 650'den fazla Filistinlinin yaşamını yitirmesine yol açan saldırılarına yönelik Türkiye'deki tepkiler artıyor. Aker AŞ'nin Filistin- Türkiye Dostluk Hastanesi inşaatı durduruldu...

Hatay'daki 500 konteynerli Kore-Türkiye Dostluk Kenti açıldı!

Hatay'ın Antakya ilçesinde Güney Kore'nin de desteğiyle depremzedeler için hayata geçirilen toplamda 500 konteynerli "Kore-Türkiye Dostluk Kenti"nin açılışı yapıldı.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane açıldı!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, törende önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane hizmete açılıyor!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi bugün yapılacak törenle açılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak...

Türkiye Batı Şeria'daki OSB inşalarına destek verecek!

Filistin Ekonomi Bakanı Halid el-Useyli, Türkiye'nin Batı Şeria'da bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasına destek sağlayacağını dile getirdi.

Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi Gazzelileri karşılamaya hazır!

Türkiye'nin yaptırdığı Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, Refah Sınır Kapısı'ndan bölgeye dönerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantina uygulamasına tabi tutulacak olan Gazzelileri karşılamaya hazır...

Türkiye ile Katar kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Türkiye'nin Katar, Sırbistan, Somali, Cibuti, Filistin, Sierra Leone, Moğolistan, Karadağ ve Slovenya ile ayrı ayrı düzenlediği protokol ve anlaşmaya dair kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile Katar arasında kentsel dönüşüm ve mekansal planlama gibi alanlarda iş birliği yoluna gidecek...

Rusya,Türkiye, İran ve Suudi Arabistan’ın onayladığı ortak bir finans merkezi kurulmalı!

Rusya Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Koordinatörü Malik Kerimov yaptığı açıklamada “İslam ülkeleri ortak bir finans merkezi kurmalı.” diye konuştu. 

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, abluka işgal altında bulunan Gazze Şeridi'nde TİKA' tarafından inşa edilen "Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi"nin yakın zamanda açılışının yapılacağını açıkladı.

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığı ile Gazze'de yaptırdığı, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin çalışmalarında sona gelindi. 

Türkiye Diyanet Vakfı 10 ülkede 16 cami inşa ediyor!

Bugüne kadar 25 ülkede 100'ün üzerinde cami ve eğitim binasını hizmete açan Türkiye Diyanet Vakfının Filistin Gazze, Kırım, Belarus ve Haiti gibi dünyanın çeşitli noktalarında yaptırdığı camilerde açılış için gün sayılıyor.

Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi 2017'de açılacak!

TİKA tarafından Gazze'de yapılan Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, gelecek yıl hizmet vermeye başlayacak.

Ruslar Türkiye'den ev almaya devam ediyor mu?

Rusya Eğitim Kültür ve İşbirliği Derneği Başkanı Rimma Rizayeva,"Rusya ile Türkiye arasında dostluk olmalı. Gerginliğin hiçbir ülkeye faydası yok. Türkiye’den ev alan Ruslar da var. Onlar henüz evlerini satmadı." dedi.

Filistin Türkiye'den çimento ithal ediyor!

Filistin'in, inşaat sektöründeki ihtiyacı karşılamak için Türkiye ve Mısır'dan çimento ithal ettiği bildirildi.

Filistin Türkiye Dostluk Hastanesi Haberi

Filistin Türkiye Dostluk Hastanesi

İsrail'in, Gazze'ye yönelik 650'den fazla Filistinlinin yaşamını yitirmesine yol açan saldırılarına yönelik Türkiye'deki tepkiler artıyor. 


Sosyal medya üzerinden yapılan İsrail ürünlerine yönelik boykot çağrıları çeşitli yönleriyle tartışılırken, Aker AŞ'nin Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi inşaatı durduruldu. 


İnşaatın tamamen durduğunu açıklayan DEİK Türk - İsrail İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Güvendiren, "İlişkilerin tekrar düzelmesi zaman alacak" dedi. 


Yapımına 2011 yılında başlanan TİKA tarafından finanse edüen Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi Gazze'nin güneyinde 33 bin 800 metrekarelik bir alana yapüıyordu. 


34 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak ve 10 bloktan oluşacak hastane 170 Gazzeliye iş imkânı sağlıyordu. Tamamlandığında ise burası Gazze'nin en büyük hastanesi olacaktı. Güvendiren, "Hastane inşaatı güvenlik gerekçesiyle tamamen durdu. İlişkilerin eski seviyeye gelmesi zaman alacak" ifadelerini kullandı. 


Basında yer alan ticari ilişkilerin çok etkilenmediği haberlerine katılmadığını...