19 / 05 / 2024

Filistinli Oturum İzni

Filistinli Oturum İzni

İsrail yönetimi, 1967 yılı ile Filistin Yönetimi'nin kurulduğu 1994 yılları arasında ülke dışına çıkan yaklaşık 250 bin Filistinlinin geri dönüşüne izin verilmediğini kabul etti

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer açıkladı: Oturum izniyle ilgili mevzuatlarda eksiklikler var!

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, oturum izni ile ilgili olarak mevzuatlarda eksiklikler bulunduğuna dikkat çekti.

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Emlak Konut GYO, Emlak Konut GYO İstanbul Başakşehir Hoşdere 7. Etap 2. Oturum İhalesine 4 firmadan teklif!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Başakşehir Hoşdere 7. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturum sonucuna ilişkin açıklama yaptı. 

Yabancılara 'Kiralama ile oturum izni kaldırılmalı' önerisi! 

Yurtdışında yabancıya yönelik doğrudan konut satılan şirketler desteklenecek. Uygulama fiyatları yükseltecek tepkileri gelirken, sektör uzmanları  kiralama yoluyla oturum izninin kaldırılmasının gerekli olduğunu aktardı...

ABD'den İsrail güçlerinin Batı Şeria'da Filistinli tutukluya ait evi yıkmasına tepki!

ABD İsrail Büyükelçiliği, Batı Şeria'da Filistinli bir tutukluya ait evin İsrail güçleri tarafından yıkılmasına tepki gösterdi...

İsrail Batı Şeria'da Filistinli tutuklunun evini yıktı!

İsrail askerleri işgal altında olan Batı Şeria'da Filistinli bir tutuklunun evini yıktı.

Türk Kızılayı, Filistinli ailelere kira yardımı verecek!

Türk Kızılayı tarafından İsrail'e yapılan saldırıların ardından evleri yıkılan Filistinli ailelere gıda kolisi ile kira ve ev eşyası yardımı vereceği açıklandı.

İsrail askerleri Batı Şeria'daki Filistinli bedevilerin konutlarını yıktı!

İşgal altında olan Batı Şeria'nın doğu kırsalında Filistinli bedevilere ait bazı evler İsrail askerleri tarafından yıkıldı...

İsrail mahkemesi Doğu Kudüs'te Filistinli 3 ailenin evlerini boşaltmasına hükmetti!

İsrail mahkemesi, Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yer alan Filistinli 3 ailenin evlerini boşaltmaları kararına yönelik itirazlarını reddetti. 

İsrail, Filistinli ailenin evini kendilerine yıktırdı!

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinli aile, İsrail'in dayattığı yıkım ücretini ödeyemeyeceği için evini kendi elleriyle yıktı. 

Doğu Kudüs'teki Filistinli aileler evlerini yitirmekten tedirgin!

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan ve 1948'de evlerinden zorla çıkarılan Filistinli aileler, bölgenin İsrail tarafından boşaltılmasından ve evlerini ikinci kez arkalarında bırakmaktan korkuyor.

Filistinli Oturum İzni Haberi

Filistinli Oturum İzni

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesinin haberine göre, 27 yıllık süre zarfında, ailelerine destek sağlamak amacıyla çalışma ya da eğitim gibi gerekçelerle Gazze'den yurt dışına giden 100 bin kişinin oturum haklarının iptal edildiği ve evlerine dönmelerine izin verilmediği belirtildi. 


Aynı dönemde Batı Şeria'dan çıkan 140 bin kişinin de dönüşüne izin verilmediği, yürütülen "sessiz transfer faaliyeti" ile topraklarından uzaklaştırılan Filistinlilerin sayısının böylelikle 250 bine ulaştığı kaydedildi. 


Veriler, İsrail Savunma Bakanlığı'nın Filistin topraklarındaki faaliyetlerden sorumlu koordinatörlüğü tarafından, İsrailli bir insan hakları kuruluşunun bilgi edinme yasası kapsamında yaptığı başvurusu üzerine kamuoyuna açıklandı. 


Açıklamada, 44 bin 730 Gazzeli'nin 7 yıldan fazla yurtdışında kaldığı için oturum haklarını kaybettiği belirtilirken, 54 bin 730'unun 1981'de, 7 bin 249'unun da 1988'deki nüfus sayımına katılmamaları sebebiyle haklarında aynı işlemin yapıldığı kaydedildi. 


Aynı senaryo Kudüs'te...