13 / 05 / 2024

filistin yerleşim yerleri

filistin yerleşim yerleri

Fransa, Almanya, İspanya, İtalya ve İngiltere, İsrail'e işgal altında olan Filistin'de yeni yerleşimler hayata geçirme kararından vazgeçmesi için çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesini açıkladı: Afetlere dayanıklı yerleşim yerleri kurulacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi yeni konferans salonunda AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı ve "Yeni dönemde, afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam yerleşim yerleri kuracağız, şehirlerimizi iklim değişikliğine uyumlu hale getireceğiz" dedi. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

Depremden etkilenen 10 şehirde yeni yerleşim yerleri belirlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde yerleşim alanlarına ilişkin yerlerin belirlendiğini dile getirdi.

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Gazze'de saldırı sonucu binalar ve yerleşim yerleri hasar gördü!

İsrail dün gece Gazze'ye saldırı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen saldırılarda, Gazze'nin farklı bölgelerinde çok sayıda bina ve yerleşim yeri hasar gördü.

İstanbul'da yerleşim yerleri uzak yerlere taşınmalı!

İzmir'de art arda gelen depremler akıllara büyük İstanbul depremini getiriyor. Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş olası İstanbul depremine karşı İstanbul'un  yerleşim yerlerinin taşınması gerektiğini dile getirdi. 

Filistin yönetimi, İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletme planını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin işgal altında olan Batı Şeria ile Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimlerine konut inşa planını kınadı.

AB, İsrail'den yeni yerleşim inşaatı kararından geri dönmesini istedi!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altındaki Batı Şeria'da yeni yerleşim yerleri inşa etme kararından dönmesi çağrısı yaptı.

AB Kudüs Temsilcisi'nden yeni Yahudi yerleşim birimleri açıklaması!

Avrupa Birliğinin Kudüs Temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff, İsrail'in işgal altında olan Filistin topraklarına yasa dışı yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa etmesinin uygulanabilir bağımsız Filistin devletinin kurulma olasılığına zarar vereceğini bildirdi.

Tunç Soyer Seferihisar'da hasar gören yerleşim yerlerini inceledi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 6,9 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Seferihisar’da, deniz suyunun taşması sonucu zarar gören yerleşim yerlerinde incelemelerde bulundu. 

ABD'den Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştırmak için yeni adım!

ABD yönetimi, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "meşrulaştırmak" için yeni bir adım attı.

Filistinliler Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini protesto etti!

Filistinliler, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini protesto etti.

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in ilave yasa dışı yerleşim yerlerini genişletme planına onay vermesine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da ilave yasadışı yerleşim yerlerini genişletme planının resmen onaylanmasına tepki gösterdi.

5 AB ülkesinden İsrail'e Batı Şeria'da yerleşim birimi inşasını durdurma çağrısı!

Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinde konut inşasını sürdürme kararından derin endişe duyduklarını belirtti. 

filistin yerleşim yerleri Haberi

filistin yerleşim yerleri

Fransa, Almanya, İspanya, İtalya ve İngiltere yaptığı ortak açıklamada, İsrail'den Har Homa'da toplamda 540 yeni konut hayata geçirme kararından vazgeçmesi ve işgal altında olan Filistin topraklarında bulunan yerleşimleri genişletme politikasına son vermesi için çağrı yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu yerleşim yerlerinin uluslararası hukuk açısından gayrimeşru olduğu ve İsrail-Filistin meselesine çözüm bulma perspektifine tehdit meydana getirdiği bildirilen açıklamada, Doğu Kudüs ile Beytüllahim arasında yer alan Har Homa'da yerleşimlerin genişletilmesi kararı uygulandığında Kudüs'ün İsrail ve Filistin'in başkenti olma perspektifinin baltalanacağı ve iki taraf arasında güven sağlama çabalarının zarar göreceği bildirildi.

Filistin El-Meyte'de yaşayan bedeviler İsrail'in yıkım tehditlerine karşı...