28 / 04 / 2024

Fitch 2015 türk bankaları

Fitch 2015 türk bankaları

Uluslararası derecelendirme şirketi Fitch, Türk bankalarının 2015 yılında daha zor koşullarla karşı karşıya kalacakları uyarısı yaptı...

Fitch, 8 Türk şirketinin notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+ seviyesine yükseltmesinin ardından, 8 Türk şirketin döviz cinsi kredi notlarını da yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

Türk bankaları tehlikede! Risk uyarısı yapıldı! İşte detaylar!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, Türk bankaları ile ilgili bir rapor yayımladı. İşte detaylar!

Fitch’ten Türk Lirası için şok eden yorum! 2 yıl daha sürecek…

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'ten çarpıcı yorumlar geldi. Fitch Türkiye'de şartların giderek daha da kötüleşeceğini ve TL'deki değer kaybının da en az 2024'e kadar süreceği yorumunda bulundu.

Fitch'ten Türk bankalarına yönelik açıklama geldi!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türk bakanlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye'de sermaye artırımına giden kamu bankalarından ziyade sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımının gerekebileceğini aktardı.

Döviz kurundaki düşüş Türk bankalarını pozitif etkileyecek!

Fitch Ratings, yeni açıklanan kur korumalı TL vadeli mevduatlarının kurda oluşturduğu düşüşün devam etmesi durumunda bunun Türk bankaları için pozitif olacağına dikkat çekti. Fitch, Türk bankalarının kurdaki oynaklığa karşı kırılgan olduğunun da altını çizdi. 

Türk bankaları dövizde Merkez Bankası'na bağımlı hale geldi!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk bankalarının yarısından fazlasının döviz likiditesinin yeterli fakat ağırlıklı olarak Merkez Bankası swaplarından (ödünç para, takas) oluştuğuna dikkat çekti.

Fitch Türk bankalarının kredi notu görünümünü düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notu görünümünü 'Negatif'e indirmesinin ardından, Türk bankalarının kredi notu görünümlerini de aynı şekilde düşürdü.

Fitch Türk bankalarının görünümünü yükseltti!

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada 20 Türk bankasının görünümlerinin durağana yükseltildiği bildirildi.

Fitch Ratings 14 Türk bankasının görünümünü negatife çekti!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yabancıların sahip olduğu 12 Türk bankası ve 2 kamu bankasının notunu indirdi, kredi görünümlerini negatif olarak belirledi...

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi arasında 46 Türk var!

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayınladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2015 yılında 40 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2016 yılında 46 oldu.

Yabancılardan Türk şirketleri için 18.9 milyar lira yatırım!

Rekabet Kurumu’nun 2016 raporu yayınlandı. Rapora göre, yabancılar Türk şirketlerini devralmak için 2016’da yaptığı yatırım tutarını 2015’e göre üçe katladı. Yatırım 18.9 milyar lira oldu.

Fitch'ten Türkiye kararı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch 2017 için Türk bankacılık sektörü görünümünü durağandan negatife revize ettiğini açıkladı.

Fitch 2015 türk bankaları Haberi

Fitch 2015 türk bankaları

"Türk bankaları daha zor 2015’le karşı karşıya kalacak; görünüm durağan" başlıklı bir değerlendirme yayımlayan Fitch, ılımlı ekonomik büyüme, mevduatta rekabet ve aktif kalitesinde hafif bozulma gibi nedenlerle, 2015 yılında Türk bankalarının daha sert koşullarla karşı karşıya kalacaklarını vurguladı. Fitch, buna karşın, güçlü sermaye ve karlılık nedeniyle görünümün durağan olacağını...