26 / 07 / 2024

finans laboratuvarlarımı kurulacak

finans laboratuvarlarımı kurulacak

Ata Finans Grubu şirketlerinden Ata Online, üniversitelere ‘finans laboratuvarları’ kurmayı planlıyor. Ata Online Genel Müdürü Sarp Demiray, “Amacımız, bilinçli yatırımcı yaratmak, eğlenerek borsayı öğretmek, finansal okuryazarlığı artırmak, yatırımcı sef

Finans uzmanı açıkladı: Yatırım hayatımda yaptığım en büyük hata çocuğumu özel okula yazdırmak!

Finansçı Baba, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yatırım hayatında yaptığı en büyük hatanın büyük oğlunu 6 yıl önce özel okula yazdırmak olduğunu açıkladı...

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçti!

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçtiğini duyurdu. Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre A.Ş.’nin yüzde 50-50 ortaklığı ile kurulan banka, sadece dijital kanallardan hizmet verecek.

Türkiye Finans’tan gündeme bomba gibi düşecek haber! Müşteriler resmen sevinçten uçacak!

Türkiye Finans, gıda fiyatlarının sürekli artması nedeniyle alışveriş yapacak müşterilerine sevindirici bir haber vererek market harcamalarına yönelik bir kampanya hazırladığını paylaştı. Bu kapsamda, kampanya şartlarına uyan Happy Kart müşterilerinin tam 300 TL kazanacağı öğrenildi.

Bakan Kurum, "Yatırım değeri 65 milyar lira" dedi ve açıkladı: İstanbul Finans Merkezi açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 17 Nisan'da Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla açılacak olan İstanbul Finans Merkezi'ne giderek açılış öncesi incelemelerde bulundu. İşte detaylar...

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım başladı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) taşınma sürecine ilişkin olarak yaptığı açıklamada binalar bittiğini ve içinde birtakım düzenlemeler olduğunu söyledi. Aşan, yıl sonu veya ocak ayı gibi inşallah taşınılacak durumda olacağını da söyledi.

Bayburt'a 300 milyon dolarlık reaktör yatırımı! Türkiye'de ilk kez kurulacak

Türkiye'de ilk kez Bayburt'a şarj istasyonu reaktörü fabrikası kurulacak. İlk etapta 250-300 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrika dünyadaki tüm şarj istasyonlarına reaktör üretecek.

81 ile yatırım ofisi kurulacak!

Önümüzdeki ay detayları duyurulacak ekonomik reform paketi kapsamında 81 ile yatırım ofisi kurulacak.  Fabrika için arazi tahsisinden ruhsata kadar her türlü işlem tamamlanabilecek.

Sinpaş GYO Finans Şehir'de 2 bin 15 bağımsız bölümün ruhsatı alındı!

Sinpaş GYO'nun İstanbul Finanskent Mahallesi'nde hayata geçirdiği Finans Şehir projesinde 2 bin 15 bağımsız bölümün ruhsatı alındı.

İstanbul Teknoloji ve Finans Üssü kurulacak!

Uluslararası iyi uygulamalardan faydalanılarak firmalara fırsat eşitliği sağlayan, güvenli bir finansal teknoloji (fintek) ekosisteminin oluşumu desteklenecek. İstanbul Finans Merkezi bünyesinde bir Finans Teknopark da kurulacak

İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü kurulacak!

Finansal teknoloji (fintek) ekosisteminin Türkiye'de gelişmesine yönelik olarak bir yol haritası oluşturularak, İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü kurulacak.

Edirne'de Mimar Sinan müzesi kurulacak!

Fatih Sultan Mehmet tarafından Edirne'de inşa edilen Peykler Medresesi'nde, tadilat çalışmalarının ardından "Mimar Sinan ve Eserleri Müzesi" kurulacak.

Giresun'da 3 kentsel dönüşüm ofisi kurulacak!

Giresun Dereli ilçe merkezine 2, Doğankent ilçesine ise 1 tane olmak üzere kente toplamda 3 Kentsel Dönüşüm Ofisi kurulacak. 

finans laboratuvarlarımı kurulacak Haberi

finans laboratuvarlarımı kurulacak

 İlk laboratuvar eylülde Dokuz Eylül Üniversitesi’ne açılıyor. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi, İTÜ, hacettepe, TOBB, Ankara Siyasal, ODTÜ, Çankaya, THK, Boğaziçi, Kemerburgaz gibi üniversitelerle de görüşmeler yapılıyor. Ata Online Genel Müdürü Sarp Demiray, “Amacımız, bilinçli yatırımcı yaratmak, eğlenerek borsayı öğretmek, finansal okuryazarlığı artırmak, yatırımcı seferberliğine destek vermek” dedi.


1.1 milyon yatırımcı var

Ayrıca, öğrenciler Ata Yatırım’da staj yapma imkanı bulurken, başarılı öğrencilerin işe alınması da düşünülüyor. Proje kapsamında, üniversitede laboratuvarın kurulayacağı yerdeki bilgisayara borsa simülatörü olan AtaTradeBook yazılımı yüklenerek, anlık piyasa işlemleri yapılabilecek. Ayrıca üniversiteliler, Ata Online’ın proje partnerleri Finnet’in  analizleri ve Forex’in yayın ekranlarından yararlanabilecek.

“Şu ana kadar Ege, İstanbul Üniversitesi ve İTÜ ile AtaTradeBook üzerinden portföy yarışmaları düzenledik” diyen Demiray, bu yarışmaları geliştireceklerini kaydetti.

Borsada 1.1 milyon yatırımcı olduğunu, bu sayının artması gerektiğini...