29 / 04 / 2024

Filyos Limanı altyapı ihalesine hangi firmalar başvurdu

Filyos Limanı altyapı ihalesine hangi firmalar başvurdu

Türkiye'nin en önemli 5 yatırımından biri olacak Filyos Limanı'nın altyapı yapım işi ihalesinde Danıştay kararı belli oldu. Karara göre, Filvos Liman inşaatının ihalesi. Bülbüloğlu-Türkerler, Pakvol-AYK İş Ortaklığı'nın oldu.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu; İskenderun Limanı'nda bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı'nın bir rıhtımının daha gemi trafiğine açıldığını kaydederek, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok ciddi hasar alan İskenderun Limanlarında kapasite fazlalaştırılarak toparlanma sürecine girildiğini belirt

Son dakika: 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı'nı hizmete açtı.

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Bakan Dönmez’dan flaş gaz açıklaması! İşte Karadeniz gazının verileceği tarih

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, beraberindeki heyetle birlikte ziyaret ettiği Filyos Limanı’nda, Karadeniz’de 2020 yılında keşfi yapılan doğal gazın sisteme verileceği net tarihi açıkladı.

Fatih Dönmez: Doğal gazda önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler olacak

Zonguldak’ın Filyos Limanı’nda hazırlıklarını tamamlayan Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz’deki ilk görevi için demir aldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) envanterine kayıtlı Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri, Karadeniz’de ilk kez birlikte görev yapacak.

Gayrimenkul Sektöründe Gözler Filyos’ta!

Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesi olan Zonguldak Filyos yatırımcıların ilgi odağı olmaya başladı. Filyos Liman Projesi’nin inşa edilmesinden sonra ilgi rağbet görmeye başladı. 

Filyos Limanı 2.2 milyar TL'ye mal oldu!

Filyos Limanı'nın toplam maliyeti 2.2 milyar Türk Lirasına ulaştı. Limanın açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

Filyos Limanı yarın hizmete açılıyor!

Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin karadaki merkezi olarak inşa edilen Filyos Limanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın hizmete açılıyor.

Filyos Limanı'nın maliyeti 4 kat arttı!

2016'da 537 milyon TL'ye sözleşme imzalanan Filyos Limanı projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 99 oldu. Ancak bedeli neredeyse 4 kat artarak 2.2 milyar TL'yi buldu.

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için kamulaştırma kararı!

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Adil Karaismailoğlu: 26 havalimanı sayısını 56'ya yükselttik!

Filyos Limanı'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önemli açıklamalar yaptı.

Filyos Limanı'nın 2'nci ihalesini 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat aldı!

“2. Abdülhamit’in Rüyası” olarak tanıtılan Filyos Limanı için ikinci bir ihale gerçekleştirildi. İkinci ihale “Pazarlık” usulüyle düzenlendi. İhale 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat’a verildi. İhale sonucu tam 439 gün sonra açıklandı.

Filyos Limanı'ndaki çalışmalarda sona gelindi!

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada şehirde yapımı devam eden Filyos Limanı'ndaki çalışmaların bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Filyos Limanı altyapı ihalesine hangi firmalar başvurdu Haberi

Filyos Limanı altyapı ihalesine hangi firmalar başvurdu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 19 Mart 2014 tarihinde yapılan Filyos Liman ihalesi hakkındaki Danıştay kararı belli oldu. Karara göre, Filyos Liman inşaatının ihalesi, Bülbüloğlu-Türkerler, Pakyol-AYK İş Ortaklığı'nın oldu. Firmanın önümüzdeki günlerde sözleşme yer teslimi için Bakanlığa davet edilmesi bekleniyor. 


SÜREÇ NASIL İŞLEDİ? 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 19 Mart 2014 tarihinde yapılan Filyos Liman ihalesine giren ve uygun teklif veren BülbüloğluTürkerler-Pakyol-AYK Yol İş Ortaklığı'nın evraklarının eksik olduğu gerekçesiyle itiraz olmuştu. 


Bülbüloğlu İnşaat Taahhüt ve Ticaret Ltd.Şti.+Türkerlerİnş.Tur.Mad.EnerjiÜrt.Tic. ve San.A.Ş.+Pakyol İnş.Taah.Tic.A.Ş.+Ayk Yol Yapı İnş.San.Tic.A.Ş. İş Ortaklığı, Kamu İhale Kurumu'na itirazda bulunmuş ve İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. Son olarak Danıştay'da görülen davada, ilgili firmanın evrak eksiği bulunmadığı ortaya çıktı. Firmanın haklılığını kanıtlayan karar, Danıştay...